BIST 100 9.524,59 % -0,06
USD/TRY 32,6617 % 0,41
EUR/TRY 34,8203 % 0,39
Piyasalar
9.524,59
% -0,06
32,6769
% 0,45
34,8300
% 0,41
1,0631
% -0,11
45,49
0,00
2.386,75
% 0,32
89,50
% 2,74
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Günün şirket haberleri

Coca Cola İçecek'ten yeni fabrika yatırımı, Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın'dan karlılık açıklaması ve diğer önemli şirket haberleri...

Günün şirket haberleri
BUSINESSHT 31 05 2016, 08:25

YILDIZ HOLDİNG

UCZ Mağazacılık'ın bir kısım hisselerinin Yıldız Holding tarafından devralınmasına Rekabet Kurumu'na başvuruldu

GLOBAL MENKUL DEĞERLER PORTFÖY YÖNETİMİ

Global MD Portföy Yönetimi ile Alman gayrimenkul şirketi Bilfinger Real Estate Türkiye'de yaklaşık 400 milyon euro tutarında yatırım fonu kuracaklarını açıkladı.

Konuya ilişkin basın toplantısında dağıtılan bültene göre, fonun büyük bir kısmının alışveriş merkezlerine, bir kısmının da endüstriyel tesis projelerine aktarılması planlanıyor.

Global, geçen ay da Ortadoğu sermayesini Türkiye'ye yönlendirmek amacıyla Mazaya Qatar ile 250 milyon dolar tutarında fon kuracağını açıklamştı.

LİMAK

Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir, Uluslararası Kuveyt Havaalanı'nda yeni yolcu terminali inşa edilmesi için Türk şirketi Limak Holding ile 4,3 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalandığını belirtti.

Amir, düzenlediği basın toplantısında, en büyük projelerden biri olan ve bütçesinin tamamen devlet tarafından karşılanacağı bu projenin altı yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü, yeni terminal binasının yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını aktardı.

COCA COLA İÇECEK

Coca-Cola İçecek Kazakistan'daki ikinci fabrikasını 80 milyon dolarlık yatırımla Astana'da açtı. Açılış töreninde konuşan Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, 3 yıl içinde bu ülkeye 50 milyon dolar daha yatıracaklarını belirtti.

YAPI KREDİ

Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, son iki yıl boyunca müşteri sayısını artırarak ciroyu artırmayı hedefleyen bankanın bu yıl bu çabaların meyvelerini toplamaya başlayacağını söyledi.

Faik Açıkalın, "Büyüme stratejisinin ikinci aşamasında karlılığı artırmaya odaklanacağız. Bu aşamadaki ilk amacımız müşteri sayısının artırmaya devam etmek, dijitalleşme üzerinde daha fazla yoğunlaşmak ve ciroyu artırmak olacak...Bu dönemde Yapı Kredi verimlilik ve maliyet kontrolü üzerinde yoğunlaşarak aktif kalitesini artıracak. Önümüzdeki dönemde Yapı Kredi'de karlılık artışı müşteri ve kanal sayısındaki artıştan gelecek." dedi. 

TÜRK TRAKTÖR

Türk Traktör Genel Müdürü Votta, arazi toplulaştırmasından sonra traktörlerin de yenileneceğini belirterek, "Daha büyük araziye yönelik traktörler devreye girecek. Buna yönelik üretimlerimiz var" dedi.

GÜBRETAŞ

Renaissance Capital, Gübretaş için fiyat hedefini 6,8 TL'ye indirdi. 

ÜLKER BİSKÜVİ

Ülker Bisküvi, "Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayımladı. Rapora göre Ülker, geçen yıl satın aldığı buğdayın yüzde 80'ini iç piyasadan temin etti. Ayrıca, dağıtım filosundaki düzenleme ile bir önceki yıla göre 170 bin kilometre daha az yol kat edip karbon emisyonunu 180 ton azalttı. Bu da dünyanın çevresinin dört kez daha az dönülmesi anlamına geliyor.

Yukarı

Business HT×