BIST 100 9.665,55 % 1,48
USD/TRY 32,5848 % 0,17
EUR/TRY 34,8331 % 0,42
Piyasalar
9.668,33
% 1,51
32,5849
% 0,17
34,8408
% 0,45
1,0666
% 0,21
45,44
-0,05
2.380,98
% 0,08
86,97
% -0,16
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Türkiye'den 4 önemli damping kararı

2 damping soruşturması ve 2 dampinge karşı kesin önlem kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'den 4 önemli damping kararı
BUSINESSHT 01 07 2016, 09:35

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısına göre Türkiye iki damping soruşturması başlatırken, iki dampinge karşı kesin önlemi de yürürlüğe koydu. 

İşte günün dampinglerle ilgili önemli kararları...

1) Çin menşeli "Çerçevesiz Cam Ayna" ithalinde dampinge karşı kesin önlem yürürlüğe konuldu

Trakya Cam Sanayi Anonim Şirketi tarafından iletilen Düzce Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından desteklenen, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli, 7009.91 Gümrük Tarife Pozisyonu altında sınıflandırılan "Çerçevesiz Cam Aynalar"a yönelik dampingli ithalatın yerli üretim dalı üzerinde zarara neden olduğu iddiasını haiz başvuru kapsamında, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen soruuşturma tamamlandı.

Soruşturma neticesinde, soruşturma konusu ürünün Çin menşeli olanlarının soruşturma döneminde dampingli fiyatlarla ithal edildiği ve bahsekonu ithalatın yerli üretim dalı üzerinde zarara neden olduğu tespit edildiğinden, aşağıdaki tabloda gösterilen kapsamda ve oranda dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğe konulmasına karar verildi.

2) Tayvan menşeli "kesik elyaf ipliği" ithalinde dampinge karşı kesin önlem yürürlüğe konuldu

Tayvan menşeli olarak beyan edilen ve/veya bu ülke çıkışlı "sentetik ve suni devamsız liflerden ipliklerin (kesik elyaf ipliği ürün ithalatında, İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ ile Çin menşeli "diğer firmalar"dan ithal edilen ürünler için yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önlem ile aynı tutarda dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğe konulmasına karar verildi. 

3) Çin menşeli 'güneş panelleri' ürününe yönelik damping soruşturması açıldı

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından; Çin Halk Cumhuriyeti menşeli 8541.40.90.00.11 GTİP'i altında kayıtlı "Güneş pili (solar) (bir modül halinde birleştirilmiş veya panolarda düzenlenmiş olsun  olmasın) (Yalnız güneş panelleri)"ürününeyönelik olarak bir damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Bugünkü Resmî Gazete'de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ'e göre soruşturma; Solartürk Enerji San.ve Tic. A.Ş., Sunlego Enerji Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. ve Zahit Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılan başvuruya istinaden açıldı.

4) Çin menşeli 'kapitoneli mensucat' ürününe yönelik damping soruşturması açıldı

İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu tarafından; Çin menşeli 5811.00 GTP altında kayıtlı "Aralarına dolgu maddesi konulan bir veya daha fazla dokumaya elverişli madde tabakalarının dikilmesi veya başka şekilde birleştirilmesinden meydana gelen parça halindeki kapitoneli mensucat (58.10 pozisyonundaki işlemeler hariç) eşya tanımlı "kapitoneli mensucat" ürününe yönelik olarak bir damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Bugünkü Resmî Gazete'de yayımlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ'e göre soruşturma; Salteks Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Uygun Kapitone Tekstil Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Safir Kapitone ve Astar-Serdar Elagöz, Kapsan Kapitone Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Arıkan Kapitone Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılan başvuruya istinaden açıldı. 

Yukarı

Business HT×