BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarrab babamın oğlu değil

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de tutuklu bulunan işadamı Rıza Zarrab ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ya ilişkin bir soruları yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zarrab babamın oğlu değil
REUTERS, AA 26 04 2017, 08:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Reuters'a verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Mayıs ayında Hindistan, Rusya, Çin ve ABD'yi ziyaret edeceğini söyleyen Erdoğan, ABD ziyaretinde Başkan Donald Trump ile ikili ilişkiler ve Suriye, Irak, terörle mücadele konularını değerlendireceklerini ifade etti. Erdoğan, atılacak adımlardan birinin de Rıza Zarrab ve Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, İran yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle bu ülkede yargılanan Reza Zarrab (Sarraf) ile ilgili şunları söyledi:

"Rıza Sarraf benim babamın oğlu değil ama benim bir vatandaşımdır. Devletlerin yöneticilerinin herhalde bir görevi de kendi vatandaşlarının hukukunu korumaktır. Eğer varsa bir suçu, bunlar bizim Adalet Bakanlığımıza da bildirilir ve gereği yapılır ama yoksa durup dururken hemen bazı şeyler uydurulmak suretiyle insanlar alınırsa o zaman tabii ki kendi vatandaşına sahip çıkamayan bir ülke konumuna düşersiniz."

HAKAN ATİLLA'NIN TUTUKLANMASI

Erdoğan, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın tutuklanması ile ilgili olarak da "art niyetli girişim" değerlendirmesinde bulundu. 

"Hakan Bey ise bizim adeta devlet bankamız konumunda olan bir bankanın genel müdür muavinidir ve şu ana kadar Amerika’ya 7 kez girip çıkmıştır. Herhangi bir şey yokken son anda böyle bir şeyin genel müdür muavinimize uygulanmış olması, bunun burada art niyetli bazı girişimlerin olduğunu göstermektedir. 

Belki burada da biz tabii FETÖ’yle ilgili bağlantıların olduğunu hissediyoruz, görüyoruz ve bizim yaptığımız tespitler de bu istikamettedir. Bu oyunun bozulması gerekiyor. Yani şu anda tabii ki Halk Bankası’nın tuttuğu avukatlar var, Sayın Sarraf’ın tuttuğu avukatlar var. Aynı şekilde bizim, şu anda devlet olarak bu konuda, tabii ki bizi işin içine sokmaya gayret edenler var, bu noktada avukatların çalışması var. Bütün bunların hepsini Sayın Başkan'la ele alacağız."

"AKPM KARARINI TANIMIYORUZ" 

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM) "siyasi denetim" kararına ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Şu anda Türkiye'ye karşı alınan bu karar tamamen siyasidir. Biz zaten böyle bir kararı tanımıyoruz. İstedikleri kadar böyle bir kararı almış olsunlar. Çok da büyütmüyoruz. Bu karar alınmıştır, geçmiştir." dedi.

Yukarı

Business HT×