BIST 100 9.548,09 % -1,36
USD/TRY 32,5134 % 0,26
EUR/TRY 34,6000 % 0,39
Piyasalar
9.548,09
% -1,36
32,5125
% 0,25
34,5841
% 0,34
1,0627
% 0,03
45,59
0,97
2.392,56
% 0,39
89,95
% -0,17
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Petrol ve doğalgazın olimpiyatları başlarken ne bilmelisiniz?

22. Petrol Kongresi, 13 Temmuz'a kadar İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam edecek.

Petrol ve doğalgazın olimpiyatları başlarken ne bilmelisiniz?
10 07 2017, 07:23

9 Temmuz'da başlayan 22. Petrol Kongresi, 13 Temmuz'a kadar İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam edecek.

Dünya Petrol Konseyi'nin düzenlediği Kongre, petrol ve doğalgaz endüstrisinin olimpiyatları olarak adlandırılıyor.

Kongre için ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da İstanbul'a geldi ve Pazar akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarabya'daki Huber Köşkü'nde basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Kongrenin ilk gününde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye bölgesel enerji projeleri için bir oyun kurucu ve güvenilir bir ortak olarak en önemli bölgesel aktörlerden biridir. Barışa, refaha ve arz güvenliğine katkı sağladığı sürece yatırımları desteklemeyece devam edeceğiz. 'Enerji için Anahtar ülke Türkiye" sloganını bu kongrede motto olarak belirledik." dedi.

"ENERJİ İÇİN ANAHTAR ÜLKE TÜRKİYE"

Bu kongrede petrol ve gaz endüstrisine ilişkin birçok konuyu ve gelecekteki imkanları konuşmak için imkan olacağını ifade eden Albayrak, "Aramızda, bu endüstride çığır açmış ve tecrübeli bir profesyonel var. Kendisinin bu endüstriye katkıları anlatmakla bitmez. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'u tebrik ediyorum. Burada 41,5 senelik bir çalışma hayatından bahsediyoruz." diye konuştu. 

Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bu kongreyi sahiplendiği için teşekkür ederek, son yıllarda petrol ve gaz endüstrisine yapılan yatırımlar azalmasına rağmen önümüzdeki yıllarda bu endüstrinin öneminin süreceğini dile getirdi. 

NELER KONUŞULACAK?

Dünya Petrol Konseyi tarafından düzenlenen petrol ve  doğalgaz endüstrisinin olimpiyatları olarak adlandırılan 22. Dünya Petrol  Kongresi, İstanbul Kongre Merkezinde 5 gün devam edecek. 

Kongre kapsamında  katılımcılar küresel petrol sektöründeki kilit konuları tartışmak üzere  İstanbul'da bir araya gelecek.

 "Enerji Geleceğimize Köprüler" temasıyla dün başlayan kongreye,  devlet başkanları, 100'ün üzerinde ülkeden ve yaklaşık bin 500 şirketten  temsilciler, 50'ye yakın bakan, pek çok şirketin genel müdür ve yönetim kurulu  başkanları, 5 binden fazla delege ve 20 bin civarında ziyaretçinin katılması  bekleniyor.

Kongrede, petrol ve doğalgaz endüstrisine yaptığı üstün katkılarından  dolayı bir dönem ExxonMobil'in başkanlığını da yürüten ABD Dışişleri Bakanı Rex  Tillerson'a, Dünya Petrol Konseyinin en büyük onur ödülü olan "Dewhurst Ödülü"  verilecek.

Kongre süresince düzenlenecek yaklaşık 100 oturumda, küresel petrol  sektörü, petrol ve doğalgaz kaynaklarının geleceği, enerji verimliliğine yönelik  küresel politikalar, altyapı ve yatırım imkanları ile düşük karbonlu çözümler  gibi çeşitli konular ele alınacak.

Etkinlik kapsamında ev sahibi ülke Türkiye'nin de petrol ve gaz  sektöründeki gelişiminin değerlendirileceği oturumlar düzenlenecek.

Yukarı

Business HT×