BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3370 % 0,14
EUR/TRY 35,1044 % 0,10
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3375
% 0,14
35,1081
% 0,11
1,0801
% -0,25
47,65
-0,28
2.222,04
% 1,24
87,38
% 1,50
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"Türkiye'nin Ödeme Yöntemi" Troy dünyaya açılıyor

Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'nin (Troy) Discover ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde, Troy logolu kartlar yurt dışında yapılacak işlemlerde de geçerli olacak

"Türkiye'nin Ödeme Yöntemi" Troy dünyaya açılıyor
AA 09 11 2017, 16:39

Türkiye'nin Ödeme Yöntemi (Troy) ile Discover arasında gerçekleştirilen iş birliği sayesinde, Troy logolu kartlar yurt dışında yapılacak işlemlerde de geçerli olacak.

Bankalararası Kart Merkezi'den (BKM) yapılan açıklamada, BKM'nin Nisan 2016'da hayata geçirdiği Troy'un artık dünyaya açıldığı belirtildi.

185 ülkede, 41 milyonun üzerinde alışveriş noktasında ve 1,9 milyonun üzerinde ATM'de geçerli global bir ödeme kuruluşu olan Discover ile Troy arasında yapılan iş birliği sayesinde artık uluslararası işlemlerde de Troy logolu kartların kullanılabileceği bildirilen açıklamada, Discover ile yapılan iş birliğinin ardından Troy logolu kartların yurt dışında kabulünün sağlanarak tüm dünyada geçerli hale geleceği kaydedildi.

Açıklamada, Troy üyelerinin artık yurt dışında da geçerli olan Troy kart basabileceği belirtildi.

Türk bankacılık sisteminin yaptığı katkılar ve tüm bankaların ortak katılımı ile hayata geçen Troy'un, ulaştığı seviye ve büyüklük sonucunda Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Program'da da kendine yer bulduğu anımsatılan açıklamada, şöyle denildi: 

 

"Programda hedeflenen yurt içi tasarrufların artması amacı doğrultusunda, yerli ödeme sistemi Troy'un yaygınlaşmasının önemli bir araç olabileceğine yer verildi. Troy, 2 yıllık bir çalışmanın ardından tüm bankaların desteğiyle hayata geçirildi. Şu anda 15'i banka, biri banka dışı olmak üzere 16 kurum Troy logolu kart basabilirken, Türkiye'deki tüm POS cihazlarında, ATM'lerde ve e-ticaret sitelerinde Troy logolu kartlar kabul ediliyor."

"20 MİLYONU AŞKIN KİŞİYE YERLİ BİR ÇÖZÜMLE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ" 

BKM Genel Müdürü Soner Canko, konuya ilişkin değerlendirmesinde, BKM olarak hedeflerinin her zaman kart kullanıcılarının ihtiyaçlarına en doğru ve hızlı şekilde cevap vermek olduğunu vurguladı.

Discover gibi uluslararası bir ödeme kuruluşuyla gerçekleştirdikleri iş birliğinde de bu ihtiyaçları karşılama düşüncelerinin olduğunu belirten Canko, şunları kaydetti:

"BKM'nin 2016 yılı verilerine göre banka ve kredi kartlarının en çok kullanıldığı yerler arasında ABD ve Avrupa ülkeleri yer alıyor. Yurt dışı seyahatler sırasında yapılan harcamaların yanı sıra Türk kart kullanıcıları tarafından yurt dışı kaynaklı işlemlerin yarısı da online olarak e-ticaret sitelerinden yapılıyor. Şimdi Troy logolu kartlarımızın yurt dışında da kullanabilir hale gelmesiyle birlikte kart kullanıcıları gerek seyahatlerinde gerekse online olarak dünya genelinde işlem yapabilecekler."

Canko, son 20 yılda kartlı ödeme anlayışını hızla benimseyerek nakitsiz ödemeler toplumu hedefini gerçekleştirmeye çok yaklaşan ve Avrupa'nın en büyük kartlı ödeme pazarı olan Türkiye'nin, yıllar boyunca ilham verdiği ödeme sistemleri dünyasına artık kendi markasıyla yön verdiğini aktardı. 

 

Troy'un kaynağında yatan vizyonun, tek başına Troy'u değil, kart pazarının tamamını büyüterek nakitsiz toplum anlayışını hayata geçirmek olduğunu belirten Canko, "Bu nedenle bugüne kadar bir banka hesabı ya da kartına sahip olmamış 20 milyonu aşkın kişiye yerli bir çözümle ulaşmayı hedefliyoruz. Troy logolu kartların yıl sonu itibarıyla 1 milyon adede ulaşmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"İŞ BİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"  

Discover Uluslararası İş Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Joe Hurley de Avrupa'nın en büyük kartlı ödemeler pazarına sahip Türkiye'nin aynı zamanda turizm açısından da büyük ve önemli bir ülke olduğunu vurguladı

Bu anlaşmanın yurt dışına seyahat eden Türk kart kullanıcıları ve Türkiye'yi ziyaret eden Discover kart sahipleri için de güzel bir başlangıç olacağını belirten Hurley, "BKM ile yapılan bu anlaşma, aynı zamanda Discover'ın dünyada farklı ülkelerde faaliyet gösteren yerel kartlı ödeme sistemlerine yönelik iş birliği stratejisini de tamamlayan önemli bir adım." ifadesini kullandı. 

 

Yukarı

Business HT×