BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4814 % -0,26
EUR/TRY 34,9461 % 0,27
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4816
% -0,26
34,9333
% 0,23
1,0732
% 0,31
44,89
-0,46
2.332,94
% 0,72
89,11
% 1,24
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Turkmall'un dört projesi için gayrimenkul fonu, Borsa İstanbul'un Avrupa Yatırım Holding'e uyarısı ve diğer haberler...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 13 07 2016, 10:24

AVRUPA YATIRIM HOLDİNG

Borsa İstanbul, Avrupa Yatırım Holding'i uyardı.

Borsa İstanbul A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Borsamız tarafından, payları Borsamız Gelişen İşletmeler Pazarında (GİP) işlem gören şirketlerden Avrupa Yatırım Holding A.Ş. (Avrupa Yatırım) nin,

A.
1. Daha önce KAP'ta üretim tesisi olarak belirtilen Gölcük/Kocaeli'nde taşınma nedeniyle fiilen bir üretim tesisinin bulunmaması hususunun KAP'ta açıklanmamış olması

2. Söz konusu tesisin üretime başlamaya hazır olduğu beyan edilmesine rağmen gerçekte Avrupa Yatırım'ın böyle bir tesisinin bulunmadığının anlaşılması sebebiyle Avrupa Yatırım'ın Kotasyon Yönergesi (Yönerge) nin 23. maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamında uyarılmasına ve Avrupa Yatırım'ın kamuyu aydınlatma yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle yapılan işbu uyarının, Kotasyon Yönergesinin "Kotta Kalma Şartları" başlıklı 32'nci maddesinin 1'inci fıkrasının (a) bendinde yer alan, bir takvim yılı içinde kamuyu aydınlatma yükümlülüklerinin yerine getirilmemesi nedeniyle 3 defa uyarılması halinde kotta kalma koşulunun kaybedileceğine yönelik olarak düzenlenen hüküm kapsamında ilk uyarı olarak değerlendirilmesine,

B.
1. Finansal varlık satışı yoluyla elde edilen ve Ramazan Burak Telli'ye devredilen senetlerin ödemesinin gerçekleşip gerçekleşmediği,

2. Finansal varlık alımları sebebiyle Ramazan Burak Telli'ye olan bakiye borç tutarı ile bu tutara ilişkin ödeme planı

bilgilerinin KAP'ta açıklanmasının Avrupa Yatırım'dan istenmesine karar verilmiştir.

TURKMALL

Gayrimenkul Portföy Yönetim şirketi Re-Pie alışveriş merkezi geliştirme şirketi Turkmall'un dört projesini satın alarak gayrimenkul yatırım fonu kuracak.

Konuya ilişkin toplantı öncesi dağıtılan bültende, Turkmall projelerinden oluşacak dört fonun üçü için SPK'ya başvurulduğu ve dört fonun toplam büyüklüğünün yaklaşık bir milyar lira olacağı belirtildi.

EXIMBANK

Eximbank, ihracat kredisi verirken teminat mektubu isteyip istememeye firmanın kredibilitesine göre karar verecek. Bazı firmalardan hiç mektup almazken, bazılarından yarısını alacak. Eksik kalan kısmı ise Kredi Garanti Fonu (KGF) ve kurulması planlanan 'İhracat Garanti Fonu' tamamlayacak.

GALATASARAY

Galatasaray, Alex Telles'in Porto'ya transferi konusunda anlaşmaya vardı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Profesyonel futbolcularımızdan Alex Nicolao Telles'in transferi konusunda FC Porto (Porto) kulübü ile anlaşmaya varılmıştır. Buna göre Porto kulübü Şirketimize 6.500.000 Euro net bonservis bedeli ödeyecektir.

Oyuncunun gelecekte üçüncü bir kulübe transferi durumunda Porto Kulübü Şirketimize satış karının yüzde 10'unu ödeyecektir. 

Yukarı

Business HT×