BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3317 % 0,12
EUR/TRY 35,1153 % 0,13
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3327
% 0,13
35,1124
% 0,12
1,0802
% -0,24
47,65
-0,28
2.219,89
% 1,14
87,33
% 1,44
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Konsoloslardan Türkiye'de yatırıma devam mesajı

Türkiye'ye güven mesajı veren üst düzey temsilciler, Türkiye'deki uluslararası yatırımların artacağını belirtti

Konsoloslardan Türkiye'de yatırıma devam mesajı
CEREN DİLEKÇİ 04 08 2016, 10:02

İstanbul Ticaret Odası, 49 ülkenin İstanbul Başkonsolosu ve üst düzey temsilcileriyle ile bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'ye güven mesajı veren üst düzey temsilciler, Türkiye'deki uluslararası yatırımların artacağını vurguladı.

İNGİLİZ ŞİRKETLERİNE ÇAĞRI

İngiltere Başkonsolos Yardımcısı, Ticaret ve Yatırım Bölümü Başkanı Neil Floyd, İngiliz şirketlerine Türkiye'ye gelme çağrısı yaptıklarını kaydederek, "Türkiye ekonomisi çok güçlü, ilk çeyrekte ülke ekonomisi yüzde 4,8 oranında büyüdü, herhangi bir ülke standardında bu muhteşem bir performans. İngiltere'deki şirketlerimize 'Türkiye iş yapılacak bir ülke, İngiliz şirketleriyle iş yapmak isteyen pek çok Türk şirketi var. Uçağa atlayın ve iş yapmak için Türkiye'ye gelin' mesajını veriyoruz" diye konuştu.

Türkiye'deki yatırımlarını durdurmayı planlayan hiçbir İngiliz şirketi olmadığını kaydeden Floyd, tüm yatırım planlarının devam ettiğinin altını çizdi.

BREZİLYA VE PAKİSTAN İLE İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

Brezilya Konsolosu Paulo Roberto França ise Türkiye ile Brezilya arasında işbirliğinin güçleneceğini belirtti.

Türk hükümetinin işleri kontrol altına alma çabasını ekonomi adına olumlu bulduklarını kaydeden França, "Türkiye çok büyük bir ekonomi, endüstriyel bazda çok güçlü. İşlerin daha iyiye gideceğine inanıyorum. Türkiye ile Brezilya arasındaki ticaret hacmi 2,5 milyar dolar seviyesinde. İki ülke arasında ticari ilişkilerin güçleneceğine inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Pakistan-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması'nın (FTA) üçüncü oturumunun düzenlendiğini hatırlatan Pakistan Başkonsolosu Yousaf Junaid ise iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki yıl içerisinde iki katına çıkmasını bekliyor.

Pakistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 1 milyar dolar civarında olduğunu hatırlatan Junaid, iki yıl içerisinde hacmin iki katına çıkmasını, gelecek 7-8 senede hedefin 5 milyar doları aşacağını tahmin ettiğini ifade etti.

TL'YE YATIRIM EKONOMİYE GÜVENİN GÖSTERGESİ

Toplantıda konuşan İTO Başkanı Çağlar ise 15 Temmuz'un ardından dolar, euro ve borsanın eski seviyelerine doğru bir seyir izlediğini, yurtiçinde insanların dövize değil, TL'ye yatırım yapmalarının da ekonomiye olan güvenin çok açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Çağlar, "Merkez Bankası'nın açıklamasında da bu olayın enflasyon üzerinde etkisi olmayacağı ortaya koyuldu. Diğer yandan özel tüketimde gerileme yok, hızını koruyor. Mega projelerde de takvim işliyor" dedi. 

Yukarı

Business HT×