BIST 100 9.775,16 % 0,55
USD/TRY 32,5602 % -0,02
EUR/TRY 34,9998 % 0,42
Piyasalar
9.775,16
% 0,55
32,5602
% -0,02
34,9998
% 0,42
1,0724
% 0,23
45,00
-0,35
2.325,48
% 0,40
88,40
% 0,43
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Koç Holding'in kredi derecelendirme açıklaması, Fenerbahçe'de reklam anlaşması ve diğer önemli şirket haberleri...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 25 07 2016, 09:28

BMC

BMC şirketi, dünya'da 125 yıldır tank ve zırhlı araçlar üreten Alman Firması Rheinmetall A.G. ve Asyalı en önemli savunma sanayii firmalarından birisi olan Malezya merkezli Etika Strategi SDN ile Türkiye merkezli bir ortak şirket kurulması konusundaki anlaşmayı 26 Temmuz 2016 itibarı ile imzalayacağını açıkladı.

BMC açıklamasına göre, kurulacak olan şirket Türkiye merkezli olarak Ortadoğu, Körfez Ülkeleri ve Asya pazarlarında paletli ve tekerlekli zırhlı araçlar konusunda projeler geliştirecek ve hizmete sunacak.

KARDEMİR

Kardemir, iflas erteleme isteyen Yolbulan Metal ile herhangi bir ortaklığı bulunmadığını açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Bir kısım medya organlarında yer alan haberlerde adı geçen "Yolbulan Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş." ile Şirketimizin ve Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mutullah Yolbulan ile Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Ahmet Zeki Yolbulan, Sn. Mustafa Yolbulan ve Sn. Burak Yolbulan'ın herhangi bir ortaklığı bulunmamaktadır.

TGS DIŞ TİCARET

TGS Dış Ticaret, son ödemesi Cuma günü olan tahvilin geri ödemesini ülkenin içinde bulunduğu zor şartlar nedeniyle yapamayacağını açıkladı. 

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "26/01/2016 tarihinde 178 gün vadeli olarak borsada işlem görmeyen TRFTGSD71612 ISIN kodlu borçlanma aracı ihracımızın ödeme tarihi 22/07/2016 Cuma günüdür. Ülkemizin son bir haftadır içinde bulunduğu zor şartlar nedeni ile ödeme programlarında aksamalar yaşanmaktadır. Nakit pozisyonunda meydana gelen geçici olduğuna inandığımız beklenmedik ani değişime bağlı olarak itfasını gerçekleştiremediğimiz bono ödememizin itfa işlemini yatırımcılarımızı mağdur etmeden en kısa sürede gerçekleştirilecektir"

KOÇ HOLDİNG

S&P, Koç Holding'in uzun vadeli kredi notu "BBB-", kısa vadeli kredi notu "A-3", görünümü ise negatif olarak revize etti.

Koç Holding A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması şöyle:

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Rating Services (S&P) tarafından Türkiye ülke kredi notunun indirilmesi ve görünümünün negatif olarak belirlenmesi nedeniyle Şirketimizin kredi notları üzerinde yapılan inceleme çalışması sonucunda; uzun vadeli kredi notu "BBB-", kısa vadeli kredi notu "A-3", görünümü ise negatif olarak revize edilmiş olup, bu notlar "yatırım yapılabilir" seviyededir. Söz konusu kredi derecelendirmesine ilişkin bilgi internet sitemizde açıklanacaktır.

TTNET

TTNET Bireysel İş Birimi Genel Müdürü Erkan Akdemir ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Türk Telekom A.Ş. iki üst düzey yöneticilerinin gözaltına alınmalarının ardından şu açıklamayı yaptı:

"Türk Telekom olarak, demokrasiye katkı yolunda tüm desteğimizle devletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Şirket yöneticilerimiz, savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere savcılığa çağrılmıştır. Konuyu yakından takip ediyor, güvenlik kuvvetleri ile işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız." 

ZORLU ENERJİ

Zorlu Enerji, Osmaniye'deki Rotor-2 rüzgar enerjisi santraline 7 türbin ilavesi yaptığını duyurdu.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, "Şirketimizin yüzde 100 bağlı ortaklığı Zorlu Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretimi AŞ tarafından Osmaniye'de yapımı devam eden yaklaşık 73,3 megavat kurulu güce sahip Rotor 2 projesi kapsamındaki rüzgar enerjisi santralinin toplamda 18,5 megavat kapasiteli 7 türbininin daha geçici kabulleri tamamlanarak 23.07.2016 tarihi itibarıyla ticari elektrik üretimine başlanmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, santralin geriye kalan 20 megavatlık kapasitesinin 2016 yılı sonuna kadar işletmeye alınmasının hedeflendiği bildirildi.

TÜRK TELEKOM

S&P, Türk Telekom'un 'in uzun vadeli kredi notunu "BBB-" olarak teyit etti, görünümünü de durağandan negatife indirdi.

Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: S&P Global Ratings, Şirketimizin yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-" (yatırım yapılabilir seviye) olarak teyit etmiş, görünümünü de durağandan negatife indirmiştir. Görünümün indirilmesinde ülke görünümünün indirilmesi etkili olmuştur.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Avrupa Kupaları'nda oynayacağı karşılaşmalar için göğüs reklamı konusunda Borajet'le anlaşmaya vardı.

Fenerbahçe, Avrupa Kupaları'nda oynayacağı karşılaşmalar için göğüs reklamı konusunda Borajet ile anlaşmaya vardı. Havayolu firması, sarı lacivertlilerin resmi havayolu taşıyıcısı da olacak.

Fenerbahçe Kulübü, sponsorlarına bir yenisini daha ekledi. 2016 - 2017 sezonu için futbol takımının Avrupa'da oynayacağı maçlarda forma göğüs sponsorluğu anlaşması yapıldı. Borajet Havayolları ile yapılan anlaşmada, sarı lacivertli takım, Avrupa Kupaları'nda bu sene oynayacağı karşılaşmalarda giyeceği formada yeni sponsorunun adını taşıyacak. Karşılıklı yapılan anlaşma neticesinde kulübün tüm branşlarında Borajet Havayolları, Fenerbahçe'nin resmi havayolu taşıyıcısı olacak.

Yukarı

Business HT×