BIST 100 9.066,20 % -0,15
USD/TRY 32,3745 % 0,09
EUR/TRY 34,9823 % -0,10
Piyasalar
9.067,04
% -0,14
32,3761
% 0,10
34,9823
% -0,10
1,0778
% -0,09
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

2 Fed yetkilisi 2 açıklama

San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'dan açıklamalar

2 Fed yetkilisi 2 açıklama
18 01 2017, 08:24

Yellen'ın bugün yapacağı açıklamalar öncesi San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard para politikaları üzerine konuştu.

Williams, kademeli olarak yeni faiz artırımlarını uygun gördüğünü belirtirken; Brainard daha hızlı faiz artışlarının muhtemel olduğunu ifade etti. 

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ABD ekonomisini sürdürülebilir bir yolda tutabilmek ve aşırı enflasyondan kaçınmak ya da varlık balonlarına ortadan kaldırmak için Fed'in ilave faiz artırımlarının kademeli olmasının gerektiğini kaydetti.

İLAVE FAİZ ARTIRMLARI UYGUN OLABİLİR

Williams, Sacramento, California'da Salı günü yaptığı konuşmada, politika oluşturan Federal Açık Piyasa Komitesi'ni (FOMC) işaret ederek, "Maksimum istihdam hedefimize ulaşan güçlü ekonomi çerçevesinde ve enflasyonun fiyat istikrarı hedefimize yaklaşması ile birlikte, FOMC'nin faiz artırımı sürecini uygulamaya koyması makul" dedi ve "Geleceğe bakıldığında, ilave faiz artırımlarını muhtemelen uygun olacak" şeklinde görüş bildirdi.

FAİZLER DAHA HIZLI ARTABİLİR

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, bankanın faiz oranını beklenenden hızlı artırma ihtimali olduğunu belirterek, "Eğer mali politikadaki değişiklik iş gücü piyasasındaki gevşekliğin daha hızlı kaybolmasını sağlarsa, diğer tüm faktörler sabit tutulduğunda para politikasındaki ayarlamalar muhtemelen daha hızlı olabilir." dedi.

Brainard, Washington’daki Brookings Enstitüsünde “Belirsizlik Döneminde Para Politikası” başlıklı konuşmasında ABD ekonomisinin geleceğini etkileyen birçok belirsizlik olduğuna vurgu yaptı ve bunlar arasında özellikle yeni yönetimin mali politikalarına yönelik spekülasyonların öne çıktığını bildirdi.

 

Fed'in en "güvercin" yetkililerinden biri kabul edilen Brainard'ın konuşmasında, daha hızlı faiz artışlarının muhtemel olduğuna yönelik ifadeleri dikkati çekti.

Brainard, mevcut kamu harcamaları göz önüne alındığında kademeli ve düzenli faiz artışları beklediğini anlatırken, "Buna karşın, eğer mali politikadaki değişiklik iş gücü piyasasındaki gevşekliğin daha hızlı kaybolmasını sağlarsa, diğer tüm faktörler sabit tutulduğunda para politikasındaki ayarlamalar muhtemelen daha hızlı olabilir." görüşlerine yer verdi.

 

Yukarı

Business HT×