BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,5499 % 0,04
EUR/TRY 34,9540 % -0,05
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,5583
% 0,06
34,9531
% -0,06
1,0730
% 0,00
44,89
-0,46
2.331,64
% -0,04
89,01
% 1,12
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Piyasa fırtınası bazıları için cazip fırsatlar yaratıyor

Bazı yatırımcılar bu hafta borsada yaşanan satış dalgasını ucuz alımlar için fırsat olarak görüyor

Piyasa fırtınası bazıları için cazip fırsatlar yaratıyor
BLOOMBERG NEWS 22 07 2016, 11:50

Cuma akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında Türk hisselerinde yaşanan satış dalgasına rağmen bazı hisseler hala yabancı yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor.

Blackfriars Asset Management fon yöneticisi Anastasia Levashova, çok ucuz alım fırsatları gördükten sonra bu hafta bazı Türk hisselerinde pozisyonlarını artırdıklarını söyledi.

Cuma gününden bu yana en az yüzde 15 değer kaybeden Halk Bankası ve Emlak Konut hisselerinde alım yapan Levashova, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi öncesinde Blackfriars'ın Türk hisselerinde ağırlığının çok az olduğunu belirterek, darbe girişimi sonrası herkesin "fazla duygusal" olduğunu söyledi.

Tüm dünyada bu hafta en çok satış yiyen borsa olan Borsa İstanbul'da hisselerin değerlemeleri 7 yılın en düşük seviyesine indi. 

Bu da yatırımcıların gıda perakendecileri ya da ihracatçılar gibi ülkedeki sıkıntılara daha fazla dayanıklı olabilecek hisse arayışına girmesine neden oldu. Türk hisselerini takip eden bir borsa yatırım fonuna (ETF) yatırımcıların Salı gününden bu yana 14 milyon dolara yakın yatırım yapması da bazılarının aradıklarını bulduklarını gösteriyor. 

COCA COLA CAZİBESİ

Halk Bank ve Emlak GYO'nun dışında yatırımcıların ilgisini çeken hisselerden biri de Coca Cola İçecek. Başarısız darbe girişimi sonrası Türk lirasında yaşanan değer kaybının satışlarının yaklaşık yarısını yurtdışına yapan şirketin kârını artırması bekleniyor. Bu hafta yüzde 17 düşen hissenin değerlemesinin gelir beklentilerine oranı ise 19 kat ile dört ayın en düşüğüne geriledi. Gelişen piyasalardaki tüketici şirketleri için bu oranın ortalaması 21 kat.

Bu ucuz alım fırsatları da GAM Holding gibi baz fon yöneticilerinin daha fazla Coca Cola İçecek hissesi almak istemesine neden oluyor.

GAM fon yöneticisi Tim Love daha fazla alım fırsatı kollayacağını söyleyerek, "Bu aşamada hiçbir şeyi satmam. Asıl soru ne kadar ve ne zaman alacağın" dedi.

TAHVİL FIRSATLARI

Tahvil yatırımcılarının da gözü ülkede ortaya çıkabilecek alım fırsatlarında.

Cenevre'deki RAM Capital'da tahvil işlemlerini yöneten Ogeday Topçular, kriz başladığından bu yana görünür değerinin altına düşen Akbank, İş Bankası ve Yapı Kredi'nin dolar cinsinden tahvillerinden küçük alımlar yaptığını söyledi.

Ancak hala temkinli olan yatımcılar da var. 

Newton Investment Management'tan Rob Marshall-Lee, Türk varlıklarındaki tüm pozisyonlarını iki yıl önce kapattıklarını söylerken, GAM'ın tahvil masasından Paul McNamara, lira ve Hazine tahvillerinde pozisyonlarını azalttıklarını belirtti.

Yukarı

Business HT×