BIST 100 92.106 % 0,33
USD/TRY 5,3870 % 0,41
EUR/TRY 6,1107 % 0,53
Piyasalar
92.106
% 0,33
5,3870
% 0,41
6,1091
% 0,51
1,1335
% 0,16
21,37
0,00
1.245,00
% 0,14
61,31
% 1,84
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Yıl sonu testi: 2016'nın ekonomi gündemine ne kadar hakimsin?

Piyasalarda şok etkisi yaratan seçimler, belini doğrultamayan kur seviyeleri, rekor düşüşü gören petrol fiyatları, sürpriz para politikası kararlarıyla 2016 geride kalıyor. Tüm yıl bu hareketli gündemin neresinde olduğunu ölçme vakti

2016'nın ekonomi gündemine ne kadar hakimsin?
BUSINESSHT 28 12 2016, 12:36
1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2016'da kaç faiz değişikliğine gitti?
 
a) 4 indirim 0 artırım

b) 7 indirim 1 artırım

c) 8 indirim 0 artırım

d) 5 indirim 1 artırım

2- Yılın ilk ve ikinci çeyreğinde yüzde 4,5 büyüyen Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrek performansı nasıldı?


a) Yüzde 4,2 büyüme

b) Yüzde 2 daralma

c) Yüzde 4,5 büyüme

d) Yüzde 1,8 daralma

3- Aşağıdakilerden hangisi "Milli Tarım Projesi" kapsamında değildir?
 


a) Tarımda havza bazlı üretime destek verilmesi

b) Ürün bazında ve dekar başına çiftçiye yüzde 50 mazot desteği sağlanması

c) Tarımda maliyeti artıran gübrede yüzde 23 indirim sağlanması

d) Kamuya olan borçların yapılandırılması

4- 2016'da en çok kazanan üç gelişen ülke para pirimi hangisi?

a) Rus Rublesi, Hindistan Rupisi, Çin Yuanı

b) Brezilya Reali, Rus Rublesi, Güney Afrika Randı

c) Türk Lirası, Meksika Pesosu, Arjantin Pesosu

d) Arjantin Pesosu, Güney Afrika Randı, Hindistan Rupisi

5- Aşağıdaki ülkelerden hangisi yılı negatif faizle tamamlıyor?

a) Türkiye

b) İsrail

c) İsveç

d) İngiltere

6- Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Merkez Bankası'nın 2016'da aldığı kararlardan değildir?

 
a) Varlık alım programını uzatmak

b) Parasal genişlemeyi sonlandırmak

c) Varlık alımını 80 milyar eurodan 60 milyar euroya çekmek

d) Mevduat faizini sıfırın altında belirlemek

7- Aşağıdakilerden hangisi Hindistan'ın eski Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan'ın görev süresince aldığı kararlardan biri değildir?

a) Enflasyon hedeflemesine geçiş

b) Rupinin istikrara kavuşturulması

c) Faizlerin negatif seviyede tutulması

d) Devlet bankalarında reformlara destek olunması

8- Kasım toplantısında 2008'den bu yana ilk kez üretim kesintisi kararı alan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), günlük petrol üretimini ne kadar azaltacak?

a) 600 bin varil

b) 1,2 milyon varil

c) 800 bin varil

d) 100 bin varil

9- Dolar/TL, 2016'da en düşük ve en yüksek seviyeleri gördü?


a) 2,79 ve 3,59

b) 2,72 ve 3,60

c) 2,80 ve 3,55

d) 2,75 ve 3,58

10- Aşağıdakilerden hangisi ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın ekonomi vaatleri arasında değildir?

a) Müslümanların ekonomik faaliyetlerine sınırlama getirmek

b) Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’nın iptali

c) Altyapı yatırımlarını artırmak

d) ABD'ye girecek Çin mallarının gümrük vergisini artırmak
 

 
CEVAPLAR
 
1) B 2) D 3) D 4) B 5) C 6)B 7) C 8) A 9) A 10) A
Yukarı

Business HT×