BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5555 % -0,04
EUR/TRY 34,9407 % 0,25
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5555
% -0,04
34,9407
% 0,25
1,0704
% 0,05
45,35
0,00
2.317,31
% 0,05
88,02
% -0,45
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

'35 yıllık döngünün sonuna gelindi'

Deutsche Bank Sabit Getiri Kıymetler Baş Stratejisti Jim Reid: Küresel politikalarda ve varlık fiyatlarında 35 yıllık bir döngünün sonuna yaklaşmamızdan dolayı, 2017 yılının finansal piyasalarda bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum

'35 yıllık döngünün sonuna gelindi'
BUSINESSHT 10 02 2017, 11:25

Deutsche Bank’ın finans piyasalarına ilişkin yıllık öngörülerinin ele alındığı Küresel Piyasalarda Görünüm Konferansı bu yıl İstanbul’da düzenlendi. Küresel ekonomiyi etkileyen makro konuların ele alındığı konferansa iş ve finans dünyasından 200’den fazla yönetici katıldı.

Deutsche Bank Türkiye’nin Ülke Başkanı ve Deutsche Bank A.Ş.’nin Genel Müdürü Ersin Akyüz'ün açılış konuşmasını yaptığı konferansta Deutsche Bank Sabit Getiri Kıymetler Baş Stratejisti Jim Reid küresel ekonomik görünüm, hisse senedi piyasaları ve global faizlerin seyri konularındaki görüş ve beklentilerini paylaştı.

Reid, "Küresel politikalarda ve varlık fiyatlarında 35 yıllık bir döngünün sonuna yaklaşmamızdan dolayı, 2017 yılının finansal piyasalarda bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum.Bizlerin hayatlarında uzun yıllardır alışageldiğimiz trendlerde 2017’de kalıcı geri dönüşlere şahit olabiliriz” diye konuştu. 

"SİYASİ BELİRSİZLİK GLOBAL BÜYÜMEDE OYNAKLIĞI ARTIRIYOR"

2017 küresel büyüme görünümünün son 3-6 ayda olumlu anlamda değiştiğini söyleyen Reid, "Küresel siyasi belirsizlikteki artış nedeniyle global büyümenin seyrindeki oynaklık tartışmasız bir şekilde artıyor" ifadelerini kullandı.

Reid, "Her ne kadar piyasalar için bu yılın iyi bir yıl olması muhtemelse de, önümüzdeki aylarda piyasa fiyatlarındaki oynaklıkta dönemsel artışların görülebileceğini tahmin ediyorum" dedi.

"MERKEZ BANKALARI GERİ ADIM ATTI"

Ekonomiyle ilgili görüşlerinin altı ay öncesine göre daha iyimser bir hâl aldığını aktaran Reid, BloombergHT'ye açıklamalarda bulundu:

"5-6 ay öncesini sorsaydınız küresel ekonomiyle ilgili daha endişeliydim. Ekonomiyle ilgili görüşlerim giderek daha iyimserleşti. Çünkü bir kaç faktör değişti. Merkez bankaları daha agresif para politikalarının pik seviyesini bıraktılar, geri adım attıklarını düşünüyorum. Japonya, Avrupa Merkez Bankası hepsi agresif para politikalarını bırakmaya başladılar. Çünkü bankalara zaten çok fazla zarar veriyordu. Pik seviyedeki agresif para politikalarının bırakılması bankalar ve dolayısıyla ekonomi için faydalı olacaktır.

Trump'ın başkanlığı tüm bu belirsizliklere rağmen muhtemelen ABD ekonomisinde harcamaları artırması bakımından faydalı olabilir. Kısa vadede de ABD ekonomisinin büyümesine fayda sağlayabilir. Daha agresif para politikası ve mali politikayı dikkate aldığımızda daha iyimser olduğumuzu söyleyebilirim. Bu yıl Avrupa'da ekonominin yolunda gittiğini söyleyebilirim."

"GLOBAL GELİŞMELERİN AĞIRLIĞI ARTACAK"

Deutsche Bank Türkiye’nin Ülke Başkanı ve Deutsche Bank A.Ş.’nin Genel Müdürü Ersin Akyüz de şunları söyledi:

“Hiç şüphe yok ki global olarak son yıllarda görülen en büyük siyasi belirsizliklerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'deki müşterilerimiz son zamanlarda haklı olarak iç gündeme odaklandılar. Ama inanıyoruz ki senenin ilerleyen günlerinde hem siyasi hem de finansal olarak global gelişmeler müşterilerimizin değerlendirmelerinde artan oranda önem kazanacaktır.

Müşterilerine finansmandan danışmanlık ve yatırım işlemlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Deutsche Bank, Küresel Piyasalarda Görünüm 2017 Konferansı’yla müşterilerinin yatırım kararlarına yardımcı olacak genel bir çerçeve çizmeyi hedefliyor.”

Yukarı

Business HT×