Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4.5 milyar dolarlık Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının temel atma töreni sonrası İstanbul’a dönüş yolculuğunda Hürriyet’in sorularını yanıtladı.
Türk müteahhitlerinin hem yurtiçinde hem de yurtdışında önemli projelere imza attığını söyleyen Özdemir, mega projelerde yabancı ortaklar olmadan iş yapabilecek seviyeye gelinmesi gerektiğini dile getirdi.
Özdemir, “Çanakkale Köprüsü’nde projenin içinde olup bu teknolojiyi kapacağız. Afrika’nın, Uzak Doğu’nun daha çok köprüye ihtiyacı var. Biz de belki gidip Çin’de yapılacak köprünün ihalesine gireceğiz” diye konuştu.
Limak, Çanakkale 1915 Köprüsü’nü yapan dört firmadan biri. 10 milyar lirayı aşkın yatırım değeri ve ‘dünyanın en uzun asma köprüsü’ özelliği ile dikkat çeken Çanakkale 1915 Köprüsü’nde temel atıldı. Köprü inşaatında Kore şirketleri Daelim ile SK, Türk şirketi Yapı Merkezi ve Limak’la çalışacak.
GAYRİMENKUL sektörünün zor bir dönemden geçtiğini belirten Nihat Özdemir, sektörün geleceğine de güvendiklerine vurgu yaptı. Özdemir, şunları söyledi:
“2015 Kasım’da seçim oldu. Sonra hain darbe girişimi çıktı. Muvaffak olamadılar ama etki bıraktı. En büyük tesir de gayrimenkulde yaşandı. İnsanlar durup bekleyelim dedi. Referandum oldu yine insanlar bekleyeme geçti. Ama Hükümet durumu gördü müdahale etti. KDV, tapu harcı için indirimler geldi. Türkiye’den ev alan yabancıya vatandaşlık verileceği açıklandı. Şimdi ekonomide büyüme ve canlanma bekliyoruz. Yabancı kurların ve faizin düşüşü sürüyor. Nüfus artışı ile konut ihtiyacı büyüyor. Bir de gündemde kentsel dönüşüm var. Ben 10, hatta 20 yıl gayrimenkulde canlılığın süreceğine inanıyorum” dedi.