BIST 100 9.094,27 % 0,16
USD/TRY 32,3694 % 0,08
EUR/TRY 34,9931 % -0,07
Piyasalar
9.094,13
% 0,16
32,3694
% 0,08
34,9931
% -0,07
1,0789
% 0,00
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ak Portföy: "Eğlenceyi" bozacak tek risk merkez bankaları

Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ersarı, güçlü büyüme ve bol likiditeyle birlikte riskli varlıklar için eşsiz bir ortam oluştuğunu, tek potansiyel riskin merkez bankaları olduğunu söyledi

Ak Portföy: "Eğlenceyi" bozacak tek risk merkez bankaları
BUSINESSHT 08 08 2017, 12:19

BloombergHT'den Burak Karagöz'e konuşan Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ersarı, yurtiçi ve küresel piyasa değerlendirmelerinin yanı sıra ağustos ayı yatırım tavsiyelerini de aktardı.

Global piyasalarda (Özellikle Avrupa, Japonya ve Çin'de) güçlü büyüme ve bol likiditeyle birlikte riskli varlıklar için eşsiz bir ortam oluştuğunu söyleyen Ersarı, piyasaya pompalanan likidite miktarının gelişmiş ülkelerin yeni bono ihraçlarının çok üzerinde olduğunu ifade etti. 

Ersarı, "Dolayısıyla bu para hâliyle riskli varlıklara ve gelişmekte olan ülkelere akacak. Son altı aydır ki dört yılın zirvesi bu, gelişmekte olan ülkelere kesintisiz bir fon akışı var. Bir yandan volatilite endeksleri de giderek dibe iniyor" diye konuştu.

Ersarı, bu iyi koşullar devam ederken, "eğlenceyi" bozabilecek tek risk faktörünün merkez bankaları olduğunu söyledi:

"Merkez Bankalarının beklenenden hızlı, aceleci adımlarını görürsek risk faktörü oluşur diye düşünüyorum. Ancak mevcut enflasyon seviyelerine bakarak çok fazla böyle bir olasılığın olmadığını da söyleyebilirim. "

"ENFLASYON YUMUŞAK KARNIMIZ"

Yurtiçinde büyüme tarafında da olumlu konjonktürün devam ettiğini aktaran Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı,  "Öncü göstergelerin çoğu tarihi zirvesinde. Kredi büyümesi çok iyi gidiyor. Bu olumlu havada kamu kesiminin rolü çok fazla. "Kamu kesiminin rolü çok fazla" demek bütçe kısmına dikkat edilmesi gerektiği anlamına geliyor" dedi. 

Son verilerin biraz bozulmaya işaret ettiğinin altını çizen Ersarı, yüzde 2 gibi bir bütçe açığıyla son beş yılın en kötü performansının gösterilebileceğini tahmin ettiklerini, bunun doğal etkisinin de borç çevirme oranlarındaki artış olacağını söyledi:

"Hazine'nin borç çevirme oranlarında giderek artan bir seyir görüyoruz. TL faizlerinin diğer gelişmekte olan ülke faizlerinin altında performans göstermesinin temel sebeplerinden birisi bu. Bir diğeri de enflasyon. Enflasyon tarafında üç ay önce bir zirve yapmıştık. İki aydır sert düşüşler görüyoruz. Şimdi tek hanedeyiz ama çekirdek enflasyona baktığımızda aşağı yönümüz sınırlı gibi görünüyor. Dolayısıyla enflasyon yumuşak karnımız olmaya devam edecek gibi görünüyor. "

AĞUSTOS ÖNERİLERİ

Ersarı, ağustos ayı için yatırımcılara şu tavsiyelerde bulundu:

"Geçtiğimiz aylara paralel bir şekilde yine riskli varlıklardaki yüksek ağırlığımızı korumaya devam ediyoruz. Yabancı para cinsinden pozisyonumuzun tahvil tarafında olan bir kısmını hisse senetlerine, özellikle Avrupa hisse senetlerine kaydırdık. Yurtiçindeki yüksek borsa ağırlığımızı taşımaya devam ediyoruz.  Yüksek borç çevirme oranları nedeniyle uzun vadeli tahvillerdeki ağırlığımızı ise bir miktar azaltıyoruz. Genel hatlarıyla geçen üç aya paralel, yüksek riskli bir portföy taşımaya devam ettiğimizi söyleyebilirim."

Mehmet Ali Ersarı, ilk gayrimenkul yatırım fonunu kuran Ak Portföy olarak geçen ay giren yeni yatırımcılarla 175 milyon liraya ulaştıklarını da sözlerine ekledi.

Yukarı

Business HT×