BIST 100 9.039,02 % 2,64
USD/TRY 32,3288 % 0,11
EUR/TRY 35,0694 % 0,00
Piyasalar
9.039,31
% 2,64
32,3294
% 0,12
35,0723
% 0,01
1,0790
% -0,35
47,68
-0,25
2.210,17
% 0,70
87,35
% 1,46
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

GYODER'den 50 milyar TL'lik kampanya

Gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek için GYODER bünyesindeki firmalar 50 milyar TL büyüklükte kampanya başlatıyor

GYODER'den 86 projede 50 milyar TL'lik kampanya
BUSINESSHT 01 08 2016, 13:11

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER),  ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak amacıyla Gayrimenkulde Güç Birliği Daha Güçlü Türkiye kampanyasını başlattı.

Düzenlenen basın toplantısıyla detayları duyurulan kampanya kapsamında GYODER üyesi 39 proje geliştirici firma, projelerini 10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunacak. Ayrıca satılacak konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanya kapsamında 56.000 konut ve 3.200 ofis satışa sunulacak.

Basın toplantısında konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanyanın büyüklüğünün yaklaşık 50 milyar lira seviyesinde olacağını duyurdu.

Ekonominin dinamizminin devam etmesi adına kampanyanın anlamlı olduğunu kaydeden Torun, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi düşük faiz ve uzun vade içeren bir kampanyaydı. Peşinatı yüzde 20'ye indiren bir kampanyaydı. Yoğun ilgi olduğunu 2 gündür görüyoruz. Biz de bu kampanyaya destek vermek için eş bir kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Emlak Konut ile birlikte onun uhdesi dışındaki toplamda 39 firma katılıyor. Kampanyamız, Emlak Konut'unkilerle birlikte toplamda 86 projedeki 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsıyor. Bu projelerde 50 bin çalışan yer alıyor. Çok önemli oyuncuların işbirliği haline dönüştürdük kampanyayı.”

TEMMUZ AYINDA DURAĞANLIK

Temmuz ayında gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluğa dikkat çeken Torun sözlerini şöyle sürdürdü: “Darbe girişimleri, benzeri hareketlerin sektör, ekonomi üzerinde belli travmaları olacaktır. Bunun etkilerini de Temmuz ayında ciddi bir şekilde yaşadık. Geçtiğimiz 6 ay içerisinde gayrimenkul sektörünün bir önceki yıla göre satışlarında kayda değer bir düşüş yoktu ancak Ramazan ayının rehaveti, bayram ve özellikle Temmuz ayında geçen 15 gün içerisinde ciddi bir durgunluk olduğu, bunun da normal karşılanması gerektiğini biliyoruz. Ama bu sektör günlük düşünen bir sektör değil, uzun vadeli, ülkenin geleceğine yatırım yapan bir sektör. Onun için bunların kısa sürede atlatılacağını önümüzdeki aylarda daha başarılı ivme kazanacağımıza inanıyoruz. Onun için de sektör temsilcileriyle yaptığımız toplantıda biz şantiyelerimizin başındayız, üretime, proje geliştirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.”

Konut satışları açısından Haziran ve Temmuz aylarının durgun geçtiğini kaydeden Torun, kampanyalarla birlikte yıl sonu itibariyle satışların geçen yılki satış rakamına ulaşmasını beklediklerini dile getirdi. 

BANKALARA ÇAĞRI

Bankaları kampanyaya destek vermeye çağıran Torun, “Bu kampanyanın bizlere getirdiği ciddi bir maliyet var, bunu biz göğüslerken Türkiye’deki ekonomik dinamizmi yavaşlatmamak anlamında yapıyoruz. 1 aylık süreyi belki daha sonra bankaların vereceği desteklerle uzatmış olalım. Özellikle yabancı yatırımcıların da Türkiye’ye yönelmesini sağlayalım” değerlendirmesinde bulundu.

Bankaları faiz oranlarını düşürmeye çağıran GYODER Başkanı, aylık faiz oranlarının yüzde 1’in altında olması gerektiğini söyledi.  

Olumsuz algının yurtdışında giderilmesi için çalışmalar yapacaklarını kaydeden Torun, Türkiye’deki yatırım imkanlarının yabancıların gözünden kaçmadığını belirtti.

Türkiye’den son dönemde kayda değer para çıkışının olmadığını vurgulayan Torun, tatil rehavetinin geçmesiyle Eylül ayı ile birlikte Türkiye’ye sermaye akışının gelmeye devam edeceğini, bundan gayrimenkul sektörünün önemli pay alacağına inandıklarını söyledi. 

Yukarı

Business HT×