BIST 100 9.716,77 % -0,05
USD/TRY 32,4906 % -0,24
EUR/TRY 34,9688 % 0,33
Piyasalar
9.716,77
% -0,05
32,4907
% -0,24
34,9688
% 0,33
1,0735
% 0,34
44,89
-0,46
2.330,62
% 0,62
88,00
% -0,02
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Fed yetkililerinin Haziran sinyalleri sürüyor

Boston ve San Francisco Fed başkanları Haziran ayında faiz artışının uygun olduğunu ifade etti

Fed yetkililerinin Haziran sinyalleri sürüyor
FT, BLOOMBERG, 23 05 2016, 06:42

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Boston Fed Başkanı Eric Rosengren ve San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışıyla ilgili pozitif sinyaller verdi. 

St Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'de istihdamın görece güçlü olduğunu ve enflasyon üzerinde yükseliş baskısı oluşabileceğini ABD'de faizlerin artırımından yana görüş belirtti.

Fed'in para politikasını belirleyen Açık Piyasa Kurulu'nda(FOMC) oy hakkı bulunan Bullard, Beijing'deki bir konferansta yaptığı konuşmada, "İstihdam piyasası görece sıkı. Bu durum bundan sonra enflasyon üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturabilir. (Enflasyon) FOMC'nin beklenen faiz patikası hakkındaki görüşünü destekleyen önemli bir unsurdur" dedi.

ROSENGREN: VERİLER HEDEFLERİ KARŞILIYOR GİBİ GÖRÜNÜYOR

Rosengren İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times'a verdiği söyleşide ABD'de birçok ekonomik koşulun hedefi karşılamak üzere olduğunu, dolayısıyla önümüzdeki ayda Fed'in faiz artışına hazır olması gerektiğini belirtti. 

Rosengren, gazeteye yaptığı açıklamada, Fed'in Mart ayındaki toplantısından bu yana ekonomik ve finansal koşulların olumlu bir yönde seyretmesinin ardından, Haziran ayında daha sıkı para politikasına dönmeye hazırlandığını ifade etti. 

Boston Fed Başkanı Rosengren "Verilerin nasıl tutulduğu ile ilgili hassas olmak istiyorum ama tutanaklarda da sergilenen ekonomik koşulların birçoğunun, şu aşamada, önemli seviyede hedefleri karşıladığını söyleyebilirim" diye konuştu.

WILLIAMS: FED, SİYASİ BASKIYA BOYUN EĞMEYECEK

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in bu yıl faiz artırımına gitmesinin uygun olacağını söyledi.

Williams, ABD ekonomisinin bu yıl faiz artırımını kaldırabilecek kadar güçlü olması gerektiğini ve merkez bankasının bu yılkş başkanlık seçimi sırasında faiz artırımından kaçınma konusunda siyasi baskıya boyun eğmeyeceğini söyledi.

Williams, Pazar günü Fox News'a yaptığı değerlendirmede, Avrupa ve Asya dahil büyümeye yönelik küresel tehditlerin, ABD ekonomisindeki cesaret verici verilere karşı bir "dengeleme hareketi" oluşturmasına karşın, Fed yetkililerinin muhtemelen bu yıl faiz artırımı kararı alacaklarını söyledi. Williams'ın 2018 yılına kadar para politikası konusunda oy hakkı bulunmuyor.

Yukarı

Business HT×