BIST 100 9.467,69 % -0,60
USD/TRY 32,6035 % 0,23
EUR/TRY 34,8511 % 0,48
Piyasalar
9.465,53
% -0,62
32,6035
% 0,23
34,8511
% 0,48
1,0660
% 0,16
45,49
0,00
2.384,15
% 0,21
87,46
% 0,40
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Şimşek'in uluslararası yatırımcılarla yaptığı kritik konferansın detayları

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, uluslararası yatırımcılara Türkiye ekonomisinin darbe girişiminden güçlenerek çıkacağını söyledi. Şimşek, büyümede farklı bir trend görülmesi hâlinde gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti

Şimşek'in uluslararası yatırımcılarla yaptığı kritik konferansın detayları
BUSINESSHT 22 07 2016, 10:11

Hazine Müsteşarlığı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, 21 Temmuz akşamı BGC Partners, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC ve JP Morgan şirketleriyle gerçekleştirilen uluslararası yatırımcı telekonferansına ilişkin basın açıklaması yayınladı.

Üç ay sürecek olağanüstü hâlin, başta Ordu, Emniyet, Adalet ve Milli Eğitim birimleri olmak üzere, tüm kamu kurumlarının paralel devletin unsurlarından arındırmak için ilân edildiğini söyleyen Şimşek, OHAL'in kanun hükmünde kararname çıkarmak suretiyle çok hızlı hareket edebilme imkânı tanıdığını yineledi.

Darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerin Türkiye ekonomisine etkilerinin sınırlı ve kısa süreli olmasını beklediklerini ifade eden Şimşek, büyümede farklı bir trend görülmesi hâlinde gerekli önlemlerin alınacağını vurguladı.

Şimşek, "Bilindiği gibi ilk çeyrek büyümesi yüzde 4,8 olarak gerçekleşmişti; büyüme ikinci çeyrekte biraz zayıflamakla birlikte geçekleşmenin yine güçlü olacağını öngörüyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'nin ekonomik politikalarında bir değişikliğe gitmesinin beklenmemesi gerektiğini söyleyen Şimşek şöyle devam etti:

"Piyasa ekonomisi işlemeye ve Türk finansal varlıkları sağlıklı bir şekilde işlem görmeye devam etmektedir. Mali disiplin önceliklerimiz arasında olmaya devam edecektir. Ekonomik reform gündemini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz. Tasarrufların artırılması için gereken adımları hızlıca atmaya kararlıyız."

KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞLARININ NOT İNDİRİMİ

"Yatırım yapılabilir seviyede ülke kredi notumuzun korunması bizim için önem arz etmektedir" diyen Başbakan Yardımcısı, kredi derecelendirme kuruluşların son dönemlerdeki raporlarında yer alan kurumsal yapının zayıfladığına yönelik değerlendirmelere katılmadığını ifade etti.  

Şimşek, "Tam tersine bu süreçten kurumlarımız daha güçlenmiş olarak çıkacak. Kredi derecelendirme kuruluşlarını en iyi şekilde bilgilendirmek için gerekli temasları sağlıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, darbe girişiminin bertaraf edilmesinin halk içerisindeki gerilim ve kutuplaşmayı azalttığını vurguladı.

Yukarı

Business HT×