BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5350 % -0,06
EUR/TRY 34,8067 % -0,16
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5350
% -0,06
34,8067
% -0,16
1,0688
% -0,13
45,35
0,00
2.324,26
% 0,10
88,03
% -0,42
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Türkiye'deki şirketlerden öne çıkan haberler

Günün şirket haberleri
10 11 2016, 08:43

TÜRK TELEKOM

Türk Telekom CFO'su Murat Kırkgöz görevden ayrıldığı ve yerine Kaan Aktan'ın atandığı açıklandı.

Yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimize 2001 yılında katılan ve Ekim 2012'den beri Finans Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekte olan Murat Kırkgöz, sağlıklı bir görev devrinin ardından 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görevinden ayrılma kararı almıştır.

TTNET Bireysel Finans Genel Müdür Yardımcısı olarak  görev alan Kaan Aktan yukardaki tarihten itibaren geçerli olacak şekilde Türk Telekom Finans Genel Müdür Yardımcısı görevine atanacaktır.

Murat Kırkgöz'e şirketimiz için yaptığı çalışmaları ve görev süresince yaptığı değerli katkıları için teşekkür eder ve bundan sonraki iş yaşamında başarılar dileriz."

PETKİM

Petkim, Khalig Mustafayev'in genel müdür yardımcısı olarak atandığını duyurdu.

KAP'a yapılan açıklamada, "Şirketimizde İş Destek Genel Müdür Yardımcılığı oluşturulmuş ve bu göreve Sn Khalig Mustafayev atanmıştır" denildi.

AKSA ENERJİ

Aksa Enerji şirketin borçluluğunu azaltmak, faiz giderlerinin finansallar üzerindeki etkisini hafifletmek ve yurt dışındaki potansiyel yatırımlara sermaye yaratmak amacıyla, uzun süredir şirketin çeşitli santrallerine gelen teklifleri daha yakından değerlendirmek için bir komite oluşturulduğunu duyurdu.

SABANCI HOLDİNG

Sabancı Holding, 1 yıl içinde Aksigorta hissesi satın alacak.

Şirket, Aksigorta'nin sermayesinin yüzde 2'sine kadar hisselerinin 1 yıl içinde BİST'de satın alınmasını kararlaştırdıĞINI duyurdu. KAP'ta yayınlanan açıklama şöyle:

"Şirketimizin Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda;

Şirketimiz iştiraklerinden AKSİGORTA A.Ş. hisse senetlerinin Borsaİstanbul A.Ş.'den 1 (bir) yıl içerisinde Aksigorta A.Ş.'nin sermayesinin %2'sine kadar satın alınmasına; alım işlemleriyle ilgili yapılabilecek her türlü işlem ve sözleşmeleri gerçekleştirmek üzere Yönetim Kurulu Görevli Üyesi ve CEO Zafer KURTUL ile Sigorta Grup Başkanı Haluk DİNÇER'in birlikte ve/veya ayrı ayrı yetkili kılınmalarına karar verilmiştir.

Ayrıca, Aksigorta A.Ş.'deki ortağımız Ageas Insurance International N.V.' de ortak yönetim prensibi doğrultusunda Aksigorta A.Ş.'nin sermayesinin %2'sine tekabül eden hisse senetlerini 1 (bir) yıl içerisinde Borsa İstanbul A.Ş.'den satın alacaktır. Bu alımlar için Ageas Insurance International N.V. ve Şirketimiz tarafından Ak Yatırım A.Ş. yetkilendirilmiştir." 

ERDEMİR

Ekonomi Bakanlığı tarafından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ'ye dış ticaret sermaye şirketi statüsü verildi.

Bakanlığın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ, dış ticaret sermaye şirketi statüsü verilen şirketlerin bulunduğu listede yer aldı.

ŞİŞECAM

Şişecam'ın üçüncü çeyrek net kârı yüzde 13 düşüşle 162,3 milyon lira oldu.

Şirketin dün akşam KAP'a bildirdiği finansal sonuçlara göre, üçüncü çeyrek hasılatı ise yaklaşık yüzde 8 artışla 2 milyar lira olarak gerçekleşti.

PEGASUS

Pegasus'un üçüncü çeyrek net kârı yüzde 4 artışla 242,8 milyon lira oldu.

Şirketin dün akşam KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, üçüncü çeyrek hasılatı da yüzde 4 artışla 1.37 milyar lira olarak gerçekleşti.

THY

THY'nin üçüncü çeyrek net kârı yüzde 59 düşüşle 548 milyon lira oldu.

Şirketin dün akşam KAP'a bildirdiği finansal sonuçlarına göre, üçüncü çeyrek hasılatı ise yüzde 7 civarı düşüşle 8.7 milyar lira olarak gerçekleşti.

VAKIFBANK

Vakıfbank'ın üçüncü çeyrek solo net kârı bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 81 yükselişle 817,4 milyon lira oldu.

Bankanın KAP'a bildirdiği konsolide olmayan finansal sonuçlarına göre, bankanın kredi ve alacakları ise Eylül sonu itibarıyla 138 milyar lira olarak gerçekleşti.

LOGO YAZILIM

Logo Yazılım'ın kârı yıllık bazda yüzde 21 gerileyerek 14,3 milyon lira oldu.

Yukarı

Business HT×