BIST 100 9.101,11 % 0,23
USD/TRY 32,3677 % 0,07
EUR/TRY 35,0015 % -0,05
Piyasalar
9.098,70
% 0,21
32,3680
% 0,07
35,0006
% -0,05
1,0788
% 0,00
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
24 07 2017, 09:19

ASELSAN

Aselsan, Malezya'da şirket kurdu. Açıklama KAP'a yapıldı. 

Açıklamada, "Uzaktan komutalı silah sistemleri ile ilgili faaliyet gösterme amacıyla, %100'ü ASELSAN A.Ş.'ye  ait olmak üzere "ASELSAN Malaysia Sdn. Bhd." ünvanlı şirket kurulmuştur. Şirketin sermayesi 100,- MYR olup, kuruluşu 19.07.2017 tarihinde tescil edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

DOĞAN YAYIN

Rus gazetesi Kommersant, Doğan Yayın'ın Rusya'daki internet sitesi girişimleri Irr.ru ve Job.ru için satıcı bulma konusunda Deloitte'a yetki verdiğini duyurdu. 

KÜKRE GIDA

Rekabet Kurumu, Japon gıda firması Ajinomoto'nun Kükre Gıda'nın yüzde 50'sini satın almak için bildirimde bulunduğu açıkladı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde bildirimde işlemin kapsamının "Kükre Gıda'nın sermayesinin yüzde 50'sini temsil eden payların Ajinomoto tarafından Cavit Gülel, Sabri Gülel ve Serkan Gülel'den devralınmasına" ilişkin olduğu belirtildi.

Rekabet Kurumu tarafından satın alma işleminin büyüklüğüne dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. 

TÜRKNET

İzinsiz hisse devri işlemi gerçekleştirdiği tespit edilen Türknet Telekomünikasyon Uydu Haberleşme, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından uyarıldı.

Kanun gereği elektronik haberleşme sektöründe işletmeciler yüzde on ve üzeri hisse devir, edinim ve hareketleri işlemlerinden önce BTK'dan izin almak zorunda. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde cironun yüzde 1'ine kadar idari para cezası uygulanıyor.

Türknet'in yüzde 50 oranında hisse devri gerçekleştirdiği belirtiliyor.

BTK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanununun 60’ıncı maddesinin birinci fıkrası, Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinin 19'uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliğinin 5, 44 ve 46'ncı maddeleri ile ilgili diğer mevzuata istinaden

Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Yetkilendirme Yönetmeliğinin (EHSİYY) 19'uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan

“Hisselerin devri: İşletmeciler, yüzde on ve üzeri hisse devir, edinim ve hareketleri işlemlerinden önce Kurumdan izin almak zorundadır. Sayısı sınırlandırılmış kullanım hakkı kapsamında yetkilendirilen işletmeci, yüzde ona kadar olan hisse devri, edinimi ve hareketleri halinde Kurumu en geç iki ay içerisinde bilgilendirir.” hükmüne aykırı olarak Kurumumuzdan izin almadan yüzde elli (%50) oranında hisse devri işlemi gerçekleştirdiği tespit edilen Türknet Telekomünikasyon Uydu Haberleşme Hiz. Ltd. Şti.'nin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu İdari Yaptırımlar Yönetmeliğinin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin 3 numaralı alt bendinde yer alan

“İşletmecinin Yetkilendirme devri, hisse devri veya birleşme veya devralmaya ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde işletmecinin bir önceki takvim yılındaki net satışlarının yüzde birine (%1) kadar idari para cezası uygulanır.” hükmü ile aynı Yönetmeliğin “Yaptırım ölçütleri” başlıklı 44’üncü ve “Uyarı” başlıklı 46’ncı maddeleri çerçevesinde uyarılması hususuna karar verilmiştir."

DOĞUŞ OTOMOTİV

Doğuş Otomotiv'in Rekabet Kurulu'nun vermiş olduğu idari para cezası kararına karşı, Danıştay 13. Hukuk Dairesi nezdinde açtığı iptal davası aleyhte sonuçlandı, temyiz başvurusunda bulunulacak.

EMLAK KONUT GYO

Emlak Konut GYO tarafından 20.07.2017 tarihinde yapılan "İstanbul Şile Çavuş Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" ihalesininde yapılan teklif revize edildi. Buna göre Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı yüzde 182den yüzde 22'ye çıkacak.

Ayrıca, Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri de ufak bir artışla 15,07 milyon TL olurken, Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri 68,5 milyon TL oldu.

FİNANSBANK

Finansbank SPK'ya bedelsiz sermaye artırımı başvurusunda bulundu. SPK Bülteni'nde yer alan duyuruya göre, toplam 200 milyon TL'lik bedelsiz sermaye artırımı planlanıyor.

HALK GYO

Halk GYO SPK'ya bedelsiz sermaye artırımı başvurusu yaptı. SPK Bülteni'ndeki duyuruya göre, 30 milyon TL'lik bedelsiz sermaye artırımı planlanıyor.

ÖZAK GYO

Özak GYO, TOKİ tarafından düzenlenen "İstanbul İli Kağıthane İlçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi" ihalesinin 2. oturumunda, Şirket ve İnter Yapı İnşaat Turizm San.ve Tic.A.Ş. ortak girişim grubu sözlü turda ihaleden çekildi.

NET HOLDİNG

SPK, Net Turizm Ticaret ve Sanayi A.Ş.'nin tüm aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralınması suretiyle, Net Holding A.Ş. bünyesinde birleşilmesi işlemine ilişkin başvurusunu onayladı.


Yukarı

Business HT×