BIST 100 9.645,02 % -0,50
USD/TRY 32,6017 % 0,25
EUR/TRY 34,7728 % 0,38
Piyasalar
9.645,02
% -0,50
32,6017
% 0,25
34,7790
% 0,40
1,0657
% 0,03
45,35
-0,09
2.304,32
% -0,99
86,84
% -0,18
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Türk Telekom'da yeni CEO ataması, EWE Türkiye'de yeni yatırım planı ve diğer önemli haberler...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 26 09 2016, 10:36

AKBANK

Akbank, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan 116 milyon lira idari ceza aldığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklama şöyle:

"Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından, yürürlükteki 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilen denetim sonucunda Bankamıza, yargı yolu açık olmak üzere 116.254.138 TL idari para cezası tebliğ edilmiştir.

Söz konusu ceza, idari para cezasının iptaline ilişkin tüm yasal haklarımız saklı kalmak üzere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 17/6.ncı maddesi gereğince %25 peşin ödeme indiriminden yararlanılarak ödenecektir."

KOZA ALTIN

Koza Altın İşletmeleri'nden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen yazılı açıklamada Van Eck'in şirketteki payının yüzde 5'in üzerine çıktığı belirtildi. 

Haberin ardından hisse yüzde 1,48 primle 17,80 liranın üzerinde işlem görüyor.

Açıklama şöyle:

"16 Eylül 2016 tarihinde Koza Altın İşletmeleri AŞ payları ile ilgili olarak 17,4856 fiyatından 1.490.937 adet alış işlemi ortaklığımızın yönettiği bir yatırım fonu olan VanEck Vectors Junior Gold Miners ETF ortaklığımızca gerçekleştirmiştir. Bu işlem sonucunda ortaklığımızın yönettiği başka bir yönetim fonu olan  VanEck Vectors Junior Gold Miners UCITS ETF’in sahip olduğu paylar ile birlikte Koza Altın İşletmeleri AŞ’deki toplam oy haklarımız 16 Eylül 2016 tarihi itibari ile yüzde 5 sınırını aşmıştır."

FLORENCE NIGHTINGALE

Rekabet Kurumuna Kadıköy Şifa Hastanesi hisselerinin tamamının Florence Nightingale tarafından devralınması için başvuru yapıldı.

Rekabet Kurumunun birleşme ve devralmalara ilişkin duyuruları, internet sitesinde yayımlandı.

Buna göre, Kadıköy Şifa Hastanesi AŞ'nin hisselerinin tamamının Grup Florence Nightingale Hastaneleri AŞ tarafından devralınması için başvuru gerçekleştirildi.

Ayrıca, Limar Liman ve Gemi İşletmeleri AŞ ve Duisburger Hafen AG tarafından bir ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkinde Rekabet Kurumuna başvuruda bulunuldu.

TURKCELL

Letterone'ın milyarder patronu Mikhail Fridman, Turkcell ile devam eden ihtilaf ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Fridman, Turkcell'de iki seçeneğin de kendileri için uygun olacağını belirtti. Fridman, "Anladığımız kadarıyla Çukurova ve hissedarları karar almayı öteledi. Nihayetinde bu durum hükümetin Turkcell ile ne yapacağına bağlı" diye konuştu. 

Tahkim mahkemesinin 29 Temmuz tarihli kararına göre Çukurova'nın 60 gün içinde Rus Alfa Grubu'nun telekom varlıklarını yöneten Lüksemburg merkezli Letterone'a ait Turkcell'deki yüzde 13.22 payı 2.7 milyar dolara satın alması veya Çukurova'nın kendi elindeki yüzde 13.76 Turkcell hissesini Letterone'a 2.8 milyar dolara satması gerekiyor. 

TÜRK TELEKOM

Türk Telekom Yönetim Kurulu, 26 Eylül 2016 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere sektörün yakından tanıdığı Paul Doany’i CEO – Genel Müdür olarak atadı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu detaylar verildi:

Dr. Doany son 5 yılda Bilişim ve İletişim Teknolojileri Girişim Sermayesi alanında yoğunlaşarak BT/internet şirketleri ve yenilenebilir enerji alanında başlangıç aşamasındaki yatırımları yönetmiştir.

Doany daha önceki 12 yıl boyunca Saudi Oger Grubunda çalışmış, Oger Telekom kurucu CEO'su ve Türk Telekom CEO'su olarak 5 yıl hizmet vermiştir. Saudi Oger Grubu'ndaki görev süresi boyunca, Türk Telekom'un %55'lik payının özelleştirme yoluyla satın alınmasını, Borsa İstanbul'a halka arzını aynı zamanda BT şirketleri ve uluslararası toptan satış operasyonlarının (Pantel, yeni adıyla Türk Telekom International) satın alınmasını yönetmiştir. Aynı zamanda Güney Afrika'da Cell C'nin lansmanına kadar satın alma ve başlangıç operasyonlarını yönetmiştir. 

Bunun öncesinde 14 yıl boyunca telekomünikasyon danışmanlığı sektöründe hizmet vermiştir. Dar Consultants'da (Londra) Genel Müdürlük görevini yürütmüş, aynı zamanda çeşitli disiplinlerde 3.000'den fazla çalışanı olan Dar Al Handasah Consultants (Shair & Partners)'da Genel Müdür/Ortak olarak Telekom bölümünü kurmuş ve ulaşım ve ekonomi alanlarında büyümesini desteklemiştir.

Daha önce 4 yıl boyunca Beyrut Amerikan Üniversitesi, Elektronik/İletişim Bölümünde kıdemli öğretim üyeliği yapmıştır.
Dr. Doany 1977 yılında Beyrut Amerikan Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nden mezun olmuş, 1978 yılında İngiltere Bradford Üniversitesi'nden Dijital Elektronik ve iletişim Mühendisliği dalında yüksek lisans derecesi ve 1981 yılında İngiltere Manchester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nden İletişim Mühendisliği dalında doktora derecesi almıştır.

EWE TÜRKİYE

EWE Turkey Holding Kayseri İncesu'da 52 bin metrekarelik bir alana güneş enerjisi santrali kuruyor. Santralin anahtar teslimi yapım işi (EPC) aynı zamanda enerji verimliliği hizmeti de veren EWE grup şirketlerinden Enervis tarafından üstlenildi. 7 futbol sahası büyüklüğündeki güneş santrali, 2300 dairenin elektriğini karşılayabilecek.

ANADOLU ISUZU

Anadolu Isuzu, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın açıkladığı EGM Zırhlı Kamyonet ve Binek Araçlar (ZKBA) Projesi Teklife Çağrı Dosyası (TÇD)’nı teslim alan firmalar arasında yer aldı. 

Yukarı

Business HT×