BIST 100 10.170,62 % 1,24
USD/TRY 32,3685 % -0,37
EUR/TRY 34,6839 % -0,37
Piyasalar
10.170,10
% 1,24
32,3675
% -0,37
34,6855
% -0,37
1,0700
% -0,11
44,49
0,00
2.295,38
% -1,04
84,10
% 0,79
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Yıldız Holding'den hisselerini düşüren haberle ilgili açıklama

Yıldız Holding'e dönük operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından şirketin hisselerinde düşüş yaşandı

Yıldız Holding'den hisselerini düşüren haberle ilgili açıklama
BUSINESSHT 14 11 2016, 15:57

Yıldız Holding'e dönük operasyonu yapılacağına ilişkin bazı internet sitelerinde çıkan haberlerin ardından Yıldız Holding'ten açıklama geldi. Yapılan açıklamada, bu haberlerin gerçek dışı ve kabul edilemez olduğu belirtilerek yasal haklarının saklı tutulduğunu açıkladı. 

Yıldız Holding açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yazı içeriği Ülker markası ve ürünleri ile ilgili  olmamasına rağmen Ülker markasını içeren görsel eşliğinde kullanılmıştır. Bu durumun tüketici nezdinde yanlış anlaşılmaya  sebebiyet vereceği ve marka imajımızı zedeleyeceği açıktır. Yazıda Yıldız Holding'e ait 'Ülker' markası, bir grup ismi olarak anılıyor ise de, esasen 'Ülker'; kökleri 1944 yılına dayanan bir markadır. 'Ülker' markasının yazıdaki konuyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

YILDIZ HOLDİNG CFO'SU: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

BloombergHT canlı yayınına katılan Yıldız Holding CFO'su Mustafa Tercan çıkan haberlerin kendileriyle ilgili olmadığını söyleyerek hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu: 

"Hafta sonu birtakım haber mecralarında bazı haberler çıktı. Oda TV, bunu grubumuzla ilişkilendirerek bir haber yaptı. Bu kafa karışıklığı tamamen bununla alakalı. Ama bugün basına yansıyan hiçbir bilgi gerçeği yansıtmamaktadır. Grubumuzla ilgili yürütülen hiçbir süreç yok. Avukatlarımız, hukuki süreci başlattı." 

Yıldız Holding olarak 50 bin kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Tercan, yatırımlarına bütçe paralelinde devam ettiklerini söyledi.

Tercan, Ülker'in yılın ilk dokuz ayında beklentilerin üzerinde performans gösterdiğini hatırlatarak yıl sonunda gerek ciro, gerek FAVÖK marjı olarak beklentileri karşılayacaklarını ifade etti. 

"GÖZDE GİRİŞİM ALTI AYDIR IMKB ORTALAMASI ÜZERİNDE"

Gözde Girişim Genel Müdür Mustafa Aydemir de BloombergHT'ye yaptığı açıklamada Türkiye'nin en büyük halka açık girişim sermayesi şirketi olduklarını hatırlatarak özellikle gıda dışı sektörlerde yatırım yaptıklarını, bugüne kadar yaptıkları yatırımın 1,3 milyar liraya ulaştığını söyledi. Yatırım stratejilerinin büyüme potansiyeli yüksek olan şirketlere yatırım yapmak olduğunu belirten Gözde Girişim Genel Müdürü, "Ekonominin dışına çıkmış şirketleri tekrar ekonomiye kazandırıyoruz" dedi. 

Aydemir, 2013 yılında yatırım yaptıkları Makina Takım ile ilgili şirketin o dönem zor durumda olduğunu ve şirketi alarak yeniden yapılandırdıklarını hatırlattı. Makina Takım'ın 60 yıllık fabrikasını yeni bir fabrikaya taşıdıklarını söyleyen Aydemir, şirkete yeniden 100 milyon liralık bir sermaye koyacaklarını ifade etti. Aydemir, bu artış sürecinin SPK'den geçtiğini ifade etti. 

Aydemir, gün içerisinde çift haneye varan Gözde Girişim hisselerindeki düşüşle ilgili olarakn çıkan haberlerin hiçbir dayanağının olmadığının altını çizdi.  Aydemir, "Gözde Girişim'in hisseleri son altı ayda IMKB ortalamasının üzerinde artış kaydetti. Bugünkü düşüş yalnızca bu haber kaynaklıdır" dedi. 

Söz konusu haberlerin ardından Yıldız Holding bünyesindeki şirket hisseleri bugün sert düşüşle karşılaşırken; Ülker Bisküvi yüzde 12 düşüşle Ağustos 20152ten bu yana en düşük seviyeye geldi. Bizim Toptan yüzde 13, Gözde Girişim ise yüzde 11 değer kaybetti.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de, Twitter adresinden, "Ortalığı sebepsiz yere telaşe verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz, çalışmaya devam ediyoruz" mesajını paylaştı.

 

 

Yukarı

Business HT×