BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3358 % 0,14
EUR/TRY 35,1052 % 0,10
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3358
% 0,14
35,1048
% 0,10
1,0800
% -0,26
47,65
-0,28
2.220,04
% 1,15
87,38
% 1,50
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Goldman Sachs enflasyona karşı kumarhaneleri önerdi

Goldman Sachs, yükselen enflasyon ve artan faiz ortamında kumarhane hisseleri için alım öneriyor

Goldman Sachs enflasyona karşı kumarhaneleri önerdi
BUSINESSHT 19 12 2016, 12:36

Trump'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanması, yeni başkan daha Beyaz Saray'a geçmeden piyasa dinamiklerini yerinden oynattı. Dünyada enflasyonist beklentiler yeniden canlandırırken yatırım bankaları farklı sektörleri öne çıkarmaya başladı. Son olarak, yüksek enflasyon-yüksek faiz projeksiyonu yapan Goldman Sachs analistlerinden iki kumarhane hissesine 'AL' tavsiyesi geldi.

ENFLASYON YENİDEN CANLANIYOR

Enflasyonist problemlerle mücadele, Fed'den BoJ'a, TCMB'den ECB'ye ve hatta Venezeula'ya, 2008 Lehman krizinden bu yana merkez bankacılığının en büyük baş ağrılarından biriydi.

Bir yerde enflasyonu canlandırmak bir yerde yatıştırmak için çaba harcanırken 'Tahvil Kralı' lakaplı milyarder yatırımcı ve fon yöneticisi Bill Gross'a göre merkez bankaları global ekonomiyi kumarhaneye çevirdi. Diğer taraftan Donald Trump'ın ABD 45. başkanı olarak seçilmesiyle de tüm dünyada enflasyonist beklentiler uyanmaya başladı.

YÜKSEK ENFLASYON YÜKSEK FAİZ KUMARHANE HİSSELERİ İÇİN POZİTİF

Goldman Sachs'a göre bu yeni ortam kumarhane hisselerinin yıldızını parlatıyor. Goldman Sachs, Çin'in kumarhaneler cenneti Macau'da faaliyetleri bulunan iki kumarhane hissesinin yükselen enflasyon ve artan faiz ortamında piyasanın üzerinde performans göstermeye konumlandığını belirtti. Yatırım bankası dört kumarhane hissesini araştırma kapsamına aldı.

GS'in öne çıkardığı hisseler AL tavsiyesiyle MGM Resorts Inernational ve Las Vegas Sands. Hedefler ise sırasıyla yüzde 28 ve yüzde 19 getiri potansiyeli taşıyor: 37 dolar ve 68 dolar. Sadece Las Vegas'ta faaliyet gösteren Red Rock Resorts ve  Wynn Resorts için tavsiyeler ise nötr.

KUMARHANE HİSSELERİNİ ALMAK İÇİN 3 NEDEN

Goldman Sachs, piyasa üzerinde performansı getirebileceğini öngördükleri üç temayı ise şöyle sıralıyor:

"1) Oda başına ciro trendlerinde güçlenme devam ediyor. Arzdaki düşük büyümeye rağmen brüt oyun ciroları artıyor. Talep canlı ve daha fazla potansiyel mevcut.

2) Brüt oyun cirosu 2018'de VIP'yi geride bırakabilir. Yeni altyapı yatırımları Macau'ya seyehati kolaylaştıracak.

3) Sermaye harcamalarında azalış, maliyet kontrolü ve daha karlı ciro artışı yukarı yönü önemli ölçüde genişletebilir"

MACAU NERESİDİR?

Macau, Çin'de kumarın yasal olarak oynandığı bir bölge. Ekonomisinin yüzde 60'ını kumarhanelerden elde ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir ayda China UnionPay ATM'lerinden 10 milyar pataka çekilmesiyle basına yansımış ve bunun üzerine Çin yönetimi Macau'da ATM para çekme limiti 10 bin patakadan 5 bin patakaya indirmişti.Diğer taraftan Macau'da ekonomi yüzde 20 küçülse de bu yıl yeniden kumarhane aktivitesi artmış durumda ve hisseler yükselişte.

Bölgenin yükselişi komşu ülkelerin de dikkatini çekiyor. Japonya, kumar ahlaki anlayışlarına ters düşmesine rağmen ülkede kumarı yasallaştırmayı tartışıyor. Ancak Goldman Sachs'a göre bu halen uzak bir olasılık. GS, Japonya merkezli MGM Resorts International'ın değerlemesinde Japonya'da kumarın yasallaşma potansiyelini hesaba katmadıklarını belirtiyor.

Yukarı

Business HT×