BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,5090 % -0,09
EUR/TRY 34,7760 % -0,56
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,5090
% -0,09
34,7760
% -0,56
1,0693
% -0,34
44,70
-0,19
2.337,96
% 0,24
89,50
% 0,55
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması

Almanya, "Türkiye ile ilgili yaptırım tartışmalarına girmeyeceğiz; AB'nin birlikte cevap vermesi lazım" dedi

Almanya'dan Türkiye'ye yaptırım açıklaması
REUTERS 07 11 2016, 14:08

Alman hükümeti bugün yaptığı bir açıklamayla medyaya ve siyasi muhalefete yönelik operasyonlarından dolayı Türkiye'ye yönelik yaptırım tartışmalarına girmeyeceğini belirterek, Avrupa'nın gelişmelere birlik olarak cevap vermesi gerektiğini söyledi.

Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert olağan bir basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İhtiyacımız olan Türkiye'deki gelişmelere karşı net ve birleşik bir Avrupa pozisyonu" dedi.

Seibert, "Basına ve muhalefete yönelik baskıların Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkileri üzerinde ne etki bırakacağını Türkiye'ye net bir şekilde anlatmamız lazım. Bu yüzden iletişim kanallarını açık tutmak önemli" dedi.

ÇELİK: AB İLE KIRILGAN BİR DÖNEMDEYİZ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye ve AB'nin kırılgan bir dönemde olduğunu belirterek, Türkiye ile müzakereler kesilsin diyenlerin AB'nin de dostu olmadığını belirtti.

Geçen hafta Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturma ve HDP milletvekillerine yönelik gözaltı ve tutuklamaların ardından AB ülkelerinden gelen yoğun eleştiriler ve tepkiler üzerine Çelik bu sabah AB ülkelerinin Ankara'daki büyükelçileri ile bir araya geldi ve son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin Ankara'nın pozisyonunu anlatarak büyükelçilerin sorularını yanıtladı.

Bu toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Çelik, Türkiye-AB ilişkilerinin stratejik ilişkiler olduğunu ve pozitif olarak ilerlemesi gerektiğini belirtirken, "Türkiye, evrensel değerlerle uyumlu şekilde dünya ile entegrasyonunu sürdürerek, yoluna devam ediyor. Bundan sonra Türkiye-AB ilişkileri açısından kırılgan dönemdeyiz. AB artık PKK konusundaki çeşitli kurumların çifte standartlarına düzen getirmelidir" dedi.

Çelik, geçen haftaki gelişmelerin ardından AB ve Avrupa Parlamentosu içindeki bazı yetkililerin ve grupların "Türkiye ile müzakerelerin kesilmesi gerektiği" şeklindeki çağrılarını da değerlendirdi.

"Türkiye düşmanlarının istediği gibi Türkiye Avrupa ilişkilerini zedelemeye izin vermeyeceğiz" diyen Çelik, "Bugün Türkiye ile AB arasında güçlü ilişkiler kurma günüdür; yapıcı eleştirilerle yepyeni bir sayfa açabiliriz. Türkiye ile müzakereler kesilsin diyenler AB'nin de dostu değil; ırkçılar...Türkiye-AB ilişkilerinin kesilmesi milli çıkarlarımız açısından doğru değildir, AB de buradan kayıp elde edecektir" dedi.

Yukarı

Business HT×