BIST 100 9.797,26 % 0,77
USD/TRY 32,5174 % -0,15
EUR/TRY 34,9786 % 0,36
Piyasalar
9.797,26
% 0,77
32,5174
% -0,15
34,9786
% 0,36
1,0729
% 0,28
44,84
-0,51
2.327,16
% 0,47
88,19
% 0,19
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
11 09 2017, 09:09

AKBANK

Akbank yurt içinde farklı tür ve vadelerde TL cinsi toplam 17.5 milyar TL'ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verdi.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, 10 milyar TL'ye kadar olan kısmın finansman bonosu veya tahvil, 7.5 milyar TL'ye kadar olan kısmın da tahvil, döviz, borsa, libor gibi endekslere dayalı yapılandırılmış borçlanma araçları da dahil her tür borçlanma aracı ihracı için genel müdürlüğün yetkilendirildiği belirtildi.

ECZACIBAŞI İLAÇ

EİS Eczacıbaşı İlaç iştiraki Eczacıbaşı-Monrol Nükleer'de yüzde 49.99 olan hisse oranını sermaye artırımı sonrası yaklaşık yüzde 84'e çıkaracak ortaklık anlaşması tadiline Rekabet Kurulu tarafından onay verildiğini duyurdu.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, Eczacıbaşı-Monrol'deki sermaye artırımı ve mevcut ortaklık anlaşmasının tadiline ilişkin Rekabet Kurulu izninin alındığı belirtildi.

EİS Eczacıbaşı İlaç, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, yüzde 49.99 hissedar olduğu Eczacıbaşı-Monrol'ün sermayesinin tamamı nakden karşılanmak üzere 25 milyon liradan 125 milyon liraya artırılmasına karar verildiğini; ancak sermayenin yüzde 50'sini elinde bulunduran diğer pay sahiplerinin rüçhan haklarının yüzde 85'ini kullanmayacaklarını duyurmuştu.

Açıklamada, bu nedenle artırılacak sermayenin yüzde 92.5'inin EİC Eczacıbaşı İlaç tarafından taahhüt edileceği; sermaye artırımı sonrası şirkette ortaklık yapısı değişeceği için ortaklık anlaşmasının tadil edileceği belirtilmişti.

Açıklamada, tadil protokolünün yürürlüğe girmesi halinde Eczacıbaşı-Monrol'ün sermayesinin yüzde 84'ünün Eczacıbaşı Grubu'na, yüzde 16'sının ise Bozlu Grubuna ait olacağı; Bozlu Grubu'nun beş yıl içinde, Eczacıbaşı-Monrol'deki sermaye oranını yüzde 50'ye çıkaracak şekilde hisse alım opsiyonu bulunduğu duyurulmuştu.

HALK BANKASI

Halk Bankası toplam 15 milyar TL'lik iki ayrı borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu. 3 milyar TL'lik ihraç "nitelikli yatırımcılara" yönelik. 12 milyar TL'lik ihraç ise "halka arz yoluyla ve/veya halka arzedilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara" yönelik.

VAKIFBANK

Vakıfbank 3 milyon euroluk ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı için SPK'ya başvurdu. Satış, yurtdışında gerçekleşecek.

ALARKO HOLDİNG

Hürriyet'in haberine göre Alarko Holding, Kazakistan'da Makyol ile ortak 700 milyon doların üzerinde otoyol ihalesi kazandı.

AKSA ENERJİ

Aksa Enerji, Kapıdağ, Sebenona, Karakurt rüzgar santrallerinin satışlarının tamamlandığını açıkladı.

Şirketin KAP açıklamasında, üç santralin Fernas İnşaat'a toplam 100 milyon 500 bin dolara satışı için anlaşma yapıldığı ve 40 30 Haziran'da 40 milyon dolar ön ödeme alındığı hatırlatılırken kalan bakiyenin nakden tahsil edildiği belirtildi.

Aksen, santrallerin 148 milyon TLlik kredilerini kapattıktan sonra kalan tutarla kısa vadeli yükümlülükleri azalttı.

YAZICILAR HOLDİNG

Yazıcılar Holding, Anadolu Endüstri Holding ile Özilhan Sınai Yatırım'ın devralma suretiyle birleşmesi ile ilgili olarak duyuru metninin onaylanması amacıyla bedelli sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu.

BURSA ÇİMENTO

Bursa Çimento, kayıtlı sermaye sistemine girmek için SPK'ya bavşurdu. Şirket, 500 milyon TL kayıtlı sermaye tavanı talep ediyor, sermayesi ise 105,8 milyon TL.

ÖZAK GYO

Özak GYO ortaklarından Ahmet Akbalık, Ürfi Akbalık ve Özak Tekstil, sahip oldukları halka açık paylarının bir kısmının yerli/yabancı kurumsal yatırımcılara pazarlanması ve satışı amacıyla BGC Partners ile sözelşme yaptı.

Özak GYO, yapılacak satışlar yoluyla, şirketin fiili dolaşım oranının yükseltilmesi ve kurumsal yatırımcı tabanının genişletilmesini hedefliyor.

İŞ GİRİŞİM

İş Girişim bağlı ortaklığı Nevotek'in sermayesini 212 bin 100 TL'den yarısı bedelsiz, yarısı bedelli olmak üzere 2 milyon TL artırılması kararı kapsamında 1 milyon TL'si nominal sermaye bedeli 4 milyon TL'si emisyon primi olmak üzere 5 milyon TL ödedi.

FORD OTOSAN

Ford Otosan'da yönetim kurulu başkan yardımcısı  James Duncan Farley'in istifası üzerine Steven Robert Armstrong atandı. Boşalan yönetim kurulu üyeliğinde C Grubu hissedarlar tarafından aday gösterilen Joseph Bakaj toplanacak ilk Genel Kurul Toplantısına kadar görev yapacak.

 

Yukarı

Business HT×