BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4870 % -0,25
EUR/TRY 34,9451 % 0,26
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4868
% -0,25
34,9461
% 0,27
1,0731
% 0,30
44,89
-0,46
2.335,50
% 0,83
89,23
% 1,36
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

İş Bankası'ndan 20 milyar TL'lik borçlanma hazırlığı, Brisa'ya 310 milyon dolarlık kredi ve diğer önemli haberler

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 23 08 2016, 09:02

TEKFEN İNŞAAT

Tekfen İnşaat, Katar'da 'Al Khor Expressway' otoyol projesini anahtar teslimi olarak inşa etmek konusunda bir ön protokol imzaladı.

Tekfen Holding A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında şu detaylar verildi:

Grup şirketlerimizden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile Katar Devleti'ni temsilen Belediyeler ve Çevre Bakanlığı arasında, toplam 34 km. uzunluğunda geliş - gidiş 10 şeritli, üzerinde çeşitli kavşaklar, viyadükler, alt ve üst geçitler olan yüksek prestijli "Al Khor Expressway" adlı otoyol projesinin yaklaşık 7.6 milyar Katar Riyali (yaklaşık 2.1 milyar ABD Doları) bedelle anahtar teslimi olarak inşa etmek ve 36 ay sonunda teslim etmek konusunda bir ön protokol imzalanmıştır. Sözleşme görüşmeleri tamamlandıktan sonra nihai sözleşme imzalanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.

KARAKAŞ ATLANTİS

Borsa istanbul, Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (KRATL.E) paylarının bugünden itibaren "Yakın İzleme Pazarı"nda işlem görmeye başlayacağını duyurdu.

Borsa İstanbul AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Ana Pazar'da işlem görmekte olan, Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret AŞ (KRATL.E) payları bugünden itibaren Yakın İzleme Pazarında işlem görmeye başlayacaktır." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamanın ardından, şirket hisse senetleri güne yaklaşık yüzde 14 düşüşle 0,68 liradan başladı.

TURKCELL

BTK, Turkcell'e uygulanmakta olan ses ve SMS servisleri için minimum fiyat kuralınının yürürlükten kaldırılmasına karar verdi.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ("BTK"), 2009 yılından bu yana sadece Turkcell'e uygulanmakta olan ve Şirketimizin rekabet gücünü olumsuz etkileyen ses ve SMS servisleri için minimum fiyat kuralının* 16 Ağustos 2016 tarihli kararı ile yürürlükten kaldırılmasına karar vermiştir. Tarife ve kampanyalarımıza uygulanan söz konusu kısıtlamanın kaldırılması ile Şirketimiz müşteri ihtiyaçlarına uygun teklif seçeneklerini daha çok zenginleştirecektir.

Bu yükümlülüğün kaldırılmasına neden olarak, mobil elektronik haberleşme pazarında yaşanan gelişmeler, mobil internet hizmetinin pazardaki öneminin artması, internet üzerinden iletişim imkanı tanıyan Over The Top (OTT) servislerinin yaygınlaşması, ses ve SMS hizmetlerinin pazardaki öneminin düzenlemelerin uygulandığı döneme göre azalması ve şebeke içi aramaların oranı ile şebeke içi-şebeke dışı fiyat farkının azalması gösterilmiştir.

İŞ BANKASI

İş Bankası yurt içinde 20 milyar lira nominal değere kadar borçlanma aracı ihracı için genel müdürlüğe yetki verdi.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, farklı tür ve vadelerde Türk Lirası cinsinden borçlanma aracı ihraçlarının halka arz edilerek veya edilmeksizin gerçekleştirilebileceği belirtildi.

BRİSA

Lastik üreticisi Brisa Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve MUFG'den toplam 310 milyon dolar tutarında yedi yıl vadeli kredi almak için anlaştı.

Brisa'nın dün akşam KAP'a yaptığı açıklamaya göre kredi Aksaray'da devam eden ikinci fabrika yatırımı ve diğer genel ihtiyaçlar için alındı.

Şirket EBRD'den 150 milyon dolar, MUFG'den ise 160 milyon dolar kredi aldı. Üç yılı geri ödemesiz toplam yedi yıl vadeli kredilerin maliyeti Libor artı 190-195 baz puan aralığında oldu.

MARTI OTEL VE GYO

Borsa Genel Müdürlüğü, Martı Otel ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı uyardı.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan Borsa Genel Müdürlüğü Duyurusu aşağıda bulunuyor:

Borsa Genel Müdürlüğü'nce 22/08/2016 tarihinde Martı Otel İşletmeleri A.Ş. (Martı Otel) ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Martı GYO) ile ilgili olarak,

A) Şirketlerin ödenemeyen finansal borçlarının bulunması ve ancak bir kısmının yeniden yapılandırılmış olması, ayrıca ödenemeyen diğer borçları nedeniyle hacizlerin bulunması nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 35. maddesinin 1.inci fıkrasının (d) bendinde yer alan "finansman sıkıntısına düştüğünü gösterir derecede, vadesi geçmiş finansal, ticari, kamu ya da personel borcu olması veya faaliyetlerini etkileyecek derecede icra takibine ya da hacze maruz kalması" hükmü kapsamında uyarılmalarına,

B) Martı Otel'in, Martı İstanbul Otel'in tahliyesine ilişkin açılan davayı KAP'ta özel durum açıklaması olarak bildirmemesi nedeniyle Kotasyon Yönergesinin 23'üncü maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi kapsamında uyarılmasına, bu uyarının Kotasyon Yönergesinin "Kotta Kalma Şartları" başlıklı 32. maddesinin 1. fıkrasının (a) bendi kapsamında birinci uyarı olarak değerlendirilmesine,

C) Martı Otel'in aylık bildirim yükümlülüğünün değiştirilerek, her iki Şirket için ayrı ayrı olmak üzere, vadesi geldiği halde ödenemeyen finansal, kamu, satıcı ve kira borçlarının tutarları ile Şirketlerin aleyhine başlatılan hukuki takip tutarları hakkında güncel bilgilerin yer aldığı bildirimin 2016 yılı Eylül ayından itibaren üç ayda bir, her iki Şirket tarafından izleyen ayın sonuna kadar KAP'ta duyurulmasına karar verilmiştir.

Yukarı

Business HT×