BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,5889 % 0,18
EUR/TRY 34,6829 % -0,01
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,5880
% 0,18
34,6897
% 0,01
1,0616
% -0,26
45,49
0,00
2.412,51
% 1,41
89,84
% 3,13
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Kipa'nın finansal sonuçları, THY'den AHL'de yapılan saldırı ile ilgili açıklama ve diğer haberler...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 29 06 2016, 08:37

EMLAK KONUT

Emlak Konut GYO ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği İstanbul'daki iki arsa üzerinde birlikte proje geliştirmek amacıyla protokol imzaladı.

Emlak Konut GYO'dan KAP'a yapılan açıklamaya göre, söz konusu protokol Bakırköy İlçesi Florya Mahallesi ile Beykoz İlçesi Riva Mahallesi'ndeki arsaları kapsıyor.

Haberin ardından Galatasaray hisseleri yüzde 20 ile rekor yükseliş kaydetti. 

ŞİŞECAM

Şişecam halka arz planları ile ilgili yeni bir açıklama yayınladı.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Halka açık şirketlerimizin, halka açıklık oranlarının ve yabancı yatırımcı paylarının arttırılması, uzun vadeli hedeflerimiz arasında yer almakta olup, bu konu yerel ve uluslararası sermaye piyasaları koşulları ile şirketlerimizin sektörlerindeki gelişmeler doğrultusunda sürekli değerlendirilmektedir. Bu konuya ilişkin olarak kısa vadede yatırımcılarımızı ve piyasayı etkileyebilecek alınmış herhangi bir karar bulunmamakta olup, stratejilerimiz doğrultusunda bu konular sürekli değerlendirdilmeye devam edilecek ve bu konuda herhangi bir karar alınması durumunda keyfiyet kamuoyu ile paylaşılacaktır" 

ERDEMİR 

İtalya'nın devlet bankası Cassa Depositi e Prestiti, İtalyan çelik üreticisi Arve ve işadamı Leonardo del Veccohio ile Ilva çelik fabrikası için vereceği teklife katılacağını bildirildi.

İtalya hükümeti, Avrupa'nın en büyük üretim kapasitesine sahip ancak zor durumda olan Ilva çelik fabrikası için bir süredir talip arıyordu.

Konsorsiyiumun Ilva için 500 milyon euro ile 1 milyar euro arasında teklif vermesi bekleniyor.

LİMAK

Reuters haber ajansına bilgi veren konuya yakın iki kaynak, Limak'ın Fransa'daki Lyon Saint-Exupery havalimanının yüzde 60'ının satın alınması ihalesine teklif vermek amacıyla Cube adlı fon ile Cenevre havalimanından oluşan konsorsiyumuna katılmak için görüşmeler yürüttüğünü belirtti.

KİPA

Kipa'nın 2016 yılı 3 aylık konsolide olmayan net zararı 60,64 milyon TL oldu. Önceki dönemde bu rakam 67,75 milyon TL olarak gerçekleşmişti. 

THY

Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sebebiyle bilet değişim ve iptallerinde kolaylık sağlanacağını bildirdi.

THY tarafından yapılan açıklamada, "28 Haziran - 05 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki İstanbul Atatürk Havalimanı varışlı ve çıkışlı tüm seferlere kayıtlı yolcuların, 31 temmuz 2016 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla tüm rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır" denildi.

Ayrıca hiç kullanılmamış biletler için ücretsiz iade mümkün olacak. Bilet süresini uzatmak isteyen yolcular ise herhangi bir ücret farkı ve ceza ödemeksizin biletin geçerliliğini 31 Temmuz'a kadar uzatılabilecek.

GARANTİ BANKASI

Garanti Bankası, uluslararası piyasalardan 1098 gün vadeli 50 milyon dolar tutarında kredi temin etti.

AKBANK

Akbank'ın Rekabet Kurulu cezasına ilişkin temyiz başvurusu Danıştay 13. Hukuk Dairesi tarafından reddedildi

İZMİR DEMİR ÇELİK

İzmir Demir Çelik bağlı ortaklığı İzdemir Enerji Elektrik Üretim ile China Western Power Industrial arasında ekipman sözleşmesi imzalandı.

İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş.nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Bağlı ortaklığımız İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'den alınan bilgiye göre; mevcut ithal kömüre dayalı elektrik enerjisi üretim kapasitesini 350 Mw gücünde arttıracak ilave yatırımla ilgili ana ithal ekipmanları konusunda China Western Power Industrial Co., Ltd. ile 164 Milyon USD tutarında ön anlaşma imzalanmıştır. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyunun bilgilerine sunulacaktır.

AKSA ENERJİ

EBRD, Aksa Enerji'nin tahvillerine yatırım yaptı. Avrupa Kalkınma ve Yeniden İnşa Bankası (EBRD), Aksa Enerji'nin ihraç ettiği tahvillere 100 milyon TL tutarında yatırım yaptığını açıkladı. Sözkonusu tahvillerin toplam ihraç miktarı 200 milyon TL.

TSKB

TSKB, uluslararası piyasalardan 16 bankanın katılımıyla iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredi anlaşması imzaladı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklaması aşağıda bulunuyor:

Bankamız Yönetim Kurulunca verilen yetki çerçevesinde, uluslararası piyasalardan Commerzbank Aktiengesellschaft, Filiale Luxemburg koordinatörlüğünde 16 bankanın katılımıyla, 367 gün vadeli toplamda 237.500.000 EURO ve 12.500.000 ABD doları tutarında olmak üzere iki ayrı dilimden oluşan sendikasyon kredi anlaşması, 28 Haziran 2016 tarihinde İstanbul'da imzalanmıştır.

Yukarı

Business HT×