BIST 100 9.658,03 % 1,40
USD/TRY 32,5880 % 0,18
EUR/TRY 34,8406 % 0,45
Piyasalar
9.658,89
% 1,41
32,5877
% 0,18
34,8420
% 0,45
1,0666
% 0,22
45,44
-0,05
2.391,29
% 0,51
87,15
% 0,05
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Erdoğan, Rusya'ya üzüntülerini iletti

Kremlin sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e düşürülen uçak ile ilgili üzüntülerini ilettiğini kaydetti

Erdoğan, Rusya'ya üzüntülerini iletti
BUSINESSHT 27 06 2016, 16:01

Kremlin sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e düşürülen uçak ile ilgili üzüntülerini ilettiğini kaydetti.

Sözcü, "Erdoğan, mektubunda Rus jetinin düşürülmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etti" dedi. Erdoğan mektubunda Rus-Türk ilişkilerinin onarılması için mümkün olan her şeyi yapabileceğini belirtti. 

Yapılan açıklamada, "Erdoğan, Putin'e mektup yazarak üzüntülerini dile getirdi. Erdoğan, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi için elinden geleni yapacağını söyledi" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan "Uçağı bilerek düşürmek gibi bir niyetimiz olmadı. Ölen pilotun ailesinin acısını tüm kalbimle paylaşıyorum" dedi.

Erdoğan mektubunda Rus pilotun öldürülmesinden sorumlu olan Türk vatandaşı için soruşturma başlatıldığını da belirtti. 

KALIN'NDAN İLK AÇIKLAMA 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Derin üzüntü duyulduğunu" ifade etti. Kalın, Rus pilotun ailesine yönelik olarak "Taziyelerini paylaşıyorum, kusura bakmasınlar" ifadesini kullanıldığını vurguladı. 

Bundan sonraki süreçte ortak mücadele için çağrı yaptığını vurgulayan Kalın, bölgesel süreçte yaşananlar konusunda işbirliği ve ilişkilerde normalleşmesi yönünde açıklama yaptı.

RUS BAKAN: İŞBİRLİĞİNİN BAŞLAMASI MOSKOVA'DA ALINACAK SİYASİ KARARA BAĞLI

Rusya Tarım Bakanı Alexander Tkachev, RIA haber ajansında yer alan açıklamalarına göre Türkiye ile işbirliğinin tekrar başlamasının Moskova'da alınacak siyasi karara bağlı olduğunu söyledi.

BAŞBAKAN YILDIRIM DA YUMUŞAMA SİNYALİ VERMİŞTİ

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde güzel gelişmeler olduğunu ve bunu yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını söylemişti.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler geçen yıl Kasım ayında Türkiye'nin Suriye sınırında bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından zarar görmüştü.

Yıldırım Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönündeki temasların seyri konusundaki sorusunu şöyle yanıtladı: "Bu yönde de güzel gelişmeler var. Yakında paylaşacağız."

PİYASALAR MEKTUPLA NEFES ALDI

Haberin ardından Türk varlıklarında yukarı yönlü bir ivme görüldü. BIST 100 endeksi kayıplarını geri verip yüzde 0,1 yükselirken, Türk Lirası da dolar karşısındaki kayıplarını yüzde 0,2'ye indirdi. 

Enka İnşaat hisseleri de haber sonrası iki yılın en hızlı yükselişini gösterdi. Şirketin hissesi haber sonrasında yüzde 6 artışla 4,40 TL'den işlem gördü. 

Yukarı

Business HT×