BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5923 % 0,08
EUR/TRY 35,0025 % 0,43
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5912
% 0,07
35,0033
% 0,43
1,0709
% 0,09
45,35
0,00
2.314,54
% -0,07
88,14
% 0,14
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Beşiktaş Çin piyasasına giriyor

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Çin'in Şanghay kentinde ofis kurmayı ve bu ülkede futbol okulu açmayı planladıklarını açıkladı

Beşiktaş Çin piyasasına giriyor
BUSINESSHT 21 07 2017, 14:30

Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Başkanı Fikret Orman, Çin Uluslararası Radyosu'na verdiği röportajda Çin'deki uzun vadeli planlarını anlattı.

Beşiktaş'ın Şanghay'da bir ofis açmasının gündemde olduğunu söyleyen Orman, küresel marka yönetimi açısından Malezya, Endonezya, Çin, Kazakistan ve Orta Doğu'ya yönelik daha fazla çalışma içerisinde olacaklarını belirtti.

Orman, . "Burada kendi taraftarımızı yaratmak istiyoruz. Onun için buralarda daha fazla maç yapmaya ve daha fazla taraftar elde etmeye çalışacağız. Asıl amacımız bu" diye konuştu.

MODERN İPEK YOLU ETKİSİ

Çin'e en çok futbolcu transfer eden Türk futbol takımı Beşiktaş'ın Çin'den sporcu transfer etmeyi düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine BJK Başkanı şunları söyledi:

"Karşılıklı olabilir. Beşiktaş bir futbol kulübü değil; birçok branşı var. Birçok branşta da faaliyet gösteriyor. Oyuncular gidip gelebilir, altyapılar yapabilir. Çin'de özellikle altyapıya çok önem veriyorlar. Onlarla da, futbol Federasyonu'yla da konuştum. O takımlarını İstanbul'da, Türkiye'de ağırlayabiliriz. Beraber ortaklaşa maç yapabiliriz ve hep beraber oyuncu rotasyonu yapabiliriz. Üzerinde çalıştıktan sonra o kadar çok proje çıkabilir ki... Burası çünkü 1,3 milyar kişinin yaşadığı 'dev bir kıta' diyeyim. Türkiye de büyük bir ülke. Bildiğiniz gibi İpek Yolu var, Türkiye ile de aralarında çok projeler var. İnşallah biz de orada bir şeyler yaparız beraber."

NEDEN ÇİN?

Çin ile Türkiye'nin arasında hem coğrafi, hem de sosyal bir mesafe bulunmasına rağmen Beşiktaş'ın neden Çin gibi zor bir hedefi seçtiğinin sorulması üzerine Fikret Orman şu yanıtı verdi:

"1950'li senelerde Beşiktaş futbol takımı Amerika'ya gitmiş ve Amerika'da maç yapmış. O günkü yöneticilerin vizyonu ona yettiyse, bizim de zordan başlamamız lazımdı; Çin'den başladık. Bir de Çin'e biliyorsunuz iki tane oyuncu transfer ettik: Bir tanesi Demba Ba, bir tanesi Ersan. Onun için hem bir de ticari ilişkilerimiz de var. İnşallah daha da büyüteceğiz."

Çin futbolunun zaman içerisinde daha çok Avrupa futboluna benzeyeceğini söyleyen Orman, bu ülkede futbol okulları açabileceklerini hatta Türkiye Süper Kupası'nın bile Çin'de oynanmasının mümkün olduğunu aktardı.

Yukarı

Business HT×