BIST 100 9.713,12 % 0,71
USD/TRY 32,5162 % -0,12
EUR/TRY 34,7966 % -0,19
Piyasalar
9.713,12
% 0,71
32,5162
% -0,12
34,7966
% -0,19
1,0690
% -0,10
45,38
0,03
2.320,09
% -0,08
88,29
% -0,29
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

"Türkiye ayağa kalkmadan bölge de ayağa kalkmaz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni açıklamalar

"Türkiye ayağa kalkmadan bölge de ayağa kalkmaz"
10 12 2016, 15:37

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Etkinliği'nde ekonomideki son gelişmeler üzerine değerlendirmelerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ayağa kalkmadan, bölgemizin de medeniyetimizin de ayağa kalkmayacağını, kalkamayacağını her vesileyle bir kez daha görüyoruz ve anlıyoruz. Üzerimizdeki yük ve sorumluluk ağırdır ama bir o kadar da şereflidir. İnovatif, yenilikçi çalışmalar yürüten firmalarımız, TİM gibi çatı kuruluşlarımız, kamunun ilgili tüm birimleri, tempolarını ve hedeflerini bu bilinçle sürekli ileriye taşımak mecburiyetindedirler." dedi.

"MİLLİ PARA KARARIMIZ HİÇBİR ÜLKE ALEYHİNE DEĞİL"

Konuşmasında kur dalgalanmalarına değinen Erdoğan, "Finans sektörü denilince tabii olarak aklımıza hemen son günlerdeki kur dalgalanmaları geliyor. Bazıları döviz kurunun artmasının arkasındaki gerçekleri, oynanan oyunları, kimlerin bunu niye yaptığını görmek istemiyor. Döviz yerine milli paramızı kullanma kararımız, bir başka ülkenin ekonomisi aleyhine bir faaliyet asla değildir. Biz, kendi ülkemizle birlikte dünyanın her köşesindeki insanların da refah ve huzur içinde yaşamalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"MERKEZ BANKAMIZ ÇOK DAHA GÜÇLÜ"

"Göreve geldiğimizde bizim IMF'ye borcumuz 22,5 milyar dolardı, Merkez Bankasının döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. IMF sıfırlandı, hamdolsun Merkez Bankamız da artık çok daha güçlü bir şekilde ayakları üzerinde rahat rahat duruyor. Aradan 3,5 yıldan fazla zaman geçmiş, birileri hala 'IMF ile anlaşma yapın, borç alın, ekonomik ve siyasi bakımdan yeniden bu kurumun kontrolüne girin' diye bas bas bağırabiliyor. Bunlar vatana ihanet ediyorlar. Niye biz IMF'den borç alacağız ki? Bizim böyle bir derdimiz yok. Türkiye artık ayakları üzerinde duran bir ülkedir."

"MİLLİ GELİRİMİZ TRİLYON DOLARA DAYANACAKTI"

 "Şundan emin olunuz, Türkiye şayet Gezi olaylarını, FETÖ'nün 17-25 Aralık emniyet-yargı ve 15 Temmuz silahlı darbe girişimlerini, PKK ve DEAŞ örgütlerinin kanlı eylemlerini yaşamamış olsaydı, bugün çok başka bir noktada bulunacaktı." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," 800 milyar doları aşan milli gelirimiz, trilyon dolara dayanmış olacaktı. 410 milyar doları bulan dış ticaretimiz 600 milyar dolarlara yaklaşacaktı. Düşen petrol fiyatlarının etkisiyle dış yatırım açığımız azalacak, yatırım imkanlarımız artacaktı. Büyüme oranımız yüzde 6-7'lerden aşağı düşmeyecekti. Faiz oranları biliyorsunuz 4,6'ya kadar düşmüştü, yüzde 3'lere gerileyecekti. Enflasyon bu rakamın da altına inecekti. Bu verilerin sağladığı güç ve imkanla Suriye ve Irak'ta çok daha etkin bir politika izleme imkanına sahip olacaktık. Fakat çok açık, çok kirli, çok sinsi bir dizi oyunla elimizi kolumuzu bağlamaya, bize diz çöktürmeye çalıştılar." ifadelerini kullandı.

 

 

Yukarı

Business HT×