BIST 100 9.915,62 % 2,05
USD/TRY 32,4911 % -0,14
EUR/TRY 34,7899 % -0,52
Piyasalar
9.915,62
% 2,05
32,4911
% -0,14
34,7899
% -0,52
1,0700
% -0,27
44,70
-0,19
2.338,99
% 0,28
89,32
% 0,35
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

3 Fed başkanından 3 faiz mesajı

Minneapolis, Chicago ve San Francisco Fed başkanlarından art arda açıklamalar geldi

3 Fed başkanından 3 faiz mesajı
BLOOMBERG NEWS* 10 05 2016, 07:21

Dün üç Fed başkanından faiz artırımı beklentilerini artıracak açıklamalar geldi.

SAN FRANCISCO FED BAŞKANI JOHN WILLIAMS

San Francisco Fed Başkanı John Williams, ekonomilerin büyük bölümündeki düşük enflasyonun bugün merkez bankaları için en büyük sorun olduğunu söyledi.

Williams, Paazartesi günü bir online forumda soruları yanıtladı.

Williams, "ABD ekonomisi, kısmen Fed'in gemiyi dorğu yöne çekebilmek için agresif ve bazı durumlarda olağandışı adımlar atmasından dolayı iyi durumda" dedi.

Williams, "Ancak Avrupa ve Japonya dahil diğer bölgeler, negatif faiz ve bilançolarında yoğun artışlar gibi tedbirlere gitmelerine karşın, halen düşük enflasyonla mücadele ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Şimdilik yüzde 2 olan enflasyon hedefinde odaklanmaları gerektiğini söyleyen Williams, "Ancak hem ABD hem de diğer yerlerde, farklı bir enflasyon hedefinin düşünülmesi gerektiği konusu dikkatle değerlendirilmeli ve yeniden gözden geçirilmeli" şeklinde konuştu.

Williams bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantılarında oy hakkına sahip değil.

CHICAGO FED BAŞKANI CHARLES EVANS

Chicago Fed Başkanı Charles L. Evans, ABD'de temel göstergelerin “iyi”v olduğunu belirtti.

Kurumsal harcamaların ABD ekonomisinin zayıf noktası olduğunu ifade eden Evans, istihdam piyasasının bir süredir güçlü seyrettiğinin altını çizdi.

Evans, ABD büyümesinin yılın geri kalanında yüzde 2.5 civarında olacağını söyledi.

Chicago Fed Başkanı, Fed'in “bekle ve gör” politikasını benimsemesinin uygun olacağını ifade etti.

MINNEAPOLIS FED BAŞKANI NEEL KASHKARI

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Fed'in para politikası tutumunu uygun bulduğunu söyledi çünkü enflasyonun düşük kalmaya devam ettiğini ve istihdam piyasasının gelişebileceğini söyledi.

"Önemli ölçüde fiyat ve ücret baskısının olmaması ve istihdam piyasasına daha çok insanı çekebileceği olasılığına bakarak, şu anki politika tutumunun uygun olduğuna inanıyorum." dedi.

Kashkari, "Tüm sorunlar, daha çok dikkat çekilerek ilerlemeyecek ve bu yüzden para politikası hakkında konuşmaktan yana, doğru eylem planına dair görüşlerim olmasına rağmen çekiniyordum." dedi ve "Bence piyasa katılımcıları Fed'e çok fazla odaklanıyor. Uzun vadeli sorunların çözümüne odaklanılması yerine, Fed'in kısa vade para politikası tartışmalarına dikkat çekilmesi konusunda isteksizim." diyerek görüş bildirdi.

FOMC'de 2017 yılında oy hakkına sahip olacak olan Kashkari, para politikasının tam istihdamı sağlamadaki sınırlı rolünü vurguladı fakat "yine de biraz etkisi olabilir" diye ekleyerek, "eğer işten çıkarılan çalışanları işgücüne yeniden katabilirsek, bunu yapmalıyız." diye konuştu.

Evans, çekirdek enflasyonun yüzde 2'ye yaklaşacağına ilişkin daha fazla güven duymak istediğini vurguladı.

----

*Bloomberght.com editörleri tarafından çevrilmiştir.

Yukarı

Business HT×