BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

İndex Grup'un yurt dışı açılımı, BDDK'dan ödeme sistemlerinde faaliyet izni ve diğer önemli haberler...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 25 08 2016, 09:16

ENERJİSA

Enerjisa iştiraklerinden Başkent Elektrik Dağıtım AŞ (EDAŞ), geçen hafta TÜFE’ye endeksli ilk tahvil ihracını gerçekleştirmesinin ardından, gelecek ay ikinci bir tahvil ihracı yapmaya hazırlanıyor.

Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Kıvanç Zaimler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tahvil ihracının ilk aşamasına gösterilen talebin, piyasalarda şirkete duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Şirketin geçen hafta gerçekleştirdiği ve 3 yıl vadeli 200 milyon liralık tahvilin tamamının satıldığını hatırlatan Zaimler, "Enerji piyasasında zorlu koşulların hakim olduğu bir ortamda, TÜFE’ye endeksli ilk tahvil ihracını başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki ay içinde ikinci bir tahvil ihracı daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Özel sektörde bir ilke daha imza attık. Tahvil ihraçları hem piyasanın gelişimine katkıda bulunacak, hem de şirketin yapmakta olduğu yatırımları destekleyecek. Bu nedenle, TÜFE'ye endeksli tahvil ihracına gelecek dönemde de piyasa şartlarına göre devam edilecek" diye konuştu.

VESTEL

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, akıllı telefonda ihracata başladıklarını belirterek, "Numuneleri gönderdik. Türki Cumhuriyetler, Gürcistan, Polonya ve bazı Avrupa ülkelerine gönderdik. Bu hızla artacak. Kısa zamanda büyük rakamlara gelecek" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Erdoğan, yıllık 12 milyon adede ulaşan akıllı telefon pazarında söz sahibi olma hedefi kapsamında önemli yatırımları devreye soktuklarını belirtti.

Dünyanın önde gelen televizyon üreticilerinin akıllı telefona yöneldiğini, kendileri için de doğal bir süreç olan akıllı telefonda hızla büyüyeceklerini ifade eden Erdoğan, Manisa'daki yerli akıllı telefon üretimiyle pazarda yüzde 5'lik paya ulaştıklarını kaydetti.

Erdoğan, şu bilgileri verdi:

"Akıllı telefon pazarındaki büyüklük, televizyon pazarının neredeyse 4 katına ulaştı. Televizyonda yüzde 30 payla lider konumdayız. Akıllı telefonda da pazar payımızı mutlaka hızlı bir şekilde artırıp büyümeliyiz. Cep telefonunu büyümenin motorlarından birisi olarak görüyoruz. Şu anda yüzde 5'ler civarında olan payımızı ilk etapta yüzde 10'a çıkarmayı planlıyoruz. Akıllı telefon üretimi, 3 yıl içinde 3 milyon adedi ihracat, 1 milyon civarı iç piyasa olmak üzere yıllık 4 milyona oturur diye düşünüyoruz. İhracatta belli bir süre geçmesi lazım. Şu anda bazı ülkelere deneme siparişlerine başladık, numuneleri gönderdik. Türki Cumhuriyetler, Gürcistan, Polonya ve bazı Avrupa ülkelerine gönderdik. Bu hızla artacak. Kısa zamanda büyük rakamlara gelecek."

TURKCELL

Turkcell 24 Ağustos'ta gerçekleştirdiği hisse geri alımıyla ilgili detayları açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu detaylar verildi: 

Yönetim Kurulumuzun 27 Temmuz 2016 tarihinde almış olduğu hisse geri alım kararı kapsamında; 24 Ağustos 2016 tarihinde, toplam 486.575 adet alım işlemi yapılmış olup, işlemler 9,78-9,95 TL fiyat aralığından gerçekleşmiştir. İşlemlerin toplam tutarı 4.780.045 TL'dir. Bu işlemlerle birlikte şirket sermayesindeki payımız %0,02 seviyesine ulaşmıştır. 

INDEX GRUP

Index Grup, yurtdışına açılıyor. Oracle ile işbirliği yapan grup şirketlerinden Artım AŞ; Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Ermenistan, Tacikistan ve Kırgızistan'da kamu kurumları, bankalar ve telekom şirketlerine teknolojik çözümler sunacak. Artım AŞ, ilerleyen dönemlerde özellikle cep telefonu kanalında da bu ülkelerde hizmet vermeyi planlıyor.

NESTPAY ÖDEME HİZMETLERİ AŞ.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan
kararına göre; Nestpay Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni verilmesine karar verildi.

ACL FAKTORİNG

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan
kararına göre; ACL Faktoring A.Ş.'nin faaliyet izninin, şirketin talebi doğrultusunda iptal edilmesine karar verildi.

Yukarı

Business HT×