BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3381 % 0,14
EUR/TRY 35,1143 % 0,12
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3378
% 0,14
35,1061
% 0,10
1,0798
% -0,27
47,65
-0,28
2.221,31
% 1,21
87,37
% 1,49
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Türk Telekom yapımcılığa soyunuyor

Türk Telekom TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, dünyanın en önemli stüdyolarıyla işbirliği yaptıklarını söyleyerek filmlerin üretim süreçlerine de dahil olmak istediklerini söyledi

Türk Telekom yapımcılığa soyunuyor
ESEN EVRAN/ GAZETE HABERTÜRK 28 09 2016, 10:29

Yılın ilk çeyreğinde 5,6 milyonu geçen Pay TV (ücretli yayıncılık) aboneliğinde rekabet, içerikle paralel olarak deneyime de kaymaya başladı. Artık zamanı çoklama, içeriğe birden fazla cihazdan ulaşma ve kullanımın sadeleşmesi üzerine yatırımlar artıyor.

Türk Telekom’un yeni nesil TV platformu Tivibu’nun yöneticileriyle 2016-2017 sezonuna ilişkin hedefleri konuşmak üzere bir araya geldik. Türk Telekom TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, ayrışmanın tek formülünün içerik olduğu dönemin geride kaldığını söyledi. Dönmez, önümüzdeki döneme ilişkin yepyeni bir hedefi de açıkladı:

"Türk sinemasında 1 numara olmak istiyoruz. Bağımsız filmlerde de öyle. 13 kanalımız için 70’e yakın ülkeden film topladık. BKM’den Warner Bross’a, Avşar Film’den Walt Disney’e kadar dünyanın en önemli stüdyolarıyla işbirliği yapıyoruz. Ancak bundan sonra sadece filmleri platforma taşımak değil, aynı zamanda üretim süreçlerine de dahil olmak istiyoruz.”

Dönmez bu kararı, “ABD’den sonra dünyada en çok drama ihraç eden ikinci ülkeyiz. İçerik işi entegre bir iş. Biz de Tivibu Original diye bir kanal kurup kendi içeriğimizi yaratsak örneğin, bunu düşünüyoruz. Daha çok da sinema işini düşünüyoruz” diye açıkladı.

Tivibu bu kararla hem içeriği oluşturacak, hem oynatacak hem de ihraç etmiş olacak. Toplantının gündeminde aslında Tivibu’nun kullanıcı deneyimini keyifli hale getirecek yeni uygulamaları vardı.

7 GÜNE KADAR GERİ ALMA

Abonelerin kutu değiştirmeden ve ek ücret ödemeden sahip olabileceği yeniliklerde yayını kaydetmeden 7 güne kadar geri alma uygulaması var. Bu özellikle kullanıcılar takip ettikleri ya da izlemek istedikleri televizyon programı önceden başlamış olsa da geri alabiliyor.

Yenilenen Tivibu’da ayrıca birden çok kanal izlemek mümkün hale getirilmiş. Buluta kayıt teknolojisi de bir başka yenilik. Kayıt bulutta saklandığı için cihazda yer kalmama sorunu da yaşanmıyor. Tivibu’nun 600 bin abonesinden 100 bini bu uygulamaya geçirilmiş.

HEDEF EVDE 1 MİLYON ABONE

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ikinci çeyrek verilerine göre Türkiye'de Pay TV abonesi 5.6 milyon. Türk Telekom’un ev TV abone sayısı 600 bin. Şirket 2017’nin ilk yarısında bu rakamı 1 milyona çıkarmayı hedefliyor. Türkiye’de PAY TV penetrasyonu yüzde 30, bu oran Batı Avrupa’da yüzde 50’yi aşıyor. Her ay 7 bin 500 içerik, 2 bin 500 film, bin 500 de sinemalardan sonra ilk kez Tivibu’da yayınlanan film izleyicilerle buluşuyor.

‘SÜPER LİG ŞARTNAMESİNİ BEKLİYORUZ’

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin yayın haklarına sahip olan Türk Telekom, Haziran 2017’de yapılacak Süper Lig ihalesiyle de ilgileniyor. Dönmez, şartnameyi beklediklerini söyledi. 6,5 milyonluk Pay TV aboneliğinde Türkiye liginin payının 1.6 milyon olduğunu söyleyen Dönmez, “Oran dörtte bir. Ama gelir büyük. Biz de ilgiliyiz” dedi.

‘HEDEFİMİZ 30 MİLYON OYUNCUYA ULAŞMAK’

Turkcell 100 milyar dolarlık oyun pazarına Gamecell ile adımını attı. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün yaptığı açıklamada dün tanıtımı yapılan platform üzerinden 2 binden fazla oyunun satışa sunulduğunu söyledi.

Oyun alışkanlıklarının küresel çapta yayıldığına işaret eden Bütün, “Dünyada her üç kişiden birinin, Türkiye’de ise 30 milyon kişinin oyun oynadığı bir dönemdeyiz. BigKazan işbirliği ile hayata geçirdiğimiz Gamecell ile hedefimiz Türkiye’de 30 milyon oyuncuya ulaşmak. Bu platformun oyunseverlerin sadece oyun satın aldıkları değil turnuvalara katıldıkları, takım kurdukları, oyun dünyasından en son gelişmeleri takip ettikleri bir platform olmasını arzuluyoruz” dedi.

Bütün, Gamecell’de 20 TL ve üzeri oyun alan Superonline fiber kullanıcılarının kota sorunuyla karşılaşmayacaklarını da belirterek “Kullanıcılar istedikleri bir gün Turbo Butonu’nu kullanarak Adil Kullanım Kotası ve hız limitine takılmadan oyunlarını indirebilecekler” dedi.

Yukarı

Business HT×