BIST 100 9.115,90 % 0,40
USD/TRY 32,3874 % 0,13
EUR/TRY 35,0591 % 0,12
Piyasalar
9.115,90
% 0,40
32,3874
% 0,13
35,0591
% 0,12
1,0799
% 0,10
47,71
0,06
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Atilla'nın avukatlarının stratejisi netleşiyor

ABD'de devam eden Halkbank eski genel müdür yardımcısı Hakan Atilla davasında avukatlarının stratejisi netleşiyor.

Atilla'nın avukatlarının stratejisi netleşiyor
BLOOMBERG, HABERTÜRK 07 12 2017, 09:07

İran yaptırımlarını delmekle suçlanan Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları Halkbank içindeki başka isimleri işaret etti.

Bloomberg haber ajansının haberine göre  Atilla’nın avukatı Cathy Flaming mahkemeye, Reza Zarrab’ın Halkbank içinde başka yöneticilerle görüşmelerini içeren telefon kayıtlarını sundu. Kayıtlardan birinde Zarrab Halkbank yöneticisi Levent Balkan ile bazı konuları telefon yerine yüz yüze görüşmeleri gerektiğini, bir başkasında Balkan’ın "bazı işlemleri onaylayabileceğini" söylediği duyuldu. Zarrab avukatın sorusu üzerine Atilla ile yüz yüze görüşmeyi kabul ettiğine yönelik bir kaydın olmadığını söyledi.

Davayı ABD'de takip eden Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut da savunma avukatlarının Halkbank'taki diğer isimler üzerine bir strateji belirlediklerini söyledi. 

Turgut yazısında şunlara dikkat çekti: 

"İkinci haftanın üçüncü gününde dava başlamadan önce sorgulayıcı Avukat Cathy Fleming’in herkesten önce neden salona girip tek başına oturduğu belli oldu.

Öyle anlaşılıyor ki ilk günü fazla başarılı bulunmayan avukat, ikinci günün detaylı planlarını yapıyormuş. Zaten çoğunluk içeriye girmeden önce ayağa kalktı ve bazı delilleri bizzat düzenlemeye başladı. 

 

Zarrab’ı bir gün önce kaldığı yerden sorgulamaya başlayınca izlediği strateji de net bir biçimde ortaya çıktı. Savunma, Reza Zarrab’ın Halk Bankası’nda bir tek Hakan Atilla ile yakın ilişkisi olmadığını ortaya koymaya çalışıyor.

Zarrab, Hakan Atilla’nın Süleyman Aslan gibi kendisiyle yüz yüze görüşme talebinin bir kez bile olmadığını, hatta onun odasının hangi katta olduğunu bile bilmediğini söyledi.

Zaten birçok telefon görüşmesi tapelerinin dinlendiği davada Hakan Atilla ile ilgili sadece dört görüşme var."

ALTINCI GÜNÜN DETAYLARI

Zarrab tanık kürsüsünde altıncı gününü geçiriyor. Savunma avukatlarının sunduğu bir başka delilde Zarrab’ın çalışanlarından birine "Bize iyi davrandığı için Levent Balkan’a teşekkür etmeliyiz" dediği duyuldu. 

 

Fleming ayrıca Zarrab’ın Halkbank’ta daha düşük seviye bir çalışana yalan söylediğine yönelik bir ses kaydı da sundu.

Savunma sunduğu başka telefon görüşmesi kaydında ise Zarrab’ın Atilla’ya İran’a gıda yollanmamasına rağmen yolladığı yönünde yalan söylediğini öne sürdü. Zarrab da Atilla’nın yalandan haberi olmadığını kabul etti.

Zarrab duruşmada aynı zamanda Atilla’nın tutuklandığını öğrendiğinde şok olduğunu söyledi. Zarrab bir çalışanına "nakit rüşvet almak istemeyene saat hediye etmesini" öğütlediğini de kabul etti.

Zarrab sözlerini "Rüşvet almak isteyen herkesin bir fiyatı vardır" diyerek sürdürdü. 

 

Yukarı

Business HT×