BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5453 % 0,02
EUR/TRY 34,9543 % -0,05
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5453
% 0,02
34,9543
% -0,05
1,0730
% 0,00
44,89
-0,46
2.331,65
% -0,03
89,01
% 1,12
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

TAV'dan yeni yurt dışı yatırımı, Şekerbank'ın finansal sonuçları ve diğer önemli haberler

Günün şirket haberleri
08 08 2016, 08:32

TFI

Dünyanın en büyük restoran işletmecilerinden olan TFI TAB Gıda Yatırımları A.Ş. büyüme planlarının finansmanında kullanılmak üzere 150 milyon ABD Doları tutarında hisse ihracı gerçekleştirdi.

Toplam 150 milyon dolarlık bu sermaye ihracı, Goldman Sachs, EBRD ve Credit Suisse’in yönettiği yatırım fonu tarafından satın alındı.

Türkiye ve yurt dışında toplamda 1,500’ün üzerinde restoranı işleten TFI (TAB Food Investments) aynı zamanda dünyanın en büyük Burger King işletmecisidir ve Türkiye ile Çin pazarlarında münhasır operasyon hakkına sahiptir. Grup Türkiye’de aynı zamanda dikey olarak entegre bir şekilde çalışmakta olup, restoranlarının yanısıra, lojistik, ekmek, patates ve et işleme tesislerini de bünyesinde bulunduruyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Sağlanan bu sermaye girişiyle TFI (TAB Food Investments), hem Türkiye hem de yurtdışında restoran açılışlarına devam edecek ve tedarik zincirinde yeni yatırımlar yapacak aynı zamanda kaynak kullanımını etkinleştirme projelerinde yer alacak."

AKSA ENERJİ

Aksa Enerji Madagaskar'da 120 megawatt (MW) kurulu güçte bir HFO santralinin kurulması ve üretilen elektriğin 20 yıl süre ile garantili satışının yapılması amacıyla Mauritius'ta yerleşik Aksaf Power adında bir şirket kurdu.

Aksa Enerji'den KAP'a yapılan açıklamada yeni kurulan şirketin yüzde 58.35'inin Aksa Enerji'ye yüzde 41.65'inin yerel ortağa ait olduğu belirtildi.

Açıklamada Aksaf Power'ın, Madagaskar'ın elektrik ve su hizmetlerini üstlenen devlet şirketi Jiro Sy Rano Malagasy ile yaptığı anlaşma çerçevesinde avans ve teminatların alınmasından sonra projeye başlayacağı kaydedildi.

Proje kapsamında, bu yıl son çeyrekte inşaata başlanması ve 2017 yılı içerisinde kademeli olarak elektrik üretimi ve satışına geçilmesi planlanıyor.

Açıklamada ayrıca "...ABD Doları cinsinden ve yüksek kapasite ile enerji üretecek olan Madagaskar santralimiz, döviz borçluluğumuzu doğal bir mekanizma ile hedge etmemizi, karlılığımızı artırmamızı ve satış hacmimizi yükseltmemizi sağlayacaktır" denildi.

Sözkonusu proje Aksa Enerji'nin Gana'da yatırımı devam eden ilk projesinin ardından Afrika kıtasındaki ikinci proje konumunda bulunuyor. Şirket, halihazırda görüşmelerinin devam ettiği diğer Afrika ülkelerindeki potansiyel projelerin de olduğunu belirtti.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Kulübü Derneği'nin 2016'nın üçüncü olağan divan kurulu toplantısında, denetleme kurulu başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün mali durumuyla ilgili bilgi verdi.

Tuncel, kulüp derneğinin borcunun 512 milyon 463 bin 419 lira olduğunu belirtti.

Geçen günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin toplam borcunun ise 281 milyon 27 bin 921 TL olduğu açıklanmıştı.

TAV

TAV Havalimanları Holding , şirkette yüzde 38 hisseye sahip ortağı Aéroports de Paris ve Bouygues Bâtiment International ile birlikte, Küba Havana'da bulunan José Marti Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren imtiyaz sözleşmesi için Küba hükümeti ile birebir görüşmelere başlandığını duyurdu.

Şirketten Cuma akşamı KAP'a yapılan açıklamada, sözkonusu imtiyaz sözleşmesinin, havalimanının geliştirme, genişletme ve işletim hakkını içerdiği kaydedildi.

Açıklamada, bu proje ile birlikte, 2015 yılında yaklaşık 5 milyon yolcuya hizmet veren Havana José Marti Havalimanı'nın, 2020 yılında 10 milyon seviyesinde yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşmasının öngörüldüğü de belirtildi.

İmtiyaz sözleşmesinin ayrıca ülkenin batısında yer alan San Antonio de los Banos Havaalanı'nın geliştirme projesini de içerdiği kaydedildi. 

İŞ BANKASI

İş Bankası yurtdışında 2 milyar euro veya muadili tutarda diğer para birimlerinde ipotek teminatlı menkul kıymet (İTMK) ihracına karar verdi.

KAP'a yapılan açıklamada İTMK ihracına imkan verecek programın kurulması için yönetim kurulunun genel müdürlüğe yetki verdiği ifade edildi.

ŞEKERBANK

Şekerbank, 2016 Haziran dönemine ait konsolide olmayan mali tablolarını açıkladı. Buna göre yılın ilk yarısı itibariyle Şekerbank'ın toplam aktifleri 23,1 milyar TL oldu. 2016'nın ikinci çeyreğinde toplam mevduatı 15 milyar TL'ye ulaşan Şekerbank'ın, toplam kredi hacmi ise 16 milyar TL'yi aştı. Bu yılın ilk altı ayı itibariyle 20,8 milyon TL net kar elde eden Şekerbank'ın özkaynakları yıllık yüzde 6 büyüme ile 2,6 milyar TL'ye ulaştı. 

Yukarı

Business HT×