BIST 100 9.052,63 % 2,79
USD/TRY 32,3291 % 0,11
EUR/TRY 35,1035 % 0,09
Piyasalar
9.052,63
% 2,79
32,3291
% 0,11
35,1035
% 0,09
1,0800
% -0,26
47,68
-0,25
2.212,55
% 0,81
87,44
% 1,57
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Yaşar Holding patronu "sponsorluk" çıkışı nedeniyle özür diledi

Anayasa referandumu sonrası "“En yüksek Hayır Karşıyaka’dan. Sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” açıklamasını yapan Yaşar Holding patronu Selim Yaşar özür diledi

Yaşar Holding patronu "sponsorluk" çıkışı nedeniyle özür diledi
HÜRRİYET 19 04 2017, 17:44

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, 16 Nisan referandumu sonrası Facebook'ta paylaştığı “En yüksek Hayır Karşıyaka’dan. Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli” şeklindeki açıklamasıyla ilgili özür mesajı yayınladı. Yaşar, "Karşıyaka Spor camiasından özür dilerim, ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım" dedi. 

Holding, Karşıyaka Futbol Kulübü'ne 60 yıldır ekonomik destek veriyor. 19 yıldır da Pınar markasıyla basketbol takımının isim sponsoru.

TARTIŞMA NEREDEN ÇIKTI?

Referandumun ardından Facebook hesabında "EVET doğru karar veren Türk halkına şükranlar" mesajını paylaşan Selim Yaşar'a takipçilerinden tepki geldi. 

Karşıyaka İlçesinin referandumda yüzde 83,11 "Hayır" oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, daha sonra mesajını sildi.

Yaşar Holding Başkanı, bir arkadaşının mesajını silmesini eleştirmesi üzerine, "Karşıyaka zarar görmesin diye silmiştim, 45 milyon borcu olduğu gibi biline" yazdı.

Bunun üzerine bir başka takipçisinin, "Siz Karşıyaka’yı düşünmeyin, Yaşar Holding’i düşünün" mesajına tepki gösteren Selim Yaşar, "En yüksek Hayır Karşıyaka’dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli" yanıtını verdi.

Yaşar, yazdıklarına tepkilerin devam etmesi üzerine, "1945’ten bu yana ama kulüp ilk defa gırtlağına kadar siyaset girdi! Biz hep DP, AP, DYP, AK Parti, yani demokrat sağda idik ama kulüpte siyaset olmazdı. Şimdi düşünme zamanı okula, spora bulaştı" ifadelerini kullandı. 

Bazı arkadaşlarının ve takipçilerinin de yazdıklarına destek verdiği Selim Yaşar, kulübü kastederek, "1999 yılında borçlarını kapattım ve temiz devrettik ama 15 yılda 45 milyon lira borç yapıldı ve kulübe siyaset bulaştı. Galatasaray, Trabzon gibi kulüpler borçlarını sildiriyor Ankara’ya kolaysa bu kafayla sildir sildirebilirsen. Neymiş tek adam yahu kim tek değilmişim" paylaşımını yaptı.

HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA YAPILDI

Yaşar Holding’in konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selim Yaşar’ın 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşen referandum sonrası, kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Yaşar Topluluğu, 71 yıldır kurumsal değerleri ışığında, etik duruşundan taviz vermeden, her kurum, kuruluş ve bireye eşit mesafede durarak şirketleri ve markaları ile üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir.

Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar’ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi’ni temsilen verilmediğini, topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz.

Ülkemizin gelişmesi ve geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

 

Yukarı

Business HT×