BIST 100 8.986,13 % 2,04
USD/TRY 32,3293 % 0,11
EUR/TRY 35,0502 % -0,06
Piyasalar
8.986,13
% 2,04
32,3293
% 0,11
35,0502
% -0,06
1,0781
% -0,43
47,54
-0,39
2.196,10
% 0,06
86,45
% 0,42
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Cem Boyner'in 'beynimi patlatıyor' dediği yenilik

Eylülde ürünü fotoğrafından tanıyıp marka ve fiyat bilgisi verecek uygulamayı başlatacaklarını söyleyen Boyner Grup Başkanı Cem Boyner, “Bunun yaratacağı ekonomi dünyasını düşündükçe beynim patlıyor” dedi

Cem Boyner'in 'beynimi patlatıyor' dediği yenilik
HABERTÜRK 01 06 2016, 07:31

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, eylül ayında cep telefonunda bir ürünün fotoğrafını çekerek o ürünün marka, fiyat gibi bilgilerine ulaşılabilecek ‘ürün tanıma’ sistemini başlatacaklarını açıkladı. Boyner, büyük veri yönetimi, Nesnelerin İnterneti (IoT), Endüstri 4.0 ile liderlik fırsatlarının ele alındığı Smartcon2016 İstanbul Zirvesi’nde konuşarak, ürün tanımayla yaratılacak ekonomi dünyasını düşündükçe ‘beyninin patladığını’ dile getirdi.

'MÜŞTERİLERİMİZİ TAKİP EDİYORUZ’

BloombergHT, BusinessHT ve Habertürk Gazetesi’nin de medya sponsorları arasında yer aldığı zirvede konuşan Boyner, sistemle fotoğrafı çekilen ürünün 3 saniye içerisinde önce Hopi sisteminde var olan markalarda arama yapacağını, bulunamaması halinde de internette arama yapacağını anlattı. Boyner, Hopi’nin 3.5 milyon üyeye ulaştığını, her ‘paracık’ın da 7 misli satış yarattığını söyleyerek, ürün tanımayla bu performansın daha da iyileşeceğini kaydetti. 1970’lerde her üretilen malın bir alıcısı olduğunu kaydeden Boyner, “1980’lerin başında bir anda devran döndü. Müşterinin kral olduğunu 1980’lerin başında konuşmaya başladık. O dönemde müşteriyi nasıl özel hissettiririz diye düşünmeye başladık. Müşterilerimize mektup yazmaya başladık. 40 yıla yakındır müşteri ilişkilerimizi geliştiriyoruz” diye konuştu. Boyner, 40 yılda 16 milyon müşteri bilgisi biriktirdiklerini ifade ederek, “İşlerimiz iyi dönemde yüzde 24 büyüyor. En çok alışveriş yapan 10 bin müşterimizi takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'PIRIL PIRIL 3 GENÇ ARADIĞIMIZ HER ŞEYİ YAPMIŞ'

Boyner, Türkiye’de inovasyonun sıçrayarak gelişmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Biz de Hopi ile Türkiye’nin bu alanda fark yaratmasını sağlamayı hedefliyoruz. Hopi’ye yeni uygulamalar eklerken ve geliştirmeler yaparken pek çok teknolojiyi nereden alırız diye dünyaca ünlü şirketlerle görüştük. Silikon Vadisi’nde aradığımızı en yakınımızda bulduk: Maslak’ta İTÜ’de pırıl pırıl 3 genç aslında aradığımız her şeyi yapmış. Hem de daha iyisini yapmış. Tüm şirketlerin sırtını bilgi ve inovasyona yaslaması, bilgiye yatırım gerekiyor. Başka şansımız yok.”

'ÇOK AZ BULUŞ ŞANS ESERİ'

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane ise çok az buluşun şans eseri ortaya çıktığını belirterek, “Dijital hizmetler bir ihtiyaçtan doğuyor. İhtiyaç üzerine yapılan çalışmalar insanları bir yerlere getirmiştir. Düşünüyorum telefon olmasaydı hayatta ne olacaktı? Demek ki bir ihtiyaç bu fizikten dijitale geçişte aynı ihtiyacın sonucu” dedi.

'BİR CİSİM YAKLAŞIYOR MODUNDAN ÇIKALIM'

Smartcon kurucu ortağı Hamit Hamutçu, ‘Büyük Veri’nin fırsatların yanında tehditleri de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Biz bir cisim yaklaşıyor modundan çıkıp, bu cismi alıp tehditleri ve fırsatları ile birlikte değerlendirmek için bir araya geldik” dedi. Big Data-Connected World, IoT Day ve Start-up Day olmak üzere üç farklı Zirve düzenlediklerini belirten Hamutçu, Yapay Zekâ bazlı müşteri hizmetleri sunan banka ve finans kuruluşları ile iş yapışı değiştiren e-posta iletişimi ile ilgili örnekleri sundu.

Yukarı

Business HT×