BIST 100 9.791,16 % 0,71
USD/TRY 32,4727 % -0,29
EUR/TRY 34,9079 % 0,16
Piyasalar
9.791,16
% 0,71
32,4727
% -0,29
34,9079
% 0,16
1,0723
% 0,23
44,84
-0,51
2.325,29
% 0,39
88,12
% 0,11
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Hükümet, Merkez'in faiz indirimine ilişkin düzenleme hazırlıyor

Başbakan Binali Yıldırım piyasanın Merkez Bankası'nın indirimlerini hissetmesi için düzenleme hazırlığı içinde olduklarını söyledi

Hükümet, Merkez'in faiz indirimine ilişkin düzenleme hazırlıyor
AA 28 06 2016, 08:30

Başbakan Binali Yıldırım, açıklayacakları müjde paketi ile Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin piyasaya yansımasını sağlayacaklarını belirtti. 

Yıldırım, TRT Haber'de katıldığı canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili kararlarının sorulması üzerine, "Bu indirimlerin piyasaya yansıması lazım." dedi.

Piyasanın da bunu hissetmesi gerektiğini belirten Yıldırım, alacakları tedbirler ve açıklayacakları "müjde paketi"nin de bunu içereceğini bildirdi.

Yıldırım, bir soru üzerine taşeron işçi konusu ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de bu konuda çalışmaların sürdüğünü anlattı. Bu konunun değişik statülerde çalışan işçiler dolayısıyla karmaşık bir konu olduğuna dikkati çeken Yıldırım, konunun muhatapları ile görüşmelerin sürdüğünü ve yıl sonuna kadar gerçekleşmiş olmasını beklediklerini söyledi.

"RUSYA İLE İLGİLİ DUYGUSALLIK İÇİNDE OLAMAZDIK"

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi yönünde atılan adımlarla ilgili, "Arzu etmediğimiz bu olayı yaşadık ama şunu gördük ki Türk milleti ve Rus halkı bu krizi çok benimsemedi. Biz de sorumluluk taşıyan yöneticiler olarak milletlerimizin, halklarımızın bizden beklentisine karşı kalamazdık, duygusallık içerisinde olamazdık." dedi.

"İsrail ile ilişkilerde gelinen noktanın" sorulduğu Yıldırım, İsrail ile gelinin noktanın, "ilişkileri normale döndürme mutabakatı" olduğunu söyledi.

İsrail ile ilişkilerin 31 Mayıs 2010'da insani amaçlı yardım yapacak 35 değişik ülkeden insanları taşıyan Mavi Marmara gemisine yapılan baskın sonucu 10 vatandaşın şehit olmasıyla bozulduğunu hatırlatan Yıldırım, şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

"BREXIT'TEN SONRA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

"İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkması, Sayın Cumhurbaşkanının da 'Müslüman olduğumuz için alınmıyoruz.' söyleminden hareketle Avrupa Birliği yolculuğumuzda bir yol haritası değişikliğinde miyiz yoksa Türk dış politikasının batı ayağı başka bir yere doğru mu evriliyor?" sorusu üzerine Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

"Avrupa Birliği konusunda artık İngiltere'nin ayrılma kararından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu görmemiz lazım. Bizim yıllardır Avrupa Birliği'ne yönelik endişelerimizi, bugün ne yazık ki istemediğimiz halde ilk işaret fişeğini Birleşik Krallık yaktı. Avrupa'nın bunun üzerinde çok iyi düşünmesi lazım, gelecek vizyonunu çok iyi ele alması lazım. Nerede hata yaptıklarını, artık bu hatayla daha fazla gidemeyeceklerini görmeleri lazım. İngiltere niye ayrıldı, bakıyorsunuz ayrılma yönünde oy verenler düşük gelir grupları, kalma yönünde oy verenler daha zengin kesimler. Güney ayrılma yönünde, kuzey kalma yönünde. Oralardaki sosyoekonomik yapıyı incelediğinizde olay ortaya çıkıyor." 

Yukarı

Business HT×