BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5355 % 0,02
EUR/TRY 34,7190 % 0,09
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5355
% 0,02
34,7190
% 0,09
1,0656
% 0,12
45,44
-0,05
2.391,93
% 0,54
87,29
% 0,21
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

SPK düzenlemesi sonrası şirketlerde hisse geri alım furyası

SPK'nın hisse geri alımı düzenlemesi sonrası birçok şirket hisse geri alımı yapacağını açıkladı

SPK düzenlemesi sonrası şirketlerde hisse geri alım furyası
BUSINESSHT 22 07 2016, 08:45

Sermaye Piyasası Kurulu'nun hisse geri alımı ile ilgili yeni bir düzenleme açıklaması sonrasında birçok şirket hisse geri alımı yapacağını açıkladı. 

Pek çok şirketin yanı sıra Turkcell ve Net Holding de hisse geri alımı yapmayı planladığını duyurdu.

Turkcell'den KAP'a yapılan açıklamada, "Sermaye Piyasası Kurulu'nun ülkemiz sermaye piyasalarında son günlerde yaşanan gelişmeler kapsamında 21 Temmuz 2016 tarihinde açıkladığı kararı çerçevesinde, Şirketimiz, Yönetim Kurulu kararına bağlı olmak kaydıyla hisse geri alımı yapmayı değerlendirmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

BloombergHT yayınına katılan Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, SPK'nın aldığı hisse geri alım kararının olumlu olduğunu, böylelikle küçük yatırımcının mağdur edilmesinin önüne geçilecek bir karar alındığını belirtti. 

Terzioğlu, "3 yıllık planımızın uygulanması için her türlü kaynağa haiziz. Borçlanmamızla ilgili hedge stratejimiz mevcut. Şu aşamada ilave borçlanmaya ihtiyacımız yok. Küçük yatırımcılarımızı mağdur etmeyecek gerekli adımları atacağız " dedi. 

Turkcell'in açıklamasının ardından hisse geri alım haberleri birbirini izledi. 

Net Holding KAP'a yaptığı açıklamada, "Şirketimizin kendi paylarının geri alımının gerçekleştirilmesine karar vermiştir" açıklamasını yaptı.

Net Holding'ten sonra Net Turizm, Borusan Yatırım, BİM de hisse geri alım programı açıkladı. 

BİM, iç kaynaklardan 300 milyon TL fonla hisse geri alımı yapılacağını duyurdu. 

Katmerciler de geri alım kararı açıkladı. Şirketin geri alım kararı açıklamasının ardından hisseleri yüzde 9,4 yükseldi. 

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, Sermaye Piyasası Kurumu’nun bu olağanüstü dönemde piyasayı desteklemek amaçlı bir adım atmaya çalıştığını söyledi.

Ökte, "Bundan sonra bu alım programlarını açıklayan şirketlerin ne kadar alım yaptıkları ve hangi fiyatlardan yaptıklarını yakından takip ediyor olacağız. Bu programların açıklanıp sonra şirketler tarafından hisse senedi alımı yapılmaması yatırımcı bazında olumsuz bir algılama yaratabilir kanısındayım" değerlendirmelerini yaptı.  

ALIM FURYASI

Turkcell'in açıklamasından önce Arsan Tekstil, Mepet Metro Petrol ve Tesisleri, Vanet Gıda, Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı, Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar ve Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding; Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamalarına göre şirket yönetim kurulu kararları ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun dünkü duyurusu çerçevesinde borsada işlem gören paylarında geri alım işlemi gerçekleştireceğini duyurmuştu.

Dün SPK tarafından yapılan açıklamada, genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak yürürlükte bir geri alım programı olmayan halka açık şirketlerin, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebileceği belirtildi.

Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak geri alım programı yürüten halka açık şirketler ise, özel durum açıklaması yapmak ve yetkili organlarını bilgilendirmek suretiyle herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını yapabilecek. 

Yukarı

Business HT×