BIST 100 9.751,50 % 0,30
USD/TRY 32,5747 % 0,02
EUR/TRY 34,9882 % 0,39
Piyasalar
9.749,62
% 0,28
32,5747
% 0,02
34,9882
% 0,39
1,0714
% 0,14
45,35
0,00
2.321,78
% 0,24
88,27
% 0,28
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Nutella'dan kanser iddialarına yanıt

İçeriğindeki palmiye yağının kanserojen olduğu yönündeki iddialar üzerine ünlü çikolatalı krem markası Nutella'nın sahibi Ferrero Grup'tan kapsamlı bir açıklama geldi

Nutella'dan kanser iddialarına yanıt
BUSINESSHT 19 01 2017, 13:50

Dünyanın en büyük dördüncü çikolata üreticisi Ferrero Grup, en önemli ürünlerinden Nutella'nın içeriğinin kanserojen olduğu yönündeki iddialara Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin (EFSA) Mayıs 2016’da açıkladığı rapor üzerinden yola çıkarak yanıt verdi.

 ‘Nutella’ hakkında haksız bir saldırıya maruz kaldıklarının altını çizen Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Tüketicilerimiz güvenle Nutella yiyebilirler. Biz bunu garanti etmek için Nutella’yı en yüksek sağlık güvenliği standartlarında üretiyoruz. Nutella, İtalya ve tüm Dünya’da gururla raflardaki yerini korumaktadır. EFSA’nın açıklamaları tüm bitkisel yağları kapsamaktadır. Nutella’ya yönelik hiç bir iddia olmadığı gibi, EFSA’nın parametrelerinin yaygınlaştırılması için tam destek vermekteyiz” diye konuştu.

“NUTELLA KABUL EDİLMİŞ WHO VE EFSA LİMİTLERİNİN ALTINDA”

“EFSA raporunda hiç bir şekilde palm yağının tüketilmemesi yönünde bir tavsiye yoktur” diyen Gümüşlüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Palm yağı Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak kakaolu ürünlerin üretiminde kullanılması uygun olan 5 yağ çeşidinden biridir. EFSA raporunun çok sayıda gıda ürünü ve yağlar üzerindeki kontaminantlara (istenmeyen mikroorganizma) yönelik analizleri içermektedir. Rapora göre tüm yağlar 200°C üzerindeki sıcaklıklarda işlem görürse, biraz önce belirttiğim kontaminantların oluşma riski artmaktadır. Raporu kaynak gösterip üretilen haberler asılsızdır. Bu bağlamda EFSA raporunun doğru dürüst okunmadığı ortadadır.” 

 “NUTELLA DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE RAFLARDAN TOPLATILMADI"

Nutella’nın İtalya’da raflardan toplatıldığı haberlerinin de kesinlikle asılsız olduğunu ifade eden Azmi Gümüşlüoğlu “Ürünümüz hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. Bu iddianın çıkış noktası İtalyan süpermarket zinciri Coop’un palm yağı içeren kendine ait markalı market ürünlerini raflardan çekmesidir. Coop kendi ürününü çekmesine rağmen Nutella’yı hâlen raflarında satmaktadır. Türkiye’de, İtalya’da ve de dünyanın dört bir yanında Nutella ve diğer ürünlerimizin satışı düzenli bir biçimde devam etmektedir” dedi.

 “ASILSIZ İDDİALAR TÜRKİYE’YE DE ZARAR VERİYOR”

Türkiye’nin, Ferrero grubunun en çok değer verdiği ülkelerden biri olduğunun altını çizen Azmi Gümüşlüoğlu, fındık ihtiyacının çok büyük bölümünün Türkiye'den karşılandığını vurguladı:

“19'ncu fabrikamızı Türkiye'de Manisa’da kurduk. Manisa haricinde Türkiye’de 6 üretim tesisimiz daha mevcut... Bin 600’u aşkın çalışanımızla Türkiye için üretiyor, Türkiye’ye değer katıyor ve ayrıca buradan üç kıtaya ihracat yapıyoruz. Nutella Türk Fındığının en büyük elçisi çünkü Türk fındığını 100’den fazla ülkede milyonlarca insana tattırıyor. Bu nedenle, Türkiye’de çıkan ve hiç bir temele dayanmayan, ve neredeyse bir karalama kampanyası haline gelen asılsız haberler Ferrero ailesi olarak bizleri derinden yaralıyor. Bu haberler Türkiye’ye de zarar vermektedir."

Yukarı

Business HT×