BIST 100 9.080,18 % 0,00
USD/TRY 32,3840 % 0,12
EUR/TRY 35,0495 % 0,09
Piyasalar
9.078,90
% -0,01
32,3845
% 0,12
35,0516
% 0,10
1,0797
% 0,09
47,82
0,17
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Rekabet Kurulu'ndan traktör pazarını dönüştüren kararlar

Rekabet Kurulu, traktör pazarındaki bazı yabancı alımlarını onayladı.

Rekabet Kurulu'ndan traktör pazarını dönüştüren kararlar
AA 31 10 2017, 10:25

Rekabet Kurulu, Türk traktör pazarında görünümü değiştiren satın alma kararlarının bazılarını onayladı. 

Erkunt Traktör Sanayii AŞ'nin paylarının tamamının ve Erkunt Sanayi AŞ'nin çoğunluk hisselerinin Mahindra Overseas Investment Company Limited tarafından devralınması işlemi onaylandı.

Bunun yanında Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama AŞ ile Argo Tractors SPA’nın ortak girişim kurması da kurum tarafından onaylandı. 

KURULDAN ÇIKAN DİĞER KARARLAR 

Milta Turizm İşletmeleri AŞ'nin paylarının tamamının Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ tarafından devralınması işlemlerini onaylayan Kurul, ESK ile perakende kırmızı et satış noktaları arasında imzalanacak Taze Karkas Et Satışına İlişkin Çerçeve Sözleşmesi'nin grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi.

Paysafe Group PLC'nin ortak kontrolünün CVC Fonları aracılığıyla CVC Capital Partners SICA V-FIS SA ve The Blackstone Group LP tarafından dolaylı devralınması işlemine izin verildi.

Halihazırda Goldman Sachs Group ve Blackstone Group LP tarafından ortak kontrol edilen Rothesay HoldCo UK Ltd üzerinde Cambourne Life Investment Pte Massachusetts Mutual Life Insurance Company ve Blackstone Group LP’nin ortak kontrol elde etmesine ilişkin işlem onaylandı. 

 

Propak Ambalaj Üretim ve Pazarlama AŞ'nin tam kontrolünün Polinas Plastik Sanayii ve Ticareti AŞ tarafından devralınmasına izin verildi.

Batıgroup Dental Diş Ürünleri Ticaret AŞ’nin tam kontrolünün ve Batı Dental İç Dış Ticaret AŞ ile Botiss Dental Tıbbi Malzemeler Dış Ticaret AŞ’nin bazı malvarlıklarının Straumann Holding AG tarafından, Mexichem Soluciones Integrates Holding SA de CV tarafından Netafim Ltd'nin ortak sermaye paylarının belli oranının devralınması işlemlerine uygun bulundu.

Rekabet Kurulu, Fondo Italiano d’Investimento SGR SpA tarafından yönetilen Fondo Italiano d’Investimento hisselerinin tamamının NB SOF IV Holding LP tarafından devralınması, Grammer AG’nin kontrolünün Jihong Investment Co Ltd tarafından devralınması, Vansan Makine Sanayi ve Ticaret AŞ’nin Aquaman BV ve Murat Can Ertöz’ün ortak kontrolüne geçmesi, LS Automotive Corporation'ın ortak kontrolünün ve LS Mtron Ltd’nin bakır folyo ve esnek bakır kılıflı lamine işletme birimlerinin tek kontrolünün KKR Co LP tarafından devralınması işlemlerine izin verdi.

Öte yandan, Koninklijke DSM NV ve Evonik Industries AG'nin yeni bir hayvan yemi ürünü üretimi ve ticarileştirilmesi alanındaki iş birliği anlaşmalarına Omega-3 yağ asitleri içeren karma hayvan yemi pazarı kapsamında bireysel muafiyet tanındı. 

 

Yukarı

Business HT×