BIST 100 9.079,97 % 3,10
USD/TRY 32,3458 % 0,17
EUR/TRY 35,0889 % 0,05
Piyasalar
9.079,97
% 3,10
32,3458
% 0,17
35,0889
% 0,05
1,0792
% -0,34
47,65
-0,28
2.221,04
% 1,20
87,41
% 1,53
En son haberlerden haberin olsun istemez misin?

Bir külkedisi masalı: Leicester City

132 yıllık İngiliz futbol kulübü Leicester City, tarihinde ilk kez "küme düşme" korkusundan şampiyonluğa uzandı. Mavi-beyazlılar hem dünya çapındaki hayran kitlesini hem de kasasında parayı katladı

Bir külkedisi masalı: Leicester City
BLOOMBERG NEWS, AA 03 05 2016, 16:10

İngiltere Premier Ligi’nde Tottenham Hotspur ve Chelsea’nin berabere kaldığını duyuran son düdük, ligin lideri Leicester City’nin de “külkedisi masalı” şampiyonluğunun da ilânı oldu. 132 yıllık tarihinde ilk kez şampiyon olan mavi-beyazlılara tüm dünyadan kutlama mesajları yağdı.

Leicester taraftarlarını ülkenin her yerinde sokağa döken bu unutulmaz zafer, takımın gelirlerini de katladı. Ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğunu ilân eden Leicester’ın 150 milyon sterlin (yaklaşık 618 milyon lira) gelir elde etmesi bekleniyor. 

Leicester futbolcularının Chelsea maçı sonucuna sevinci:

Premier Lig şampiyonluğundan 90 milyon sterlin kazanacak olan İngiliz takımın, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım payı da 30 milyon sterlini bulacak.  Maç biletlerinde ve kulüp ürünlerinin satışlarıyla mavi-beyazlıların gelirinde patlama yaşanacağı tahmin ediliyor.

Piyasa değeri 127 milyon euro olan Leicester City'nin yapması muhtemel yüksek sponsorluk anlaşmaları ve taraftar sayısını dünya genelinde yükseltmesinin de elde edeceği gelirin artmasını sağlayacak.

SRIVADDHANAPRABHA: "HİÇBİR FUTBOLCUMUZU SATMIYORUZ"

İngiliz basınına göre yılın en iyi futbolcuları seçilen kanat oyuncusu Riyad Mahrez ve forvet Jamie Vardy’nin muhtemel transferleri de kulübe toplamda 60 milyon sterlin kazandıracak.

Ancak Tayland basınına açıklamada bulunan Leicester City Kulübü Asbaşkanı Aiyawatt Srivaddhanaprabha, takımın şampiyonluğunda büyük pay sahibi Riyad Mahrez, Jamie Vardy, N'Golo Kante ve Kasper Schmeichel gibi oyuncular hakkında çıkan transfer iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Futbolcuları yetiştirip başka takımlara satan bir kulüp olmadıklarını belirten Srivaddhanaprabha, "Tüm oyuncularımız takımda kalmak ve yeni başarılar için mücadele etmek istiyor. Kadromuzu değiştirmek gibi bir düşüncemiz yok. Hiçbir futbolcumuzu satmıyoruz" dedi.

İZLENME ORANI YÜZDE 23 ARTTI

Spor verileri hakkında analiz yapan Repucom firmasının araştırmasına göre televizyon izleyicisi yüzde 23 artan kulübün, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki resmi hesabının takipçi sayısı geçen sezondan bu yana yüzde 540 artışla 4 milyonu aştı.

Kulübün Taylandlı sahibi milyarder işadamı Vichai Srivaddhanaprabha, Cezayirli yıldız futbolcusu Riyad Mahrez ve İtalyan teknik direktörü Claudio Ranieri sayesinde bu ülkelerde Leicester City'yi takip edenlerin sayısında da rekor artışlar yaşandı.

Bu sezon başında göreve gelen İtalyan teknik adam Claudio Ranieri tarihi zafer sonrası yaptığı açıklamada “Geldiğimde bu sonucu beklemiyordum. Ben pragmatik bir insanım. Sadece maçları ardı ardına kazanmak ve oyuncularımı her hafta geliştirmek istedim. Bunun bizi nereye götüreceği üzerine çok fazla düşünmedim” diyerek duygularını ifade etti.

“’KÜME DÜŞMEMELİYİZ’DEN ŞAMPİYONLUĞA”

1884 yılında Leicester Fosse adıyla kurulan mavi-beyazlı “Tilkiler”, 1919’dan itibaren ismini Leicester City olarak değiştirdi.

Şampiyonluğa en çok 1928-29 sezonunda yaklaşan takım, o dönem, 42 haftalık ligi Sheffield Wednesday'in bir puan gerisinde tamamlamıştı.

Yaklaşık 10 yıl ikinci ligde mücadele eden Leicester City, 2014’te yeniden Premier Lig'e çıktı. Ancak ilk sezonunda adeta kâbusu yaşadı.

Tarihler 02 Mayıs 2016’yı gösterdiğinde şeytanın bacağını kıran Leicester, Premier Lig'de Manchester United, Arsenal, Chelsea ve Manchester City'nin tekelini kırarak bu sezon kimsenin beklemediği bir performansla zirveyi domine etti ve şampiyonluğa uzandı.

Kulüp başkanı Vichai Srivaddhanaprabha'nın "Claudio, kulüp için bu yıl çok önemli. Premier Lig’de kalmak bizim için çok mühim. Küme düşmemeliyiz" sözleriyle göreve getirdiği ve önüne 40 puan hedefi konan 64 yaşındaki Ranieri, nisan ayı geldiğinde kendi ifadesiyle takımını "hayal bile edemedikleri" bir noktada buldu.

Yukarı

Business HT×