BIST 100 9.693,46 % 1,77
USD/TRY 32,5863 % 0,18
EUR/TRY 34,7949 % 0,31
Piyasalar
9.693,46
% 1,77
32,5868
% 0,18
34,8027
% 0,34
1,0654
% 0,10
45,44
-0,05
2.392,50
% 0,57
87,65
% 0,62
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Kuveyt Türk'e ABD'de açılan dava, Pegasus'un yolcu rakamları, Çukurova Holding'in Goodyear hisseleri kararı ve diğer önemli şirket haberleri...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 15 06 2016, 08:27

TESCO KİPA

Kipa hisselerinde düşüş sona erdi. Tesco'nun Kipa'yı Migros'a satmasının ardından yüzde 50'ye kadar değer kaybı yaşayan şirketin hisseleri bugün yüzde 9,1 yükselişle 8 Haziran'dan bu yana en hızlı yükselişi kaydetti.

Hisselerin yükselişinde Sermaye Piyasası Kurulu'nun küçük yatırımcının lehine bir karar alacağı beklentisi etkili oldu.

Sermaye Piyasaları Yatırımcıları Derneği Arif Ünver, telefonla Bloomberg News'a verdiği değerlendirmede yatırımcıların SPK'nın haklarını koruyacaklarına ilişkin değerlendirmeler dolayısıyla alım tarafına geçmiş olabileceklerini söyledi.

 

KUVEYT TÜRK

Hürriyet'in haberine göre; ABD'nin California Eyaleti'nde faaliyet gösteren, Iraklı ve Suriyeli Süryanilerin üye oldukları St. Francis Assisi adlı sivil toplum örgütü, Suriye'deki Süryanilerin ölümüne neden olan radikallerin finansal faaliyetlerine yardımcı olduğu iddiasıyla Kuveyt Türk Katılım Bankası'na (KTKB) dava açtı.

Dava dilekçesi, California Kuzey Bölge Federal Mahkemesi'ne pazartesi günü sunuldu. Ve Kuveyt Türk'e, davanın tebliğinden itibaren suçlamalara cevap vermesi için 21 gün süre tanındı.

Kuveyt Türk ise Suriye'ye nakit akışı gerçekleştirdiği yönündeki suçlamaları reddetti.

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan Hürriyet'e gönderdiği açıklamada iddiaların asılsız olduğunu savunarak "Dolaylı olarak kullanıldığı iddia edilen dernek hesabının Birleşmiş Milletler ile Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası yardım kuruluşlarının desteğinde, son derece açık ve şeffaf olarak işlediği, ayrıca bankamızca mevzuatın gerektirdiği tüm yükümlülüklerin de eksiksiz ikmal edildiği tespit edilmiştir" ifadelerini kullanmıştı. 

PEGASUS

Pegasus yolcu sayısı ve doluluk oranlarını açıkladı. Buna göre şirketin Mayıs ayında yolcu sayısı geçen yılın Mayıs ayına göre yüzde 6,8 artışla 2.08 milyon oldu. Bu yılın Ocak-Mayıs dönemindeki yolcu sayısı ise yüzde 13,5 artışla 9.28 milyon oldu. 

Şirketin doluluk oranlarının ise yatay seyrettiği görüldü. Mayıs ayında doluluk oranı bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 0,76 artışla yüzde 79,4 olurken, Ocak-Mayıs 2016'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,72 düşüşle yüzde 76,7 olarak gerçekleşti. 

Yolcu sayısı ilk beş ayda iç hatlarda yüzde 18 artarken, dış hatlarda ise yüzde 6 yükseldi.

Doluluk oranı ise iç hatlarda 0.88 puan artarken, dış hatlarda ise 3.92 puan geriledi.

GOODYEAR

Çukurova Holding, Goodyear hisseleri ilgili olarak MKK'ya başvurdu. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; Çukurova Holding Anonim Şirketi, Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde 2 milyon 40 bin TL nominal tutarlı Goodyear Lastikleri T.A.Ş. pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurdu.

TSKB

Sınai ve Mali Yatırımlar Holding, TSKB hisseleri ilgili olarak MKK'ya başvurdu. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre; Sınai ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde 1 milyon 78 bin TL nominal tutarlı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. pay senetlerinin borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurdu.

BAKANLAR MEDYA

Bakanlar Medya öngördüğü yeni faaliyet alanı çerçevesinde Ofen Enerji Toptan Satış'ın yönetimde kontrol sağlayan hisselerinin devir alınmasına ilişkin görüşmelere başladığını duyurdu.

Şirket açıklamayı dün akşam KAP'a yaptı.

Yukarı

Business HT×