BIST 100 9.676,46 % 0,33
USD/TRY 32,5182 % -0,11
EUR/TRY 34,7856 % -0,22
Piyasalar
9.679,39
% 0,36
32,5176
% -0,11
34,7800
% -0,24
1,0683
% -0,17
45,38
0,03
2.313,43
% -0,37
88,22
% -0,23
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Trump: 'Çöken sanayi' ayağa kalkacak, 'çürüyen altyapı' yenilenecek

İşte, Trump'ın Kongre konuşmasından öne çıkan başlıklar

Trump: 'Çöken sanayi' ayağa kalkacak, 'çürüyen altyapı' yenilenecek
BUSINESSHT 01 03 2017, 07:39

ABD Başkanı Donald Trump, Kongre’de ortak oturuma katılan Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerine yönelik ilk konuşmasını gerçekleştirdi.

Salona girişinde Cumhuriyetçi vekiller tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan ve konuşması sık sık alkışlarla bölünen Trump, piyasaların merakla beklediği ve ilk aşamada dolara alım getiren bir saatlik konuşmasında vergi reformundan NATO konusuna, Meksika Duvarı ve Obamacare'e birçok kritik ifadeyer yer verdi.

Trump'ın "Amerikan malı al, Amerikan işçisi çalıştır" sloganını da desteklediği konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

VERGİ REFORMU

“Hem yurtiçi hem de yurtdışı hedeflerimize ulaşabilmek için Amerika’nın motorunu yeniden çalışmaya başlatmak zorundayız. Bunun için de Amerika’da iş yapan firmaların işlerini kolaylaştırmalı, dışarıya gitmek isteyenlerin işlerini zorlaştırmalıyız.

Ekonomi ekibim tarihi bir vergi reformu üzerinde çalışıyor. Bu sayede şirketlerimizin üzerindeki vergi yükünü düşüreceğiz ve Amerikan firmaları her yerde, herkes ile rekabet edebilecek duruma gelecekler.

Orta sınıfın da vergi yükünde ciddi indirimlere gideceğiz

Amerika her zaman kendi vatandaşlarının haklarını ilk sıraya koymalıdır, ancak bu şekilde Amerika’yı yeninden büyük hale getirebiliriz. Çöken sanayi yeniden ayağa kaldırılacak, çürüyen altyapı yenilenecek. Yeni yollar ve köprüler inşa edilmeli, kentlerdeki şiddete son verilmeli ve ordu yeniden güçlendirilmeli."

YATIRIMLAR

Amerika’nın yeniden inşası için zaman artık geldi. Amerika Ortadoğu’da 6 trilyon dolar para harcadı. Bu parayla kendi ülkemizdeki altyapıyı iki kez yenileyebilirdik

SERBEST TİCARET

“Serbest ticarete inanıyorum ama serbest ticaret aynı zamanda adil de olmalı. Başkalarının Amerika’dan adil olmayan şekilde faydalanmasına izin vermeyeceğim”

DIŞ POLİTİKA 

"Şu ana kadar izlenen dış politika felaket. İran'ın füze programını destekleyen kişi ve kurumlara yeni yaptırımlar getirdim ve İsrail devleti ile sarsılmaz ittifakımızı yeniden tasdik ettim."

PETROL

"Petrol boru hatlarının inşaasına başlayacağız ve bu boruların tamamı Amerikan çeliği olacak"

MEKSİKA DUVARI

"Sonunda göçmen yasamızı değiştirerek milyarlarca dolar tasarruf edeceğiz ve işsizlere yardım edeceğiz. Ayrıca toplumumuzu herkes için daha güvenli bir hale getireceğiz. Meksika Duvarı inşaatı da yakın zamanda başlayacak ve bittiği zaman uyuşturucu kaçakçılığına ve suça karşı çok etkili bir silah olacak"

OBAMACARE

"Kongre’yi Obamacare yasasını, daha fazla seçenekler sunan, maliyetleri düşüren, erişimi daha kolay ve daha iyi sağlık hizmetleri sunan bir alternatifle değiştirmeye davet ediyorum. Obamacare çöküyor artık hareket geçmeliyiz. Bu bir seçim değil gerekliliktir. Her Amerikan vatandaşını devlet tarafından kabul edilmiş bir sigorta poliçesi almaya zorlamak Amerika için doğru bir çözüm değildir. Hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi senatörleri bizimle çalışmaya ve Amerikalıları Obamacare felaketinden kurtarmaya çağırıyorum"

SAVUNMA BÜTÇESİ VE NATO

"Kongre’ye orduyu yeniden inşa edecek bir bütçe gönderiyorum. Burada Amerikan savunma bütçesinde tarihin en büyük artışını yapma çağrısında bulunuyorum. Bu bütçe ile savaş muhariplerimize sağlanan ödenekler de yükseltilecek. Muhariplerimiz bu ülkeye hizmet ettiler, şimdi bizler de onlara hizmet edeceğiz. Büyük mücadeleler ile karşı karşıyayız. Ama bizim halkımız da büyük. Amerikan üniforması için savaşandan daha cesur ve yürekli biri olamaz.

NATO’yu destekliyoruz. Bununla birlikte ortaklarımız da mali açıdan üzerlerine düşeni yapmalılar. Ortadoğu’dan Uzakdoğu’ya, NATO’ya kadar tüm dostlarımızın verilen mücadelelerde mali anlamda da üzerlerine düşenleri yapması gerekiyor" 

 

 

 

Yukarı

Business HT×