BIST 100 9.722,09 % 0,80
USD/TRY 32,5968 % 0,09
EUR/TRY 34,9974 % 0,41
Piyasalar
9.722,09
% 0,80
32,5968
% 0,09
34,9974
% 0,41
1,0706
% 0,06
45,35
0,00
2.310,02
% -0,27
88,03
% 0,01
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

S&P'nin OYAK kararı, Turkcell'de yeni şirket kurulumu ve diğer önemli haberler...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 28 07 2016, 09:00

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası'nın ikinci çeyrek net karı 1,54 milyar TL oldu. Beklenti bankanın 1,3 milyar TL kar elde etmesi yönündeydi. 2015 yılının ikinci çeyreğinde bankanın karı ise 1,08 milyar TL olarak gerçekleşmişti.  

LİMAK İNŞAAT

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen inşaat şirketlerinden biri olan Limak İnşaat, Ukrayna’nın Dnipro şehrinde ihale bedeli 224 milyon euro olan metro kontratı imzaladı.

Toplam uzunluğu 4.5 kilometre olacak olan ve şehrin en merkezi konumunda yer alacak yeni metro hattı 3 istasyondan oluşacak.

Anlaşmaya Limak İnşaat adına Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız imza atarken Dnipro şehri adına Belediye Başkanı Borys A. Filatov imza attı. Şartnameye göre inşaatın 5 yılda tamamlaması öngörülüyor.

TURKCELL

Turkcell, başlangıç sermayesi 35 milyon TL olacak olan katılım finansman şirketi kurulmasına karar verdi.

COCA COLA İÇECEK

Tek-Gıda İş Sendikası, Coca-Cola İçecek üretim tesislerinde grev kararı aldı, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal süre içerisinde hala devam ediyor.

Coca-Cola İçecek A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

26.07.2016 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz üzere, şirketimiz ile Tek Gıda-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk 60 günlük diliminde anlaşma sağlanamamasından dolayı başlayan arabuluculuk süreci tamamlanmış ve 60 günlük ikinci görüşme süreci dün başlamıştır. Bu kapsamda Tek-Gıda İş Sendikası üretim tesislerimizde grev kararı alındığını ve alınan bu grev kararının anlaşma sağlanamadığı takdirde 10.08.2016 tarihinde uygulanacağını bugün şirketimize tebliğ etmiştir. Tek-Gıda İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yasal süre içerisinde hala devam etmektedir.

YAPI KREDİ

Yapı ve Kredi Bankası, yurtiçinde 10 Milyar TL'ye kadar farklı vadelerde TL cinsi borçlanma aracı ihraç edecek.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Bankamız Yönetim Kurulu'nun 27.07.2016 tarihli kararıyla, Bankamızca, yurtiçinde 10 Milyar TL'ye kadar farklı vadelerde Türk Lirası cinsinden, bir veya birden fazla ihraç yoluyla bono ve/veya tahvil ihraç edilmesi, ihracı planlanan bono ve/veya tahvillerin vadesinin 5 yılı aşmayacak şekilde belirlenmesi, satışların halka arz ve/veya tahsisli olarak veya nitelikli yatırımcılara satış yoluyla gerçekleştirilmesi, piyasa koşullarına bağlı olarak iskontolu ve/veya kuponlu, kuponlu tahvillerin ise sabit veya değişken kuponlu olarak ihraç edilmesi, ihraç edilecek bono ve/veya tahvil ile uyumlu hazine bonosu ve/veya devlet tahvillerinin bir veya birkaçının referans olarak alınması, lüzumu halinde ek getiri ilave edilmesi, ilave edilecek ek getirinin oranının belirlenmesi, ödenecek faiz oranları da dahil olmak üzere ihraçlarla ilgili tüm şart ve hükümlerin belirlenmesi ve bu kapsamda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer merciler nezdinde gerekli başvuruların yapılması ve diğer işlemlerin yürütülmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir.

AKBANK

Akbank, 250 milyon USD tutarında 8 yıl vadeli finansman temin edilmesi için IFC ile yetkilendirme sözleşmesi imzaladı.

Akbank T.A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Bankamızın gelecekteki nakit akımlarına dayalı seküritizasyon programı altında 250 milyon ABD Doları tutarında 8 yıl vadeli finansman temin edilmesi için International Finance Corporation (IFC) ile yetkilendirme sözleşmesi imzalanmıştır.

OYAK

Standard & Poor's (S&P), Ordu Yardımlasma Kurumu'nun (OYAK) notlarını şirketten gelen talep üzerine geri çektiğini açıkladı.

S&P, aynı zamanda OYAK'ın "BB+/B"; olan şirket kredi notları ile "AA+/trA-1" seviyesinde bulunan Türkiye ulusal ölçek notlarını negatif görünüm ile teyit ettiğini bildirdi.

Yukarı

Business HT×