BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,4534 % -0,26
EUR/TRY 34,7531 % -0,63
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,4755
% -0,19
34,7682
% -0,59
1,0699
% -0,29
44,70
-0,19
2.339,48
% 0,30
89,31
% 0,34
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Zeybekci: Bu hafta yeni teşvik paketleri açıklayacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybkcii Bloomberg Tv'ye yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrası bile ekonominin buna katlanabileceğini göstererek, piyasalara güven duygusu verdiğini söyledi

Zeybekci: Bu hafta yeni teşvik paketleri açıklayacağız
18 07 2016, 20:57

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Bloomberg Tv'ye yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrası bile ekonominin buna katlanabileceğini göstererek, piyasalara güven duygusu verdiğini söyledi.

Zeybekci'nin açıklamalarından satırbaşları:

Bugünkü rakamlara baktığımız zaman ekonomizmiz ne kadar güçlü olduğunu ve gelecek beklentilerinin ne kadar yüksek olduğunu gösterdi

Böyle bir darbeyi bile Türkiye'nin ekonomisinin katlanabileceğini gösterdi ve piyasalara güven duygusu verebildi.

Darbe Türkiye'deki en büyük haksızlıklardan bi tanesidir. 15 Temmuz'u Fransız devrimi kadar Türkiye'de bir demokrasi devrimi olarak görüyorum. 15 Temmuz milletin demokrasi devrimi olarak kutladığı, Türkiye'de milletin ilk defa demokrasi ve ülke benimdir diyerek, demokrasiyi kanıyla aldığı bir gün olmuştur. Bundan sonra Türkiye'de demkrasınin üzerinde bütün tereddütleri millet kaldırmıştır.

2 aydan beri yoğun bir şekilde Türkiye'de yeni teşvik, yeni destek, yeni yatırım, yeni büyüme seferberliği, istihdam seferberliği için tüm planlarımızı yaptık. Cumartesi günü son gözden geçirmeyi yapacaktık ve bakanlar kuruluna planlarımızı anlatacaktık. Bunları bu hafta içi gerçekleştireceğiz.

1 Kasım'da millet büyüme ve istikrar mesajı verdi. Tekrar her şey pozitif olarak algılanmaya başladı. Daeş gibi bir belayla müttefiklerle iş birliği yapıldı.

Türkiye bu olaydan çok büyük dersler ve kazanımlarla çıkacaktır. Bütün piyasa aktörlerinin pozitif anlamda destekleri vardı. Bir hafta içinde toparlanmayı beraber göreceğiz.

15 Temmuz Cuma günü meclise geldim. Genelkurmaya bakan kapıdan girdim. dikmen kapısında 20-30 metre acıldıktan sonra acık noktada yürüdük ve dogrudan bizi hedef alan bir ateş atışı başladı. duvardan atlayarak kendimizi güvence altına aldık. o gece bana bu ülkenin geleceğiyle alakalı büyük bir güven verdi. Mecliste birlik beraberlik görüntüsü verilmeye başlandıktan sonra helikopterlerle ateş açılmaya başlandı.

Milletin ülkeye sahip çıkışı milli bir destandır. siyaset olarak milletin meselelerinin de örneğini gördük. orada kimse herhangi bir partiden değil, bu milletin milletvekiliydik. Bu mesaj son derece önemliydi. Bunu bir fırsat olarak görüyüorum. Türkiye'nin üzerindeki bütün tereddütlerin bu 15 temmuz demokrasi devrimiyle ortadan kalktığını ve geleceğe çok daha güvenle bakacağına inanıyorum.

Yarın çok daha pozitif bir gündemle piyasalar açılacaktır. Şu anda Merkez Bankasının TL'ye bir müdahelesi söz konusu değil. Merkez Bankasıyla ilgili yarınki toplantı için tüm beklentiler pozitif. Cesaretli bir şekilde merkez bankasının beklentiler yönünde bir karar alacağını düşünüyorum. Merkez bankasının faiz düşürme kararları oldukça önemli.

Terör saldırılarından dolan tedirginlik Türkiye için bir vaka ve yabancı yatırımcıları etkiliyor. Ancak bu bela sadece bizim ülkemize mahsus değil. Uluslararası camia terör iöçin ortak bir çaba göstermeye başladı.

Türkiye'de birinci çeyrekte yüzde 4.8 oldu ve ikinci çeyrekte de bunu destekleyen bir büyüme bekliyoruz. Türkiye en hızlı büyüyen beş ülkeden biri. 2016'nın sonunda Türkiye'nin yüzde 4'ün üzerinde büyüme kapasitede olduğunu göstereceğiz. Türkiye cazibesini kaybetmeyecektir. Türkiye her yıl yüzde 5-6 büyümelidir.

Türkiye yatırım yapılması için en uygun ortamı sağlıyor.

Operasyon bitti, bundan sonra çık hızlı bir şekilde toparlanmaya ilerleyeceğiz.

27 temmuzda Rus mevkidaşlarımızla biraraya geleceğiz. Yakın bir sürede Mısır ile de görüşmeleri, yakınlaşmaları yakın zamanda göreceğiz. 1000 yıllık ortak bir kültür vardır. Bu ortaklıkların devam etmesinden daha doğal bir şey yoktur.

İsrail ekonomik olarak önemli bir ortağımızdır.

İran türkiyenin son derece önemli bir ekonomik ortağıdır. İran ile tüm sınırların kalktığı serbest ticaretin yapılabildiği bir ortam göreceğiz.

Yukarı

Business HT×