BIST 100 9.087,55 % 0,08
USD/TRY 32,3752 % 0,10
EUR/TRY 34,9970 % -0,06
Piyasalar
9.087,55
% 0,08
32,3752
% 0,10
34,9970
% -0,06
1,0784
% -0,04
47,77
0,12
2.229,87
% 1,60
87,00
% 1,86
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

TOBB: 'Teröre karşı tek ses, tek yürek olduk'

İş dünyası, TOBB'un ev sahipliğinde teröre karşı ortak bir bildiri yayımladı.

TOBB: 'Teröre karşı tek ses, tek yürek olduk'
HABERTÜRK 12 12 2016, 07:25

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkenin, birliğini ve huzurunu hedef alan kirli bir oyun oynandığını belirterek, "Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere 'teröre karşı tek ses, tek yürek olduk' diyoruz. Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere, teröre karşı hep birlikte duruyoruz." dedi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Hak-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), TOBB'un ev sahipliğinde teröre karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Söz konusu sivil toplum kuruluşları (STK) adına konuşan Hisarcıklıoğlu, cumartesi gecesi millete büyük bir acı yaşatıldığını belirterek, terörün alçak yüzünü bir kez daha gördüklerini ve yüreklerinin yandığını söyledi.

Türkiye'nin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör saldırılarına karşı, eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi korumak üzere 'teröre karşı tek ses, tek yürek olduk' diyoruz.

Bize diz çöktürmek, bizi teslim almak isteyenlere, teröre karşı hep birlikte duruyoruz. Terörün ve teröristin geleceğimizi karartmasına izin vermeyeceğiz. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Gün, birlik olma günüdür." ifadelerini kullandı.

DEİK: İNANCIMIZ SARSILMAYACAK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Bu saldırının geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Vardan, yazılı açıklamasında, İstanbul Beşiktaşta, Emniyet teşkilatı mensuplarını hedef alan hain terör saldırısını şiddetle kınadığını belirtti.

Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar dileyen Vardan, şunları kaydetti:

"Tüm milletimizin başı sağ olsun. 2016 yılı boyunca üzülerek şahit olduğumuz, ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmaya yönelik tüm insanlık dışı saldırılar gibi bu saldırının da huzur, barış ve kardeşliğimizi bozmasına; geleceğimize olan inancımızı sarsmasına asla izin vermeyeceğiz. Zor günlerde birbirine kenetlenmeyi ve yardımlaşmayı çok iyi bilen vatandaşlarımızın bu menfur saldırının ardından da tek yürek olarak, insanlığın düşmanlarına geçit vermeyeceklerine inanıyor; tüm DEİK ailesi olarak ülkemizin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak, bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

TÜSİAD: TERÖR ASLA HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

TÜSİAD tarafından yapılan açıklamada, "Hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün gece İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı ülkemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu insanlık suçu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda şehit olan vatandaşlarımızın ailelerine ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananların acil şifaya kavuşmasını umuyoruz. Ülkemizin demokrasi, hukuk, barış ve özgürlük ortamını hedef alan bu hain saldırılara karşı milli birlik içinde karşı durduğumuz sürece terör asla hedefine ulaşamayacaktır."

TÜRKONFED: HEDEF, HUZUR VE KARDEŞLİK DUYGUSU

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu da "İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında Beleştepe olarak bilinen alanda ve Maçka Parkı’nda güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen hain saldırıları lanetliyoruz. İnsan hayatına, yaşama, huzur ve birlikteliğimize yönelik alçakça saldırılar, terörün acımasız yüzünü bir kez daha göstermiştir. Bu saldırılar sonucunda, şehit olan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir kez daha terörün, toplumun huzur ve kardeşlik duygularını hedef aldığını gördüklerini kaydeden Kadooğlu, "Artık toplum olarak tüm farklılıklarımızı ve ideolojilerimizi bırakıp, terörün yaratmak istediği şiddet iklimine karşı ortak akılla, bir ortak duruş sergilemeliyiz. Terör nereden gelirse gelsin, insanlık dışıdır ve güçlü bir şekilde lanetlenmelidir. İçinden geçtiğimiz zor ve çetin dönemlerde, iş dünyası olarak her zamankinden daha fazla ülkemize güveniyoruz ve büyük bir kararlılıkla, hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak, birlik ve beraberliğimizi geliştirip, kenetlenmiş bir şekilde ülkemize yönelen şiddet sarmalını atlatacağımıza inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yukarı

Business HT×