BIST 100 10.045,74 % -0,37
USD/TRY 32,4877 % 0,20
EUR/TRY 34,7954 % -0,05
Piyasalar
10.045,74
% -0,37
32,4877
% 0,20
34,7954
% -0,05
1,0717
% 0,04
44,49
0,15
2.322,09
% 0,11
83,44
% -3,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ünlü holdinglere FETÖ operasyonu

Fethullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında TUSKON ve Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavalarının da aralarında bulunduğu üye şirketlerine 15 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı

Ünlü holdinglere arama ve gözaltı kararı
HABERTÜRK 18 08 2016, 08:30

187 şüpheli hakkında gözaltı, 'Terör örgütünün finansmanı', 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı verilen 187 kişilik listesinin bir numaralı isminin TUSKON Başkanı Rızanur Meral olduğu belirtildi. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'na da operasyon yapıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından koordine edilen soruşturma kapsamında, 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Uçar’ın talimatıyla harekete İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren harekete geçti. Mahkeme kararı ile de şüphelilerin adreslerinde arama başlatıldı. Operasyona yaklaşık 1000 polis katıldı. Çok sayıda ünlü holding ve şirkette arama ve gözaltı işlemi yapıldı.

TUSKON BAŞKANI BİR NUMARALI ŞÜPHELİ

Hakkında gözaltı kararı verilen 187 kişilik listenin ilk sırasında yeralan TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı “Yakında kimin inlerine girilecek göreceğiz” diye tehdit eden konuşması ile gündeme gelmişti. Meral'in tehdit konuşmasını ayakta alkışlayan ve sosyal medyadaki görüntülerde ayakta alkış tutarken görülen çok sayıda FETÖ'cü işadamının da gözaltı listesinde olduğu belirtildi. Rıza Nur Meral'in yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. Rıza Nur Meral'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit ettiği videonun ise dosyadaki deliller arasında olduğu belirtildi.

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ev ve iş yeri adreslerinde arama gerçekleştirildi.

Operasyon sırasında Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı'nın ofisinde yapılan aramada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kitapları ve Gülen tarafından verilen plaket bulunduğu ve bunlara el konulduğu kaydedildi.

Hakkında gözaltı verilenler arasında Eroğlu Holding patronu Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu’nun da bulunduğu belirtildi.

AYDINLI GRUP: TÜM İDARİ KADROMUZLA GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Operasyonların ardından Aydınlı Grup bir açıklama yayınlayarak grubun faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. 

Aydınlı Grup'tan şu açıklama yapıldı:

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Kavurmacı TUSKON Yönetimi'nden 2014 yılında istifa etmiş olmasına rağmen, 18 Ağustos 2016 tarihinde TUSKON soruşturması kapsamında bilgimize başvurulmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Birimi'nin şirketimizde yaptığı arama ile ilgili birinci kaynak olarak sizleri bilgilendirmek isteriz.

Şirketimizde başlatılan arama sırasında Aydınlı Grup Onursal Başkanı Sayın Mustafa Şevki Kavurmacı ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ömer Faruk Kavurmacı da şirkete gelerek emniyet yetkililerine yardımcı olmuş, ihtiyaçları olan her türlü bilgi ve belge kendilerine sağlanmış, yetkililerin görevlerini en doğru şekilde yerine getirmesi için her türlü kolaylık gösterilmiştir. Yapılan detaylı arama sonrasında emniyet mensupları binamızdan ayrılmıştır. Aydınlı Grup olarak tüm idari kadromuz ve çalışanlarımızla görevimizin başında faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

Aydınlı Grup, 3.800'ü aşkın çalışanı ile sadece Türkiye'nin değil yakın coğrafyasının da en büyük hazır giyim perakendecilerinden biridir. Aynı zamanda 3 kıtaya yayılan perakende operasyonları ile on binlerce insana iş imkanı sağlayan, ülkelerin ekonomisine katkı veren, ülkemizin itibarını da en doğru şekilde temsil eden bir değerdir.

Şirketimiz, tüm siyasi görüşler ve inanç sistemlerinin ötesinde, evrensel değerleri gözeten bir çalışma anlayışına sahiptir. Bizler, ticari bir kurumun sahip olması gereken bir ahlaki yapı ile Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere, tüm insani değerlerin ve dünya geleceğinin sürdürülmesi için çalışıyoruz.

Bu çerçevede barış ve huzurumuzu yok etmeye dönük hain düşüncelere ve kötü niyetlere sahip FETÖ/PDY ve benzeri gruplara karşı her zaman demokrasinin, hukukun, ülkemizin, milletimizin ve daima seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin yanında yer almaya devam edeceğimizi, bu vesileyle bir kez daha dile getirmeyi gerekli buluyoruz.

 

EROĞLU HOLDİNG: FAALİYETLERİ ETKİLEYECEK HİÇBİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

FETÖ soruşturmaları kapsamında operasyon düzenlenen Eroğlu Holding bir açıklama yayınladı. 

Açıklama şöyle:

Bilindiği gibi Fettullahçı Terör Örgütü’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında mali şube ekipleri bir süredir çok sayıda şirkette aramalar yapmakta, çeşitli bilgi ve belgeleri incelemektedir. Bu kapsamda 18 Ağustos 2016 tarihinde sabah saatlerinde Eroğlu Holding binasının bir katında Yönetim Kurulu Başkanımızın geçmişte TUSKON’daki adından dolayı bir arama gerçekleştirilmiştir. Görevlilere gerekli tüm bilgiler ve belgeler verilmiş, bunun üzerine arama kısa sürede sona erdirilmiştir.

Eroğlu Holding’in, ne soruşturmaya konu olan TUSKON ile ne de Fettullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlayan herhangi bir kurumla ilişkisi bulunmamaktadır. Holding Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Nurettin Eroğlu TUSKON yönetiminde değildir, bu kuruluşla herhangi bir bağlantısı yoktur.
Bu soruşturma çerçevesinde Holding ve bağlı şirketlerin faaliyetlerini etkileyecek hiçbir bir değişiklik, kurumumuzun itibarına gölge düşürecek herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir. Tüm yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla hepimiz görevimizin başındayız, devletimizin yanındayız, Türkiye için üretmeye devam ediyoruz.

GÜLLÜOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Operasyonlar sonrasında Baklavacı Güllüoğlu'ndan da bir açıklama geldi. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, başlatılan FETÖ/PYD soruşturması kapsamında bu sabah bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürülmüştür.

Kamuoyunca da çok iyi bilindiği gibi, Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü herhangi bir terör örgütü ya da terör örgütüne destek veren bir sivil toplum kuruluşunun yanında asla yer almamış; üstelik yer almayacak karakterde bir insandır.

Başlatılan soruşturmaya ilişkin süreç kurumumuzca yakından takip edilmekte olup gerçekleri en kısa sürede ortaya çıkaracağına inandığımız yüce Türk adaletine güvenimiz tamdır.

Yönetim Kurulu Başkanımız M. Nejat Güllü'nün en kısa sürede görevinin başına döneceğine inanıyoruz.

4 fabrikası, 30 şube ve yüzlerce çalışanıyla kurumumuz dimdik ayakta; tüm idari kadrosu ve çalışanlarıyla görevinin başındadır.

Gelişme oldukça kamuoyunu bilgilendireceğimizi ifade etmek isteriz.

 

Yukarı

Business HT×