BIST 100 9.790,91 % 0,76
USD/TRY 32,5916 % 0,17
EUR/TRY 35,0017 % 0,08
Piyasalar
9.790,91
% 0,76
32,5916
% 0,17
35,0017
% 0,08
1,0729
% 0,00
44,89
0,00
2.343,84
% 0,49
89,57
% 0,63
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Ömer Koç'tan yurt dışında fırsat takibi vurgusu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, "Önceliğimiz, uluslararası alanda başarılı olmuş küresel şirketlerimizin sayısını artırmak ve yurt içindeki liderliğimizi yurt dışına taşımak olacak" ifadelerini kullandı

Ömer Koç'tan yurt dışı stratejisi vurgusu
AA 12 07 2016, 07:45

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, holding olarak ilk günkü heyecan ve tutkuyla faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, önceliklerinin, uluslararası alanda başarılı olmuş küresel şirketlerin sayısını artırmak ve yurt içindeki liderliklerini yurt dışına taşımak olacağını bildirdi.

Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in 90. yıl özel sayısında görüşlerine yer verilen Ömer Koç, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin henüz atıldığı dönemde, 1926 yılında ticari hayatına başlayan topluluğun, ülkenin gelişiminde daima önemli sorumluluklar üstlendiğini, gerek ekonomik anlamda gerekse eğitim, sağlık ve kültür alanlarında Türkiye'nin kalkınmasına büyük destek verdiğini ifade etti.

Günümüzde aile şirketlerinin yüzde 30'unun ikinci kuşağa aktarılırken, yüzde 13’ünün üçüncü kuşak aile üyeleri tarafından yönetildiğine işaret eden Koç, "Dördüncü kuşağı görebilen şirketlerin oranı ise sadece yüzde 2 ile sınırlı kalıyor. Bugün
Koç ailesinin üçüncü neslinin yönetimde olduğu Koç Topluluğu, bu anlamda nadir başarılı örneklerden bir tanesini teşkil
ediyor. Bu da tarihimiz boyunca kurumsallaşma yolunda atılan adımların bir neticesi." ifadesini kullandı.

Eğitim, sağlık ve kültür odağında önceki yıllardan devraldıkları projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:

"Önceliğimiz, geçmiş yönetim kurulu başkanlarımızdan aldığım sorumluluk ve vizyonu sürdürürken uluslararası alanda başarılı olmuş küresel şirketlerimizin sayısını artırmak ve yurt içindeki liderliğimizi yurt dışına taşımak olacak. Geçmişten bugüne stratejik planımızı yaparken sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olma hedefiyle yola çıkmış, vizyonumuzu bu doğrultuda şekillendirmiştik.

Başarı ölçütümüz dünya standartlarıyken sürdürülebilir büyüme her zaman birincil önceliğimiz olmuştur.

Hedeflerimize ulaşmak için dünyadaki değişimi, küresel rekabet ve fırsatlar ortamını yakından izleyecek ve planlarımızı dünyanın bu hızlı gelişimine paralel olarak yapacağız.

Bizden önceki kuşağın köklü değerlerinden, tecrübelerinden yararlanırken global dünyanın gerektirdiklerini ve bize sunduğu
olanakları görmezden gelemeyiz. Bu nedenle yurt dışına açılmak için fırsatları daha yakından takip edip, aynı şevk ve azimle yolumuza devam edeceğiz."

Yukarı

Business HT×