BIST 100 9.072,90 % -0,08
USD/TRY 32,3781 % 0,10
EUR/TRY 34,9807 % -0,10
Piyasalar
9.073,38
% -0,07
32,3781
% 0,10
34,9807
% -0,10
1,0777
% -0,10
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Altay Tankı'nın yeni versiyonu görücüye çıktı

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç: Artık sadece ürün değil, Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji kabiliyetlerini de yurtdışına ihraç edeceğiz

Altay Tankı'nın yeni versiyonu görücüye çıktı
BUSINESSHT 09 05 2017, 12:12

Türkiye'nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi Otokar, Milli Ana Muhabere Tankı ALTAY'ın barış destek operasyonları için asimetrik muharebe koşullarına uygun geliştirilen yeni versiyonunu IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda ilk kez sergiledi.

 Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 'İhtiyaç duyulanın ötesinde ALTAY tankının versiyonlarını da geliştiriyoruz seri üretim görevi verildiği takdirde, ülkemiz ve ordumuz için en iyisini yapmaya hazırız' dedi.

T.C. Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde IDEF Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda yer alan Otokar standında tanıtılan ALTAY Ana Muharebe Tankı seri üretim bekliyor. 

Tank, üstün beka ve hareket kabiliyeti, atış gücü ve teknolojisi ile dünyanın en modern ana muharebe tankı olarak görülüyor.



"SERİ ÜRETİMDEKİ İDDİAMIZIN GÖSTERGESİ"

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Kara araçlarında Türkiye'nin en deneyimli şirketi olarak, Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 50'den fazla kullanıcımıza en iyi ürün ve hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Türkiye'de ve dünyada farklı iklim ve coğrafyalarda elde ettiğimiz deneyimleri araç geliştirme çalışmalarımıza yansıtıyoruz. Bu sayede sadece bugünün değil, geleceğin tehdit ve ihtiyaçlarına göre hareket ediyor kullanıcılarımızın beklentilerini önceden tespit edebiliyoruz. Bugün fuarda ilk kez sergilediğimiz ALTAY AHT, bu çalışmalarımızın en güzel örneği. Konvansiyonel olmayan kuvvet ve yöntemlerin kullanıldığı hibrit veya asimetrik muharebe koşulları için ordumuzun gelecek ihtiyacına hizmet edecek ALTAY AHT'yi kendi kaynaklarımızla tasarladık. Otokar'ın kendi öngörü ve kabiliyetleriyle tasarladığı, ihracat potansiyeli de yüksek bu tank seri üretim için gerekli kabiliyetlere ve insan kaynağına sahip olduğumuzun da bir göstergesi" dedi.

"TEKNOLOJİ İHRACATINA BAŞLADIK"

Otokar'ın 4x4'ten 8x8'e, paletli zırhlı araçlardan kule sistemlerine kadar kara sistemlerinde en geniş ürün ailesine sahip, Türkiye'nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi olduğunu ifade eden Görgüç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin tek milli askeri araç üreticisi olarak savunma sanayii için ürettiğimiz araçlarımızı 5 kıtada 30'dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. 30 bine yakın zırhlı aracımız, dünyanın farklı noktalarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor. Envanterinde Otokar araçlarına sahip olan kullanıcılarımız yeni kullanıcılara referans oluyor. Bu yıl ihracat konusundaki çalışmalarımızı Birleşik Arap Emirlikleri ordusu ihtiyacı için yapılan anlaşma ile bir adım öteye taşıdık. Artık sadece ürün değil, Türkiye'nin inovasyon ve teknoloji kabiliyetlerini de yurtdışına ihraç edeceğiz."

Yukarı

Business HT×