BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5620 % 0,08
EUR/TRY 34,9416 % -0,09
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5620
% 0,08
34,9416
% -0,09
1,0722
% -0,07
44,89
0,00
2.334,57
% 0,09
89,32
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

BIST şirketlerinden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
22 11 2016, 08:38

MİGROS

Organik ürün ticareti yapan Tazedirekt.com, Migros'a satıldı.  Tazedirekt.com'un kurucusu Hasan Aslanoba, twitterdan yaptığı açıklamada "Tazedirekt markamızın Migros'a satışını bugün gerçekleştirdik. Hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı. 

Bu satın almayla Anandolu Holding'e bağlı Migros, Tazedirekt’in tüm marka, yazılım, tasarım, resim/fotoğraf ve mevcut verilerini resmi olarak devralmış oldu. 

ERDEMİR

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında (Erdemir) grev yapma kararı alındığını bildirdi.

Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasında yürütülen, 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren 26. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde arabulucu sürecinin de tıkanması ile yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın geçen günlerde Ereğli'de Erdemir işçileri ile bir araya geldiğini hatırlatan Ercan, "Bu ziyaretin ardından Ankara'ya dönüşüyle birlikte toplanan Genel Yönetim Kurulumuz, Erdemir'de grev yapma kararı almıştır." dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerini masa başında bitirilmesini umut ettiklerini belirten Ercan, "İşveren kanadının tutum ve tavrı, ekmeğini çıkardığı iş yerini her zaman el üstünde tutmuş, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış Erdemir işçisinin sabrının da bir sonu olduğu bilinmelidir. Aldığımız grev kararının kaldırılabilmesi için, üyelerimizin önerdiği şekliyle hazırlanan taslaktaki tekliflerimiz kabul edilmeli, bu sayede sloganlaşan 'üret, kazan, kazandır' anlayışımız yeniden hayat bulmalıdır" şeklinde konuştu.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Bankamızdan daha önce kullandığı konut kredisi borcunu yapılandırmak isteyen müşterilerimize 1,09 aylık faiz oranı uygulayacağız." dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aydın, 2017 yılından ümitli olduklarını, bu beklenti doğrultusunda faiz oranlarında indirime gittiklerini söyledi.

Aydın, konut faiz oranlarının yeni konut alımları için geçerli olduğu ancak geçmişte daha yüksek faiz oranı üzerinden kredi kullanmış, borçlarını düzenli ödemiş müşterilerin yeni faiz oranlarından yararlanmak için yapılandırma talebinde bulunduklarını aktardı.

TÜRK TELEKOM

FETÖ'nün  Telekom yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca 1'i ByLock kullandığı tespit edilen 22 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltı ve arama kararı verildi.

4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda  12 üst düzey Telekom yöneticisi  gözaltına alındı, diğerini yakalama çalışmaları sürüyor. soruşturma kapsamında daha önce 144 şüpheli hakkında adli işlem yapılmış  63'ü tutuklanmıştı. Tutuklanan 57 şüphelinin ByLock kullandığı tespit edilmişti.

 

SASA

Sasa, iki yıl içinde 210 milyon dolarlık yatırım planlıyor. Dünya'nın haberine göre bu yatırım ile Sasa, 1.3 milyar dolarlık ithalatı olan polyester elyaf sektöründe 250 milyon dolarlık ithalatı ikame edecek. Ayrıca 200 milyon dolarlık ihracat da yapması öngörülen Sasa'nın cari açığın kapatılmasına 450 milyon dolarlık katkı sunacağı belirtiliyor. Yatırımda 210 milyon dolarlık ilk fazın ardından, 400 milyon dolarlık ikinci ve üçüncü faz yatırımlar da gerçekleşecek.

ENKA İNŞAAT

Enka İnşaat, 4,69 TL fiyattan 200,000 adet pay geri alımı gerçekleştirdi. İşlem sonrası şirketin toplam pay adedi 8,268,666 adede ve toplam sermayedeki payı % 0,197'ye yükseldi.

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK

İş Bankası, 4,69-4,71 TL fiyat aralığından 66,000 adet Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. pay alımı gerçekleştirdi. Bu işlemle birlikte İş Bankası'nın Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. sermayesindeki payları %63,19 seviyesine ulaştı.

TEKNOSA

Serra Sabancı, TKNSA hisselerinde satış yapacağını KAP'a bildirdi. KAP açıklamasında "Sahibi bulunduğum TEKNOSA İÇ VE DIŞ TİCARET A.Ş. hisse senetlerimi borsada satacağım." ifadesi yer aldı.

EREĞLİ DEMİR ÇELİK

Erdemir'de Harun Özcürmez tarafından 12,168 adet hisse borsada satışa konu edilebilmek adına MKK'ya kaydettirildi.

AYGAZ

Aygaz için Rekabet Kurulu tarafından yürütülen soruşturmada idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığı kararı verildi.

FİBABANKA

BDDK Fibabanka'ya destek/danışmanlık izni verdi. Resmi Gazete'de yer alan karara göre Fibabanka yurtiçi ve yurtdışında kurulu banka ve diğer finansal kuruluşlara, Türkiye’de yerleşik firmalara kullandırılacak kredilere yönelik olarak kredi operasyon işlemlerinin sunulması konusunda destek/danışmanlık hizmeti verebilecek.

 

 

Yukarı

Business HT×